Zo haal jij iedere dag je stappendoel!

Je stappendoel halen. Het lijkt iedere dag weer een hele opgave. Maar regelmatig wandelen brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mindset. Ik heb voor jou een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij iedere dag eenvoudig jouw stappendoel kunt halen!

Kies een realistisch stappendoel voor jezelf

Het moet natuurlijk wel leuk blijven en daarom hoef je heus geen 10.000 stappen per dag te zetten. Een aantal jaren geleden had ik een specifiek stappendoel voor mezelf opgezet. Mijn doel was om 5000 stappen per dag te lopen en dat was nog best wel een uitdaging. Vooral als je niet vaak het huis uit hoeft omdat je bijvoorbeeld thuiswerkt.

Sinds dat wij een hond hebben, haal ik dat doel dagelijks en ga ik er zelfs nog ver overheen. Ik ga door weer en wind wandelen als het echt moet. Maar als je geen hond hebt waardoor je verplicht naar buiten moet, kan ik me voorstellen dat het behalen van je stappendoel wel wat lastiger wordt. Kies daarom een realistisch stappendoel voor jezelf. Begin met het lopen van bijvoorbeeld 3000 stappen en bouw dit langzaam op. Als je merkt dat je gemakkelijk je doel behaald, doe er dan 1000 stappen bovenop. En zo ga je steeds een stapje verder.

Combineer lezen met wandelen

Zoals jullie wellicht wel weten, ben ik een echte boekenwurm. Ik vind het heerlijk om weg te duiken in een compleet andere wereld. Maar thuis kom ik er niet altijd aan toe om even rustig een boek erbij te pakken. Vooral geen High Fantasy. Daar moet ik echt even voor gaan zitten en overdag raak ik snel afgeleid door alles om me heen. ‘s Avonds in bed heb ik wel iedere avond even mijn vaste leesmomentje. Heerlijk vind ik het!

Om overdag toch nog wat extra te lezen, luister ik tijdens het uitlaten van onze hond Jaina vaak een luisterboek. Zo kan zij uitgebreid ergens snuffelen terwijl ik me niet hoef te vervelen. Want heel eerlijk – het is soms best wel saai om vijf minuten op één plek stil te staan.

Thuis je stappendoel halen

Als je geen hond hebt en écht geen zin hebt om een blokje om te gaan, dan kun je thuis nog steeds je stappendoel behalen. Huishoudelijke klusjes moeten ook dagelijks gebeuren en onbewust maak je daar ook veel stappen mee. Stofzuigen is een goede optie, maar ook met wasjes ophangen kom je een heel eind. Vooral als je (net als ik) de wasmachine op de begane grond hebt staan en het wasrek op zolder.

Je hoeft dus zeker niet alleen te wandelen om veel stappen te zetten. Iedere vorm van beweging telt mee. Het doen van huishoudelijke klusjes, maar bijvoorbeeld ook dansen! Tegenwoordig dans ik regelmatig door de woonkamer met mijn zoontje Logan in mijn armen als hij weer eens niet wilt gaan slapen. Zo krijg ik mijn beweging en valt hij heerlijk in mijn armen in slaap.

Hey, I put some new shoes on..

..and suddenly everything’s right! Eerlijk – ik hou van mijn afgetrapte Vans en mijn Sketchers waarbij het water langs de onderkant bijna naar binnen loopt. Ik heb er kilometers mee gewandeld om maar aan mijn dagelijkse stappendoel te komen. Maar dankzij dat vele wandelen, zijn ze echt aan vervanging toe. Het voelt alsof ik op mijn pantoffels naar buiten ga en dat is niet echt goed voor mijn houding. Vooral als je dagelijks gaat wandelen om dat stappendoel te bereiken, kunnen een paar goede schoenen echt niet ontbreken!

Wat zijn jouw favoriete schoenen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post