Alice In Zombieland – Gena Showalter

AliceInZombielandBanner

Zodra ze je zien, komen ze achter je aan…

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen.

Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Maar ze moet rennen voor haar leven, want als ze haar zien, komen ze achter haar aan…

Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

IMG_4462_2

Alice Bell, een zestien jaar oud meisje verliest haar ouders en haar zusje in een zogenaamd ‘auto-ongeluk’. Alice weet wel beter, want haar familie is eigenlijk gewoon vermoord door een stel moordlustige zombies. Haar vader was toch zo gek nog niet.

Een tijdje na het ongeluk, begint Alice aan een nieuwe school. Al snel raakt ze bevriend met een meisje, genaamd Kat. Anderen studenten gedragen zich een beetje vreemd in de ogen van Alice. Vooral Cole – hij heeft een bepaalde aantrekkingskracht tot haar; hij is erg mysterieus en nergens bang voor. Een echte bad boy. Hoe ze ook tot hem aangetrokken wordt – ze wil toch liever bij hem uit de buurt blijven. Maar om uit de handen te blijven van de zombies, zal ze moeten leren vechten. En wie kan haar dat beter leren dan, juist; Cole Holland.

IMG_4471_2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen – ik had totaal iets anders verwacht van dit boek. Als je denkt dat dit boek een soort van hervertelling van ‘Alice in Wonderland’ is, dan zit je er compleet naast. Ik dacht namelijk precies hetzelfde. Ik had mezelf namelijk een badass Alice voorgesteld die dezelfde soort avonturen meemaakt als in de originele ‘Alice in Wonderland’ van Lewis Caroll. Maar helaas sloeg dit boek de plank compleet mis voor mij.

Ik denk vooral doordat dit komt omdat ik zulke hoge verwachtingen had van dit boek om de bovengenoemde reden. Dit boek is echt een typische ‘High School drama’ met af en toe wat zombies – wat eigenlijk niet eens fysieke zombies waren – en een heleboel konijnen. Ik wilde meer zombies, meer actie, meer het ‘Alice in Wonderland’ gevoel – maar helaas. Ik denk dat ik het toch wel een beetje gehad heb met die middelbare school drama’s in boeken. Jongens – ik word oud ._.

IMG_4473_2

Don’t judge a book by its cover, zeggen ze altijd, maar dit boek is echt wel een plaatje om te zien. Kijk nou hoe mooi die kaft is! En als je de dust jacket eraf haalt, zie je een prachtig, gifgroen boek. Maar dat is nog niet alles! Sla je het boek open, dan word je bijna verblind door alle doodskoppen – zó gaaf! De namen van ieder hoofdstuk waren ook wel erg apart, maar eigenlijk sloegen ze niet op het hoofdstuk wat aan bod kwam.

De meningen over ‘Alice in Zombieland’ zijn erg verdeeld – laat je dus vooral niet afschrikken door mijn recensie en/of waardering. Dit is echt een boek dat je zelf moet onderzoeken. Hou je van ‘High School drama’s’ met onder anders driehoeksverhoudingen? Dan zit je vast en zeker goed met dit boek! Verwacht je een duistere hervertelling van het originele ‘Alice in Wonderland’? Dan kun je dit boek beter links laten liggen.

IMG_4476_2

Graag wil ik Harlequin nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Alice in Zombieland | Originele titel: Alice in Zombieland | Serie: White Rabbit Chronicles #1 | Auteur: Gena Showalter | Uitgeverij: Harlequin Young Adult | Genre: Young-Adult, Zombies, Romance, Fantasy | Pagina’s: 414 | ISBN: 9789034754523 | Waardering: ★&#9733½

4 Comments

 • Annabel

  January 19, 2015 at 11:01 am

  Ik heb het boek een hele tijd geleden in het Engels gelezen. Ik had inderdaad ook iets anders verwacht maar vond het wel een leuk boek om te lezen.

 • Renée

  January 19, 2015 at 6:24 pm

  Is het echt zo’n highschool drama alleen maar? Ik was nooit echt fan van Alice in Wonderland, maar ik ben toch wel benieuwd naar dit boek. Maar als het echt zo’n highschool drama is… dan kijk ik nog even.

 • Rachel

  January 20, 2015 at 9:14 am

  alleen voor de kaft en voor de vormgeving zou ik dit boek al in mijn kast willen hebben. Ik ben ook wel heel benieuwd naar het verhaal vooral om nu te lezen dat je andere verwachtingen had 🙂

 • Zwartraafje

  January 21, 2015 at 11:48 am

  Ik had zelf ook een hervertelling verwacht, maar heb het boek desondanks graag gelezen. Wat een mooie foto’s heb je er trouwens weer van gemaakt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post