Nasleep – Tinka Floor

In Nasleep heeft iedereen een geschiedenis… De vijftienjarige Floris, die zijn verbannen, gewelddadige vader Alexander gaat zoeken. Zijn moeder Marthe, die jarenlang door Alexander is misbruikt en haar dochter en beste vrienden moet missen. Jonkvrouw Jorinde, die landgoed Markenrode heeft geërfd nadat haar vader en broer in een oorlog zijn omgekomen. De mensen die Floris onderweg tegenkomt: de zussen Simona en Sophie, die hun overleden moeder missen en worstelen met jongens, familie en uithuwelijking, en Line, die op hun vaders boerderij letterlijk een hondenleven moet leiden. De mensen die achterblijven en de mensen die in de tussentijd naar Markenrode komen.

Het verhaal van Nasleep

In Nasleep volg je hoofdpersoon Floris. Een vijftienjarige tiener op zoek naar zijn zogezegd, gewelddadige vader Alexander. Tijdens de zoektocht naar zijn vader, komt Floris een heleboel andere mensen onderweg tegen. Iedereen die hij tegenkomt, worstelt met zijn of haar eigen problemen in het leven. Hun achtergronden komen aan bod en je komt erachter hoe ze nu in het leven staan. Is tevens Flors zijn vader wel echt zo gewelddadig als er beweerd wordt?

Een heleboel personages

Ik moet eerlijk toegeven dat ik moeite had om in het verhaal te komen. In de eerste helft van het boek komen er een heleboel personages aan bod die ik stuk voor stuk allemaal probeerde om zo goed mogelijk te onthouden. Niet echt nodig, want achterin het boek is een volledige lijst te vinden met namen van alle personages. Een complete lijst met wie ze zijn, wat ze doen en hoe oud ze zijn, indien we dat weten. Je kunt dan ook nog niet weten welke personages een belangrijke rol gaan spelen in het boek naarmate het verhaal vordert.

Floris daarentegen, vond ik een sterk hoofdpersonage. Een stoere jongen maar wel met veel gevoel. Daardoor kwam hij ook levensecht over. Je voelde echt met hem mee tijdens de zoektocht naar zijn vader.

Tinka Floor heeft veel fantasie!

Op de dag dat Tinka Floor mij vroeg of ik haar boek Nasleep wilde lezen en recenseren, wist ik niet of het een verhaal voor mij zou zijn. In mijn eerste indruk artikel over Nasleep, had ik het er al over dat het middeleeuwse genre best wel buiten mijn comfortzone ligt. Maar daarnaast is Nasleep ook een heel fantasievol verhaal. En aangezien het Fantasie genre écht mijn ding is, wilde ik Nasleep heel graag een kans geven.

Tinka Floor heeft een erg origineel verhaal geschreven. Doordat ze gebeurtenissen en omgevingen erg gedetailleerd omschreef, kon ik alles goed voor me zien. Door de bijzondere schrijfstijl moest ik wel echt m’n koppie erbij houden. Er kwamen lange zinnen in voor en er werden soms leestekens gebruikt die niet helemaal gepast waren. Er ontstonden daardoor wat gebroken zinnen. Dit was ook de reden dat ik zinnen wel even even overnieuw moest lezen of gewoonweg mijn aandacht verloor, wat jammer was.

Al met al is Nasleep helaas niet helemaal voor mij weggelegd. Wel was het een erg origineel, fantasievol verhaal met veel oog voor detail!

Welk genre ligt buiten jouw comfortzone?

Graag wil ik Tinka Floor nogmaals bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

Titel: Nasleep | Auteur: Tinka Floor | Genre: Middeleeuws, Fantasy | Pagina’s: 385 | ISBN: 9789402194500 | Waardering: ★★½ / 5

You may also like

1 Comments

  • Audrey

    July 14, 2020 at 8:49 am

    Jammer dat het niet helemaal jouw ding was, maar wel tof dat je het hebt geprobeerd! Ik vind het altijd wel zonde als je er bij een boek echt helemaal bij moet blijven. Een goed verhaal zorgt er wel voor dat je erin wordt getrokken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post