The Sleeper and the Spindle – Neil Gaiman

SleeperBanner

She was one of those forest witches, driven to the margins a thousand years ago, and a bad lot. She cursed the babe at birth, such that when the girl was eighteen she would prick her finger and sleep forever.

IMG_6443_2

Hoog in een donkere toren ligt een prinses al voor een lange tijd te slapen. Niemand is succesvol geweest om haar te redden van de vloek. Op een dag gaat de Queen, ook wel Snow White genoemd, op pad met als missie de prinses te ontwaken. Van de gedachte dat ze binnenkort met haar prins gaat trouwen wordt ze ook niet echt gelukkig. Daarom wilt ze er even tussenuit en op avontuur gaan.

IMG_6452_2

Aan de titel is af te lezen en aan de illustraties op de cover (doornstruiken en zo) dat het boek wel een hervertelling van Sleeping Beauty moet zijn. Wat het ook is, maar tot mijn verbazing heeft dit verhaal ook heel veel weg van Snow White. Misschien dat hervertelling niet het beste woord is voor dit boek, maar dat een mashup tussen Sleeping Beauty en Snow White beter tot zijn recht komt.

Persoonlijk ben ik wel een fan van fairytale retellings, maar dan moet het ook echt goed gedaan zijn, zoals Splintered. Helaas vond ik dit verhaal wat minder als ik heel eerlijk moet zijn. Er komen hier en daar wat rare, duistere twists tussendoor die me wel aanspraken en hoewel ik zelf nog niet veel Neil Gaiman boeken heb gelezen, heb ik gelezen dat dit helemaal niet raar is voor deze auteur ;D

IMG_6457_2

De prachtige illustraties van Chris Riddell voegen echt iets toe aan het verhaal. Ik vind ze persoonlijk namelijk beter dan het verhaal zelf. Er zitten zoveel details in de illustraties dat je echt kunt zien dat Riddell er heel erg veel tijd aan besteed heeft. Als je dit vergelijkt met het verhaal zelf, komt dat een beetje slapjes over. Zwart, wit en goud zijn de kleuren die op iedere pagina weer terugkeren overigens. Dit doet duister aan, wat bij het verhaal past ^^

Ik heb dit boek vier sterren gegeven, maar dat is meer een combinatie van vijf sterren voor de prachtige illustraties en drie sterren voor het verhaal. Het is een prachtboek om te zien en de doorschijnende dust jacket laat zien dat dit boek echt een plaatje is maar helaas was het verhaal voor mij niet heel denderend. Persoonlijk had ik ook totaal geen klik met de personages, wat ik erg jammer vond! Personages met karakter maken een boek juist zo sterk.

Titel: The Sleeper and the Spindle | Auteur: Neil Gaiman | Illustrator: Chris Riddell | Uitgeverij: Bloomsbury | Genre: Fantasy, Short Story, Fairytale Retelling | Pagina’s: 72 | ISBN: 9781408859643 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop bij bol.com

4 Comments

 • Lilian

  August 15, 2015 at 10:20 am

  Oooh ik wil dit boek.

 • Kirsty

  August 15, 2015 at 12:14 pm

  Het boek ziet er wel echt prachtig uit zeg! Ik denk dat ik hem toch wel wil lezen, ondanks dat de afbeeldingen mooier zijn dan het verhaal haha!

 • Rowan

  August 15, 2015 at 8:44 pm

  Wat een PRACHTIG boek zowel van binnen als buiten! Ik zou dit wel heeel graag in mijn collectie willen hebben.

 • Karlijn

  August 16, 2015 at 10:42 am

  Wauw, wat een mooi boek! Jammer dat het een beetje tegenviel. Toch ben ik wel benieuwd, want Neil Gaiman vind ik een behoorlijk gave schrijver 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post