tuin

De voortuin opknappen

De voortuin opknappen, dat is een klusje wat al een tijdje op de to-do lijst van mij en mijn vriend staat. Vorig jaar zijn we daarmee begonnen. We wilden namelijk jonge beukenhaagplanten aan gaan planten, en dat kun je het beste in het najaar doen. Maar laat ik even bij het begin beginnen!

Al het grind wegscheppen

In onze voortuin staan drie kleine esdoorn bomen. Het zijn super leuke bomen en ze houden de zon goed tegen zodat het in de woonkamer niet bloedje heet wordt in de zomer. Deze bomen willen we dan ook iets groter laten groeien. Daarnaast lag onze voortuin vol met grind – van die kleine steentjes die overal op, onder en tussen gaan zitten. Het worteldoek wat eronder lag was verouderd. Het onkruid groeide bij ons als kool. Als we al het onkruid weg hadden gehaald, begon het een week later weer uit te schieten. Gek werd ik ervan.

Dus hadden we besloten om al het grind weg te scheppen. Het zag er in het begin wel leuk uit, maar ik houd persoonlijk toch van meer groen in de tuin. En dat was ook nog een hele klus. Er lag zo’n dikke grindlaag op dat er geen einde aan leek te komen. Gelukkig konden we het grind kwijt op de aanhangwagen van mijn ouders. Wij zijn blij dat we het kwijt zijn, en zij zijn blij dat ze het straks in de tuin kunnen gebruiken!

De voortuin verder opknappen

Vorig jaar, in het najaar, hebben we nog een gleuf gegraven zodat we daar jonge beukenhaagplanten in aan konden planten. Zo gezegd, zo gedaan – met de hulp van onze buurman was de gleuf zo gegraven. De jonge, groene beukenhaagplanten werden binnen een paar dagen alweer kaal en verdord. Heel eerlijk – het zag er Γ©cht niet uit. Maar sinds deze week schieten ze ineens uit en worden ze super mooi groen!

Daarnaast zijn we deze week ook bezig geweest met het omscheppen van al het zand in de voortuin. Met behulp van mijn schoonvader en een paar goede steekschoppen was dit werkje ook zo gepiept. Er lag namelijk hier en daar nog wat grind wat nu mooi weggewerkt is. Laten we maar zeggen dat dat goed is voor de drainage πŸ˜‰ Ook waren er wat tegels weggezakt naar de voordeur toe, dus deze hebben we meteen recht gelegd. De randen hebben we afgewerkt met opsluitband dus die tegels verschuiven niet meer!

Finishing touches!

Voor de aankomende dagen is het plan om het zand in de tuin mooi egaal te maken en graszoden aan de planten. Zo’n twee jaar geleden hebben we in de achtertuin ook graszoden aangeplant en het is echt ideaal! Het voordeel hiervan is dat je meteen een mooi groen resultaat hebt. Naast het huis komt nog een rand met tegels te liggen. Hierop willen we nog een bankje zetten en de rest gezellig aankleden met bloempotten. Bij de voordeur komt nog een mooie, nieuwe deurmat te liggen en wellicht een nieuw naamplaatje!

Ben jij geΓ―nspireerd door dit artikel en heb je ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Je kunt je tuin natuurlijk een complete make-over geven. Maar door middel van nieuwe bloemen aan te planten of leuke decoratie neer te zetten oogt jouw tuin weer als nieuw! Wellicht is een goedkope tuinposter iets voor jou?

Is jouw tuin al helemaal klaar voor het voorjaar?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post