Splintered – A.G. Howard

SplinteredBanner

Welcome to the real Wonderland~

Alyssa Gardner hears the thoughts of plants and insects. She hides her delusions for now, but she knows her fate : she will end up like her mother, in an institution. Madness has run in her family ever since her great-great-great-grandmother Alice Lidell told Lewis Caroll her strange dreams, inspiring his classis Alice’s Adventures in Wonderland.

But perhaps she’s not mad. And perhaps Caroll’s stories aren’t as whimsical as they first seem.
To break the curse on insanity, Alyssa must go down the rabbit hole and right the wrongs of Wonderland, a place full of strange beings with dark agendas. Alyssa brings her real-world crush – the protective Jeb – with her, but once her journey begins, she’s torn between his solidity and the enchanting, dangerous magic of Morpheus, her guide to Wonderland.

But no one in Wonderland is who they seem to be – not even Alyssa herself…

IMG_4909_2

Wat niemand van Alyssa weet, is dat ze de gedachtes van insecten en plantjes kan horen. Ze durft het aan niemand te vertellen, want dan denken ze hoogstwaarschijnlijk dat ze gek is. En wat ze absoluut niet wilt, is terecht komen in een instituut, net als haar moeder. Alyssa weet ook als enige dat haar moeder helemaal niet gek is. Het zit namelijk in de familie. De enige manier om deze vloek te verbreken, is dat Alyssa zelf naar Wonderland moet gaan.

Maar Wonderland is niet wat het op het eerste gezicht lijkt – het is een plek vol met rare en duistere wezens. Alyssa brengt Jeb mee naar Wonderland. Jeb is een jongen waar ze al jarenlang verliefd op is. Dan ontmoet ze de mysterieuze Morpheus, hij moet er voor zorgen dat Alyssa haar weg door Wonderland vind. Maar, Morpheus lijkt niet helemaal zichzelf te zijn. Net als Alyssa…

IMG_4926_2

Omg, dit boek <3 Die cover <3 So pretteh~ Anyway – dit is echt een super goede Alice in Wonderland hervertelling! Na het lezen van Alice in Zombieland was ik zó teleurgesteld, dat mijn enthousiasme voor dit boek ook een beetje weggezakt was. Maar gelukkig – dit boek heeft me echt niet teleurgesteld!

De personages zijn zo interessant en hun karakters zijn echt heel goed omschreven. Vooral Morpheus had mijn volle aandacht gekregen wanneer hij in de spotlights kwam te staan. Zijn personage is echt zo uniek en ik vond het geweldig om over hem te lezen.

IMG_4924_2

De schrijfstijl vind ik ook echt geweldig. De omgevingen en personages zijn zo goed omschreven dat ik alles helemaal voor me zag. Aan het einde van het boek las ik ook dat A.G. Howard geïnspireerd was door personages van Tim Burton, en zo had ik de personages al helemaal ingebeeld. Ik zag echt zo’n Tim Burton wereldje voor me met allemaal rare, creepy personages. Heerlijk!

Splintered is geen vrolijk Alice in Wonderland hervertelling. Alles is namelijk nogal duister en de wezens die erin voor komen, komen heel creepy over. Neem nu the White Rabbit – dit is geen schattig, wit konijntje dat te laat is – nee. Rabid White (wat zijn naam is in dit verhaal), is een raar, uitgemergeld wezen met rare vergroeiingen. Toen ik het las had ik echt zoiets van ‘Wow. Wat?’ En ik zag hem ook al gelijk voor me.

IMG_4922_2

Waarom het boek net geen 5 sterren van mij heeft gekregen is omdat het af en toe wat verwarrend overkomt. Sommige stukken gingen voor mijn gevoel heel snel en daarom kon ik, om heel eerlijk te zijn, mijn aandacht er niet goed bijhouden. Dit was niet altijd het geval hoor, gewoon, op sommige stukjes was dit het geval. Wat ik jammer vind! Maar misschien ligt het aan mij – ik ben nogal snel afgeleid.

BunnySplintered

Titel: Splintered | Auteur: A.G. Howard | Uitgeverij: Amulet Books NY | Genre: Young-Adult, Fairytale retelling, Romance, Fantasy | Pagina’s: 371 | ISBN: 9781419704284 | Waardering: ★★★&#9733½

Koop bij bol.com

5 Comments

 • Vanessa

  March 10, 2015 at 11:29 am

  Keimooie foto’s 😀

 • Zwartraafje

  March 10, 2015 at 12:19 pm

  Je foto’s lijken met elke recensie knapper te worden. En als boekenfan ben ik natuurlijk een groot voorstander van knappe boekenfoto’s.

 • Joanydvv

  March 10, 2015 at 1:16 pm

  Wauw! Die foto’s!!! Ik vond dit echt een heerlijk boek. Als liefhebber van alles wat maar met Alice in Wonderland te maken heeft heb ik deze serie uiteraard ook verslonden. Ik heb er zelfs een mega-fictional crush aan overgehouden op Morpheus.

 • Merith

  March 10, 2015 at 11:26 pm

  Die cover :O

 • Lilian

  March 11, 2015 at 8:09 pm

  Ik moet dit boek echt snel lezen, want het staat al maanden in mijn kast mooi te zijn, haha. Die laatste foto is leuk <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post