kunstgras

Kunstgras laten leggen in de tuin

Indien je de tuin op wilt gaan knappen, moet je eerst een plan trekken. Ga je voor kunstgras of voor echt gras? En welke planten wil je in de tuin? Voor de komst van onze puppy Jaina, besloten Dennis en ik om een klein grasveld aan te leggen. Er lagen immers alleen maar tegels in de tuin en dat vonden we sowieso al wat saai. Natuurlijk kun je dat simpel opfleuren door bloempotten met vrolijke planten in de tuin te zetten. Wij besloten echter om meteen de border verder uit te breiden zodat we daar mooie planten in konden zetten.

Een onafgemaakte tuin

Voor een lange tijd, hebben we een onafgemaakte tuin gehad. Het zag er echt niet uit. We hadden een grote, kale border zonder planten waar alleen wat onkruid in groeide. Dit was trouwens rond de tijd dat het coronavirus net uitgebroken was. We konden namelijk niet naar een tuincentrum om planten te gaan kopen. En planten online bestellen, dat zagen we niet zo zitten.

Ook hadden we hekjes rondom de border geplaatst, want we dachten dat Jaina dan niet zo snel in de border zou gaan. Maar niets is minder waar – die hekjes had Jaina zo omver gerend. De kapotte hekjes hadden we er tussenuit gehaald in de veronderstelling dat we die nog gingen maken. Niet dus. Die hekjes waren helaas echt een miskoop geweest!

Grasveld vol kale plekken

Het hebben van een tuin is wel echt heel handig als je een puppy in huis hebt. We konden Jaina snel naar buiten brengen als ze van plan was om haar behoefte binnen te doen. Het nadeel is wel dat je kale plekken op je gras krijgt als de hond zijn of haar behoefte op het gras doet. In het begin gooiden we er snel een emmer water overheen. Maar heel eerlijk – op een gegeven moment heb je daar geen zin meer in.

Puppy Jaina leefde zich ook helemaal uit op het gras. Ze deed niet alleen haar behoefte erop, maar trok ook hele plukken gras eruit. Het is en blijft natuurlijk een ondeugende puppy! Nu ze bijna รฉรฉn wordt (waar blijft de tijd?) heeft ze niet zo veel ondeugende streken meer. Ze ligt meestal gewoon in het gras te rollen. We zijn overigens wel heel blij dat we een grasveld in de tuin aangelegd hadden voor Jaina. Op de kale plekken van ons grasveld willen we wat graszaad gaan strooien. Fingers crossed dat er weer wat gras terug gaat groeien!

Aanleggen van kunstgras

Een goed alternatief voor een strak grasveld is natuurlijk om kunstgras te laten leggen. Een kunstgras tuin ziet er immers heel goed verzorgd uit. Mijn schoonouders hebben ook kunstgras laten leggen vorig jaar en hun tuin staat er super strak bij! Ze moeten alleen goed opletten dat de hond niet ontdekt hoe hij een hoekje omhoog moet trekken. Maar verder zijn ze er heel tevreden over. Ze hebben er geen onderhoud meer aan en het gras kan gewoon geveegd worden met een bezem, hoe leuk is dat?

Heb jij kunstgras of echt gras in de tuin?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post