tv meubel

Tips voor het opknappen van een meubelstuk!

Vandaag deel ik wat tips voor het opknappen van een meubelstuk! Ons huis wordt steeds meer naar wens, maar er zijn hier en daar wat meubels die we langzamerhand willen vervangen voor een nieuw exemplaar. Echter vind ik het ook heel leuk om oude meubels op te knappen. We hebben nog een witte ladekast in de woonkamer staan die eigenlijk niet bij de rest van het interieur past. Ook ons TV meubel heeft wel een opknapbeurt nodig zodat hij net iets beter bij de rest past.

TV meubel krijgt een opknapbeurt

Ons TV meubel willen we wel heel graag behouden en niet vervangen. Deze heeft mijn vader namelijk zelf gemaakt en het TV meubel is verder ook heel praktisch. We kunnen onze nieuwste consoles erin kwijt en ook al onze favoriete games. Maar eerlijk is eerlijk – hij heeft wel een keer een opknapbeurt nodig. Er zitten heel wat opvallende krasjes in het hout en de kleur mag ook wel wat donkerder zodat hij beter bij de rest van onze meubelen past.

Ik zat er daarom aan te denken om het blad op te schuren en te beitsen. De rest van de kast wil ik in de kleur RAL 8022 verven. Dit is een hele donkerbruine kleur – tegen het zwart aan. Het is ongeveer dezelfde kleur als van onze BILLY boekenkasten, dus dat past mooi bij elkaar!

Tips voor het opknappen van een meubelstuk

Van huis uit heb ik altijd al meegekregen dat een meubelstuk eenvoudig op te knappen is. Bijna alle meubelstukken bij mijn ouders thuis hebben weleens een opknapbeurt gekregen. Als je bijvoorbeeld een kast beu bent dan hoef je hem niet meteen weg te doen. Een likje verf doet namelijk wonderen!

Maar hoe ga je te werk? Heel simpel! Je begint met het opschuren van je meubelstuk. Opschuren is het halve werk. Het is een saai karweitje, maar indien je dit goed gedaan hebt, heb je er tijdens het verven alleen maar profijt van. Zorg er dus voor dat je meubelstuk goed is opgeschuurd en vetvrij is voordat je begint met verven! Daarna kun je de grondverf gaan aanbrengen. Verf hecht altijd beter als er één á twee lagen grondverf onder zitten. Na het aanbrengen van de grondverf, schuur je je meubelstuk nog even licht op en maak je hem vervolgens weer vetvrij. Daarna kun je eindelijk de gewenste kleur toepassen! Et voilá – je hebt een gloednieuw meubelstuk!

ladekast

Industrieel interieur

Indien de handgrepen op jouw meubelstuk niet helemaal meer jouw smaak zijn, kun je er altijd voor kiezen om deze ook te vervangen. Handgrepen kun je in allerlei vormen en materialen vinden en zijn vaak eenvoudig te bevestigen. Houd je net als ik van een industrieel interieur? Dan kun je wellicht de handgrepen op jouw meubelstuk vervangen voor een leren lus.

Het leer kun je ook weer in je interieur terug laten komen indien je voor leren plankdragers kiest. Zelf ben ik namelijk nog op zoek naar leuke plankjes om de muren hier en daar wat op te vullen. Bij standaard plankdragers vind ik het nooit zo mooi dat je die plankdragers onder de plank vandaan ziet komen. Dus dit is wel echt een goede oplossing!

Heb jij weleens een meubelstuk opgeknapt?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comments

  • lokonida

    March 15, 2022 at 11:28 am

    Bedankt voor de goede tips in je artikel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post