microfoon songfestival

Finale Eurovisie Songfestival 2021

De finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vindt vanavond plaats! Als groot Songfestival liefhebber kan ik haast niet meer wachten tot vanavond. Ik ben zo benieuwd welk land er gaat winnen! Natuurlijk heb ik zoals ieder jaar weer mijn favorieten!

Geen live optreden van Duncan Laurence

Helaas is er geen live optreden van Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival vanavond. Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, is namelijk positief getest op corona! Heel jammer natuurlijk, en niet alleen voor ons, maar ook voor Duncan zelf. Hij zal een aantal dagen in quarantaine moeten. Maar, als het goed is, zal hij nog wel optreden vanavond, maar dan alleen niet live.

Grieks-Utrechtse Stefania vertegenwoordigt Griekenland

Het is je vast niet ontgaan dat de achttienjarige Utrechtse Stefania optreedt voor Griekenland. Eerder deed zij ook mee aan het Junior Songfestival en aan het Eurovisie Songfestival in 2020 wat dankzij het coronavirus niet door kon gaan. Het nummer ‘Last Dance’ is niet helemaal mijn ding, maar het heeft zeker een catchy melodie! Daarnaast vind ik haar optreden ook wel heel tof door gebruik te maken van de techniek van het green-screen.

Mijn favorieten inzendingen

Mijn favorieten inzendingen van het Eurovisie Songfestival van 2021 zijn waarschijnlijk niet de inzendingen waar iedereen fan van is. Zo vind ik namelijk de inzending ‘Dark Side’ van Finland heel tof. Het doet me echt denken aan mijn tienerjaren dat ik veel naar het nu metal genre luisterde. Al omschrijft de band Blind Channel hun stijl liever als violent pop. Ik vind voornamelijk het refrein gewoon heel catchy!

Daarnaast vind ik het nummer ’10 Years’ van IJsland ook wel geinig. Het zijn gewoon een stel nerds op een podium, haha! Ik denk dat zij het nog wel eens ver kunnen gaan schoppen vanavond. Alleen jammer dat ze er niet live bij kunnen zijn aangezien één van de bandleden positief getest was op corona.

Aan het optreden van Noorwegen vond ik persoonlijk niet veel aan. Maar het nummer ‘Fallen Angel’ viel bij mij weer wel in de smaak. Het verteld daarnaast ook nog eens een aangrijpend verhaal. Ik vind het leuk!

Het Eurovisie Songfestival 2021 kijken via de NPO3 App

Aangezien ik geen TV aansluiting heb, kijk ik het Eurovisie Songfestival via de NPO3 App op onze Smart TV. Afgelopen dinsdag was ik helemaal vergeten om de eerste halve finale te kijken. Hoe kan ik dit nu vergeten? Dus deze heb ik de dag erna op woensdag teruggekeken. Ik had de aflevering via mijn iPhone naar de TV gestreamd, wat niet de beste kwaliteit was. Daarna kwam ik er pas achter dat we de NPO3 App ook gewoon op onze Smart TV hebben staan! De beeldkwaliteit is vele male beter en zo kan ik vanavond optimaal genieten van alle finalisten!

Ga jij vanavond de finale van het Eurovisie Songfestival kijken?

2 Comments

  • Silvy

    May 22, 2021 at 4:02 pm

    JAAA ik heb er zo veel zin in! Ik vind IJsland ook heel tof! Dat is denk ik m’n favoriet. Voor de rest ben ik ook voor Finland, Italië, Cyprus, Griekenland en Zwitserland. Oekraïne vind ik een beetje eng 😭😂😭😂

  • zwartraafje

    June 8, 2021 at 4:14 pm

    De inzending van Finland deed me heel erg denken aan een kruising van Linkin Park en Limp Bizkit. Super tof. Al zaten er wel meer knappe nummers tussen dit jaar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post