10 jaar samen!

Vandaag is het alweer 10 jaar geleden dat Dennis en ik een relatie kregen! We waren toentertijd schattige, tot over onze oren verliefde pubers. Nu, 10 jaar later, weten we zowat alles van elkaar en kunnen we alles met elkaar delen.

Hoe wij elkaar ontmoet hebben

Dennis en ik hebben elkaar ontmoet op school. We studeerden beide aan de MBO 4 opleiding genaamd Mediavormgeving. Hij was toen een derdejaars en ik was nog een eerstejaars. In de periode dat we elkaar ontmoet hadden, zat ik nog in een relatie. Die relatie was nog niet van hele lange duur en ik besloot ook om het uit te maken met die persoon want ik merkte dat ik me meer aangetrokken voelde tot Dennis.

Urenlang zaten we met elkaar te msn’en en het klikte echt heel goed tussen ons. We hadden dezelfde interesses en besloten om met elkaar af te spreken om elkaar toch in het echt beter te leren kennen. Ik had Dennis uitgenodigd bij mij thuis en die middag hadden we eigenlijk alleen maar games gespeeld (há, nerds!). De vonk sloeg die middag écht over en na verloop van tijd, hadden we dan ook verkering.

We zijn nooit echt op date geweest, dat is gewoon niet iets voor ons. Persoonlijk heb ik zelf een bepaald gevoel bij een persoon en als dat goed voelt, dan wil ik er ook echt voor gaan.

Samenwonen

Na verloop van tijd, toen Dennis klaar was met zijn HBO studie, besloten we om samen te gaan wonen. Een erg grote stap, maar we waren er wel echt aan toe. In het begin ging het niet echt van harte. Ik had heimwee naar mijn ouderlijk huis en we zaten ook nog niet echt op één lijn. In die periode had ik ook nog geen werk en hing ik compleet aan Dennis. Ik was alleen thuis overdag, iedere dag, en ik voelde me eenzaam. Ik was alleen in een compleet nieuwe stad waar ik verder ook niemand kende waar ik overdag mee af kon spreken. Ik besloot om iedere week een dag terug te gaan naar mijn ouders om daar ook te overnachten. Dit hielp gelukkig al een hoop en ik kwam langzamerhand weer uit de put.

Dit veranderde gelukkig toen ik eenmaal een baan had gevonden. Ik had eindelijk iets te doen en voelde me niet meer alleen. Ik bloeide weer helemaal op en ook al werkte ik parttime – ik vond het niet erg meer om soms overdag alleen te zitten. Op een gegeven moment, was ik helemaal klaar met ons tweekamerappartement. Het was een erg rumoerige buurt en ik wilde het liefst op stel en sprong weg daar. Dat was het moment dat onze zoektocht naar een koopwoning begon.

Vakanties en evenementen

Ik ging met mijn ouders en mijn broer eigenlijk vrijwel nooit op vakantie. We gingen wel vaak dagjes weg naar verschillende pretparken en dierentuinen, maar nooit echt ver weg. Terwijl Dennis met zijn ouders en zijn zusje minstens één keer per jaar op vakantie ging naar een ver land. Een wereld van verschil dus! Ik wist dus eigenlijk helemaal niet hoe het was om met het vliegtuig op vakantie te gaan naar het buitenland. Ik kon me thuis prima vermaken en miste dit ook helemaal niet.

Naarmate Dennis en ik een spaarpotje hadden opgebouwd, konden we het veroorloven om samen naar het buitenland op vakantie te gaan. We wilden beide heel graag naar Londen en dat is ook onze eerste, échte vakantie samen geweest. Ik heb er echt van genoten! Iets meer dan een halfjaar later, zaten we weer in het vliegtuig richting Rome – heel anders dan Londen, maar wederom weer heel tof! Voor onze volgende vakantie willen we heel graag een roadtrip gaan maken met de auto in een Scandinavisch land óf naar Japan. Maar helaas voor ons moeten we dan nog even uitstellen – want het kopen van een huis is natuurlijk niet niks!

Gelukkig vinden wij het ook erg leuk om naar verschillende evenementen te gaan. Dutch Comic Con, Gamescom of het Final Fantasy Fanfest – kom maar door! Helaas zitten evenementen er nu even niet in, en gaan we ons 10 jarig jubileum lekker thuis vieren!

Heb jij ook een relatie?

You may also like

6 Comments

 • Céline

  April 10, 2020 at 6:28 pm

  Wat dat samenwonen betreft was het bij ons ook erg moeilijk in het begin. Mijn vriend is een bezige bij en gaat graag weg, terwijl ik echt een huismus ben. Maar nu hebben we wel een mooie balans tussen de twee kunnen vinden. Wij zijn nu in oktober 7 jaar samen 🙂 Gefeliciteerd!

  1. Lieke

   April 17, 2020 at 3:03 pm

   Ah, dat is fijn om te horen! Meestal kom je er samen wel uit 🙂

 • Emmy

  April 11, 2020 at 8:10 am

  Wat leuk om te lezen hoe jullie elkaar ontmoet hebben! Ik ben dit jaar 9 jaar samen met mijn man.

  1. Lieke

   April 17, 2020 at 3:04 pm

   Ook alweer een lange tijd! En natuurlijk net een kindje, heel leuk!

 • zwartraafje

  April 16, 2020 at 11:07 am

  Proficiat met jullie tiende verjaardag. Zo fijn om te lezen hoe jullie elkaar hebben leren kennen en een deel van die momenten deels via je blog meegemaakt te hebben. Mijn man en ik vieren dit jaar ook een ronde verjaardag. Dit jaar zijn we 20 jaar samen (volgend jaar zijn we 10 jaar getrouwd). Normaal gingen we enkele dagen naar een Belgische of Nederlandse stad om dat te vieren maar dat zullen we nog even moeten uitstellen.

  1. Lieke

   April 17, 2020 at 3:05 pm

   Wow, 20 jaar alweer! Wij wilden ook graag ergens naartoe gaan, maar dat stellen me ook maar even uit. Het is helaas niet anders!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post