harry potter

Als standhouder op de Harry Potter Experience in Nijmegen!

Op maandag 18 april stond ik als standhouder op de Harry Potter Experience in Nijmegen! Zoals velen van jullie inmiddels al wel weten, verkoop ik bookish candles in mijn webshop genaamd Beyond Stories. Het was voor mij de allereerste keer dat ik als standhouder aanwezig was bij een evenement. En wat was het waanzinnig leuk!

Harry Potter Experience

Het organiseren van de Harry Potter Experience was een idee van een vijftal (hele leuke!) tienermeiden. De Harry Potter boekenreeks bestaat dit jaar 25 jaar en ze kwamen daardoor op het idee om het evenement te organiseren. Er was van alles te doen op het evenement. Zo kon je meedoen met een quiz, op de foto met Professor Mcgonagall, deelnemen aan de bezemsteel rodeo, je Harry Potter collectie uitbreiden met goodies en nog veel meer!

Uitgenodigd via Etsy

Niet alleen heb ik mijn standaard webshop, maar je kunt me ook vinden op Etsy onder de naam BeyondStoriesNL. Ik heb toentertijd een Etsy shop aangemaakt om zo beter vindbaar te worden op het internet. Dit omdat ik zelf marketing en SEO nogal lastig vind. Op een dag kreeg ik onverwachts een uitgebreid berichtje binnen in mijn inbox op Etsy, met de vraag of ik deel wilde nemen aan de Harry Potter Experience in Nijmegen als standhouder. Het was gestuurd via de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ik twijfelde eigenlijk geen moment en zei volmondig ja!

Op weg naar Nijmegen!

Op maandag 18 april was het dan eindelijk zover – met een volgeladen auto vol met kaarsen gingen mijn vriend en ik op weg naar Nijmegen! De dag ervoor hebben we samen de laatste voorbereidingen getroffen. We zijn tot ‘s avonds laat doorgegaan maar het was uiteindelijk allemaal gelukt. We hadden zelf van tevoren nog een tafelopstelling gemaakt zodat we geen stress zouden hebben op het evenement. Dit kan ik iedereen aanraden!

Gelukkig hadden we geen oponthoud onderweg dus dat was erg fijn! Bij Bibliotheek De Marienburg konden we via achteren laden en lossen en werden we geholpen door vriendelijk personeel. De auto konden we parkeren op een parkeerterrein in de buurt. Eenmaal in Bibliotheek De Marienburg kregen we een tweetal tafels toegewezen waar we onze producten uit konden gaan stallen. We waren in een mum van tijd klaar en helemaal klaar voor alle Harry Potter fans!

Duizenden Harry Potter fans aanwezig

Ik wist niet wat me overkwam op het moment dat de Harry Potter fans de bibliotheek binnen stormden. De ruimte was in één klap helemaal gevuld met mensen van alle leeftijden! Ik was een beetje overweldigd door de hoeveelheid mensen en het aantal complimenten dat ik kreeg over mijn producten. Het was flink aanpoten toen de deuren net open waren, maar wat was het onwijs leuk!

Rond een uur of half 5 werd het eindelijk pas wat rustiger, zodat we even konden ademen. Er werden zo’n 1000 mensen verwacht, maar er zijn ruim 5000 (!) fans uit heel het land (en ook uit België!) op komen dagen! Als het een jaarlijks evenement wordt, ben ik zeker weer van de partij!

Was jij ook aanwezig op de Harry Potter Experience?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comments

  • zwartraafje

    June 5, 2022 at 7:49 pm

    Wat fijn dat het je eerste ervaring als standhouder zo goed is meegevallen. Ik ben er zelf niet geraakt maar wie weet zorgt het grote succes wel voor meerdere edities en lukt het me in de toekomst wel een keer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post