People Notice the Rain – Cindy Paul

In People Notice the Rain, Silas one day hears he failed another math test, he meets a boy with a thousand freckles. There’s something strange about the boy. He keeps going on about smell, and he seems strangely attached to Silas. It doesn’t help that whenever he smiles his boy-next-door smile, Silas wants to stare.
But that’s not all. During the full moon, the boy warns him to stay inside. Turns out werewolves don’t just exist in D&D.

Het verhaal van People Notice the Rain

In People Notice the Rain volg je Silas. Een doodgewone tienerjongen die er enorm van baalt dat hij zijn wiskundetoets verkloot heeft. Gelukkig kan hij steun vinden bij zijn vrienden op school. Maar ook tijdens hun wekelijkse Dungeons & Dragons sessies, waarbij hij even compleet iemand anders kan spelen.

Op een dag, ontmoet hij een mysterieuze jongen bij een bushokje en hij kan deze jongen niet uit zijn hoofd zetten. Silas wordt dankzij deze mysterieuze jongen in een wereldje gezogen waarvan hij niet eens wist dat deze echt bestond…

Bijzondere schrijfstijl van auteur Cindy Paul

Tijdens het schrijven van mijn eerste indruk over People Notice the Rain, merkte ik al dat dit een bijzonder boek zou gaan worden. Cindy Paul maakt namelijk enorm veel gebruik van de nodige witregels tussen de zinnen. Iets wat ik nog nooit eerder echt heb meegemaakt. Tenzij het gesprekken waren tussen personages door middel van chat vensters.

Door het gebruik van de witregels, las het verhaal enorm snel weg. Voor ik het wist was ik alweer halverwege het boek. Natuurlijk kwam dat niet alleen door de witregels, maar ook door het verhaal. Ik werd eigenlijk meteen in het verhaal gezogen. Het klonk allemaal zo mysterieus dat ik alsmaar verder wilde lezen. Ik heb dan ook erg genoten van de bijzondere schrijfstijl van auteur Cindy Paul!

Contemporary vs. Fantasy in People Notice the Rain

People Notice the Rain is een mix van zowel het Contemporary als het Fantasy genre. Het Contemporary gedeelte zat er goed in. Ik kon alles goed voor me zien en het was fijn om te lezen hoe de personages zich verder ontwikkelden gedurende het verhaal. Hun emoties voelde puur en je merkte goed aan de personages dat ze af en toe met zichzelf in de knoop zaten. Echte tieners dus!

Het Fantasy gedeelte wist me echter niet erg goed te overtuigen. Het voelde wat gehaast aan en had wat mij betreft wat dieper uitgewerkt mogen worden. Door de achterflaptekst, kom je er vrijwel meteen achter dat er één of meerdere weerwolven in het verhaal gaan voorkomen. Zoals ik hierboven ook al vertelde, was het begin erg mysterieus omdat je weet dat er fantasiewezens in voor gaan komen. Maar daarentegen voelde het ook compleet random.

Al met al heb ik erg genoten van People Notice the Rain. Het las vlot weg en je voelde mee met de personages. Ik ben heel benieuwd naar het vervolgdeel. Ik hoop dat er dan wat resterende vragen die ik nog heb worden beantwoord!

Lees jij liever Contemporary of Fantasy verhalen?

Graag wil ik Cindy Paul nogmaals bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

Titel: People Notice the Rain | Auteur: Cindy Paul | Genre: Contemporary, Fantasy, Young-Adult | Pagina’s: 384 | ISBN: 9789083012643 | Waardering: ★★★★☆

1 Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    July 9, 2020 at 11:22 am

    Fijn dat jij er ook van genoot Lieke! Cindy heeft inderdaad een hele unieke schrijfstijl, ik kijk ook erg uit naar het vervolg! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post