Recensie: For Ever – Cindy Paul

“The Royal Sword is gone.” “Excuse me? Would you mind repeating that? I thought I heard you say you hid our most important heirloom.”

A girl meets a dragon, a servant fights for her prince, a traveler with a secret finds a home, a soldier disobeys the rules in order to save the kingdom, and a queen journeys north to find out if she’s truly fit to rule.

Het LGBT Fantasy verhaal van For Ever

‘For Ever’ wordt aangeprezen als een LGBT Fantasy verhaal waar veel diversiteit in voorkomt. Het boek bestaat uit vijf korte verhalen en in ieder verhaal speelt een ander personage de hoofdrol. Er loopt echter wel een rode draad door al deze verhalen die het boek één geheel maakt. Je duikt eigenlijk meteen in het verhaal van Saga, het vrouwelijk hoofdpersonage van het eerste verhaal genaamd ‘The Liar and the Thief’. Je komt er vrij snel achter dat Saga een hunter is en een grot van een draak moet betreden. Zo word je onmiddellijk meegezogen in een Fantasy verhaal met een badass hoodpersonage!

Waarbij het eerste verhaal je echt aan het denken zet door haar mysterie, is het volgende verhaal weer heel schattig. Je geniet tijdens het lezen gewoon van de schattigheid die personages naar elkaar uiten. En je krijgt gewoon een warm en vrolijk gevoel van binnen door de chemie van alle personages!

Voor mij persoonlijk maakt het niet heel veel uit of er veel diversiteit in een verhaal voorkomt of niet. Maar toch is het een leuke afwisseling om een verhaal te lezen waarin LGBT personages de hoofdrol spelen. Laat staan een Fantasy verhaal want daar zijn er nog niet veel van. Het komt allemaal ook zeker niet geforceerd over, dus dat is wel heel fijn!

Boordevol prachtige illustraties!

Ondanks dat het boek een erg dikke pil is, leest ‘For Ever’ erg snel weg dankzij de unieke en fijne schrijfstijl van auteur Cindy Paul. Er komen regelmatig gebroken zinnen in voor die op de volgende regel weer verder gaan. Persoonlijk stoort me dat niet. Integendeel zelfs – ik vind het juist wel prettig zo’n onderbreking! De nodige witregels maken het boek ook dikker dan dat het daadwerkelijk is. Dit is wel heel kenmerkend voor de boeken van Ever After Print. Dit was namelijk ook het geval bij People Notice the Rain, een boek wat ik eerder van Ever After Print las.

Ook zit het boek boordevol prachtige illustraties die echt wat toevoegen aan het verhaal. De illustraties zijn getekend door illustrator Reneé Zonneveld. En ook al ben ik bijna dertig, ik vind het nog steeds leuk om boeken met illustraties te lezen. De afwisseling tussen lezen en illustraties kijken werkt voor mij gewoon heel prettig!

Conclusie

‘For Ever’ is een heel fijn en luchtig boek (ondanks dat het een dikke pil is!) om te lezen dankzij haar korte verhalen en fijne schrijfstijl. Het boek zit boordevol prachtige illustraties en boeiende hoofdpersonages. De diversiteit in het boek komt ook zeker niet geforceerd over. Het verhaal is dan misschien niet het origineelste verhaal wat je ooit gelezen hebt, maar dankzij de diversiteit en de korte verhalen in het boek maakt ‘For Ever’ echt een uniek exemplaar!

Graag wil ik Cindy Paul nogmaals bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

Titel: For Ever | Auteur: Cindy Paul | Illustrator: Reneé Zonneveld | Genre: Fantasy, LGBT, Young-Adult | Pagina’s: 412 | ISBN: 9789083012681 | Waardering: ★★★★☆

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post