eurovisie songfestival bass

Winnaar Eurovisie Songfestival 2021

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2021 is bekend! De finale was rete spannend en ik zat tijdens het verdelen van de punten op het puntje van mijn stoel. Zal een rockband na al die jaren eindelijk met de eer strijken? Als groot rock liefhebber kon ik alleen maar hopen!

Italië wint Eurovisie Songfestival 2021!

Eerder liet ik weten dat de band Blind Channel uit Finland een van mijn grote favorieten was. Met het nummer Dark Side hadden ze mijn hart wel gestolen. Naar het nummer ZITTI E BUONI van de Italiaanse band Måneskin had ik heel eerlijk gezegd nog niet heel goed geluisterd. Maar nadat ik Italië live had zien optreden tijdens de finale va het Eurovisie Songfestival 2021 had ik een nieuwe favoriet!

Italië is dan ook de grote winnaar van het Eurovisie Songfestival 2021! En terecht. Ze hebben hebben het dubbel en dwars verdiend! Ik vond het zo mooi om te zien dat ze het eigenlijk zelf niet aan hadden zien komen. Ze waren jn de eerste instantie een beetje laks, maar daarna vol emoties. Love it! Het nummer ZITTI E BUONI heb ik al toegevoegd aan mijn favorieten lijst in Spotify.

Een onwijs spannende puntentelling

Tijdens de puntentelling zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik was haast al overtuigd dat Zwitserland óf Frankrijk zou gaan winnen. Gjon’s Tears heeft een onwijs mooie stem en met zijn nummer Tout l’Univers zette hij een prachtig optreden neer. Niet helemaal mijn ding, maar zeker Songfestival waardig! Ook zangeres Barbara Pravi had een onwijs mooie stem, maar wederom was het nummer Voilà niet echt mijn ding.

IJsland schopte het naar mijn verwachtingen ook heel erg ver! jammer dat Daði & Gagnamigdið met het nummer 10 Years er niet live bij konden zijn. Het was ze zo gegund!

En nadat ik dit geschreven heb is het tijd om naar bed te gaan. Het is inmiddels 2 uur ‘s nachts geweest en ik heb mijn beauty slaapje wel weer nodig, haha!

Wat was jouw favoriete inzending van het Eurovisie Songfestival 2021?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post