from blood and ash

From Blood and Ash – Jennifer L. Armentrout

In From Blood and Ash, Poppy is chosen from birth to usher in a new era. Poppy’s life has never been her own. The life of the Maiden is solitary. Never to be touched. Never to be looked upon. Never to be spoken to. And never to experience pleasure. Waiting for the day of her Ascension, she would rather be with the guards. She would rather be fighting back the evil that took her family, than preparing to be found worthy by the gods. But the choice has never been here.

Het verhaal van From Blood and Ash

In From Blood and Ash volg je Poppy. Poppy is een Maiden en heeft daarom geen zeggenschap over haar eigen leven. Er mag niet met haar gepraat worden, men mag niet naar haar kijken en ze mag niet zomaar aangeraakt worden. Ze is aan het wachten op de dag dat haar Ascension plaats zal vinden. Ze is er van overtuigd dat dan alles beter zal worden.

Maar haar hart slaat op hol als ze een wel héél leuk iemand ontmoet – Hawke. Het wordt nu wel heel moeilijk om haar aan de regels te houden nu haar behoeften groter worden dan haar plicht…

Spannend van begin tot einde

Het eerste hoofdstuk begint gewoon al goed. Je word meteen in het verhaal meegezogen. Er is geen sprake van een introductie van de wereld die Jennifer L. Armentrout heeft gecreëerd – ze ging er gewoon voor. Naarmate het verhaal vordert, voel je de spanning steeds maar verder opbouwen. From Blood and Ash houdt je echt in zijn greep! Je wilt alsmaar verder lezen. Oprecht – ik had geen idee waar het verhaal naartoe zou gaan en wilde het boek daardoor ook gewoon niet meer wegleggen. Ik moest en zou weten wat er in het volgende hoofdstuk zou gebeuren. En die cliffhangers bij ieder hoofdstuk hielpen daardoor natuurlijk ook niet echt mee!

De personages uit From Blood and Ash vond ik erg interessant. Er kwamen zeker niet teveel personages in één keer aan bod, wat fijn was. Voor het grootste gedeelte volg je natuurlijk Poppy en Hawke. En alhoewel je niet heel erg de diepgang in gaat wat betreft de personages, had ik wel vrij snel een band met ze. Ik kreeg er zelf vlinders van in mijn buik als de personages dichter naar elkaar toe groeiden.

Conclusie

Het is lang geleden dat ik zó van een boek heb genoten en waarbij mijn gedachtes niet contant afdwaalde. Jennifer L. Armentrout heeft in mijn ogen alles perfect omschreven, zonder daarbij te veel in detail te treden. Sommige momenten zijn echter wel een beetje voorspelbaar, maar de meeste plottwists zag ik echt niet aankomen. Ik was gewoon lekker aan het lezen en dacht er verder niet teveel over na. Ook fans van de boeken van Sarah J. maas zullen zeker genieten van From Blood and Ash!

Heb jij From Blood and Ash ook al gelezen?

Titel: From Blood and Ash | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Blue Box Press | Genre: Fantasy, Romance, New-Adult | Pagina’s: 480| ISBN: 9781952457463 | Waardering: ★★★★★

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post