Wat te doen met een jaren ’90 badkamer?

Onze badkamer is heel erg verouderd en heeft behoefte aan een grote renovatie. Je kunt immers aan het tegelwerk zien dat onze badkamer uit de jaren ’90 komt. Het enorme hoekbad wat we momenteel hebben, neemt aanzienlijk veel ruimte in beslag. En hoewel ik er erg van houd om lekker lang in bad te gaan, mag het bad toch wel een slagje kleiner zijn. Er moet daarom praktischer worden omgegaan met de ruimte, zodat er meer ruimte overblijft voor een toilet en een mooi badkamermeubel. Maar waar begin je met het renoveren van een jaren ’90 badkamer?

Inspiratie opdoen voor een nieuwe badkamer

De keuze is reuze, dus daarom is het opdoen van inspiratie zeker een must! Dit kun je natuurlijk op heel veel manieren doen. Je kunt terecht op Pinterest voor de meeste perfecte plaatjes. Maar dat is niet altijd even realististich. Gelukkig kun je ook een kijkje nemen in één van de showrooms van Sanitairwinkel. Er is altijd wel een showroom te vinden bij jou in de buurt.

Daarnaast kun je op de site van Sanitairwinkel inspiratie opdoen, bijvoorbeeld door een kijkje te nemen naar al de verschillende moodboards die op de website te vinden zijn. Maar wat ik stiekem nog wel het leukste vind, is dat je op de website ook een kijkje kunt nemen bij de badkamers van verschillende influencers. Ik ben namelijk altijd reuze nieuwsgierig als het aankomt op hoe mensen hun woning inrichten!

Bron: Sanitairwinkel

Moderne of landelijke badkamer?

Zoals jullie misschien wel weten, zijn mijn vriend en ik beetje bij beetje ons huis aan het opknappen. Wij hebben allebei een uitgesproken smaak, dus zo gemakkelijk is dat niet! Hij houdt van modern, terwijl ik van landelijk houd. Dit zorgt vaak voor een creatieve uitdaging. Toch kunnen we altijd een gouden middenweg vinden en onze smaken dusdanig samenvoegen dat we allebei tevreden zijn. Dat is eigenlijk bij alles zo in onze woning. Vaak komen we dan uit op een industriële look met veel houtwerk.

De badkamer renoveren

Of we de badkamer willen renoveren of verbouwen, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Bij een renovatie pas je de ruimte gedeeltelijk aan, terwijl je bij een verbouwing meteen álles aanpakt, wat wel meteen heel heftig klinkt. Tegenwoordig heb je namelijk ook tegelverf speciaal voor in de badkamer, zodat je in een mum van tijd een make-over aan je badkamer kunt geven. Een prachtig nieuw badkamermeubel erbij, en je komt al een heel eind!

De badkamer renoveren zal voor ons echter nog een grote uitdaging worden omdat onze smaken zo uiteen liggen. Het leuke daaraan is dat het niet alleen een mooie, functionele ruimte wordt, maar ook een weerspiegeling van wie wij zijn!

Ben jij al in het bezit van jouw droombadkamer?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post