Fotoalbum: ‘De Grote Verbouwing’!

Bedenkt je eens in, al je mooie foto’s die jij hebt geschoten de afgelopen jaren, bewaard in een mooi fotoalbum. Een fotoalbum vol met mooie herinneringen – dat wil toch iedereen! Dankzij Webprint.nl kreeg ik laatst de mogelijkheid om zo’n fotoalbum samen te stellen. Ik twijfelde geen moment; natuurlijk wilde ik dat! In overleg kwamen we op het idee om een bepaald thema aan het fotoalbum vast te leggen. Maar wat? Nadat ik mijn hersens had laten kraken, wist ik het eindelijk!

Thuis zijn we met een grote verbouwing bezig en alle foto’s die we in de tussentijd hebben geschoten, zijn her en der verspreid. Ik heb ze allemaal bij elkaar geraapt en de mooiste uitgezocht. Nu is mijn vader binnenkort jarig en aangezien hij heel ons huis zelf opknapt, zou dit wel eens een heel leuk verjaardagscadeau zijn!

Wie is Webprint?

Webprint.nl is een website waarin je snel en eenvoudig je eigen fotoproduct samen kunt stellen. Ze hebben een erg ruime keuze, van muismatten tot kalenders, van posters tot fotoalbums – noem maar op! Je kunt je allermooiste fotomomenten voor eens en voor altijd vastleggen dankzij de hoge kwaliteit fotopapier, of heb je je mooiste moment het liefst afgedrukt op een canvas? Want dat kan natuurlijk ook!

Stel je eigen fotoalbum samen!

Voordat je hiermee begint, raad ik je aan om alle foto’s die je in het fotoalbum wilt hebben, even te sorteren. Zo verloopt alles een stuk soepeler en heb je een veel beter overzicht over wat je nou wel/niet in je fotoalbum wilt zetten. Ik ga je uitleggen hoe je heel eenvoudig een fotoalbum samen kunt stellen!

Schermafbeelding 2015-01-15 om 15.03.04

Om te beginnen, surf je eerst even naar deze pagina. Als je een stukje naar beneden scrolt, zie je dat je een ruime keuze aan albums hebt. Ga je voor een staand album? Of liggend? Of misschien toch eerder voor vierkant? Wanneer je die keuze hebt gemaakt, kun je ook nog kiezen voor S, M, L of XL. Ik ging zelf voor een XL Liggend fotoalbum, omdat de meeste foto’s die ik heb, horizontaal zijn. Dus dat zou het beste uitkomen.

Schermafbeelding 2015-01-15 om 15.03.22

In de rechter kolom kun je een hoop specificaties lezen over het product wat je zojuist gekozen hebt. Tevreden? Klik dan op ‘Maak je fotoalbum!’

Schermafbeelding 2015-01-15 om 15.03.57

Daarna kom je in dit scherm terecht. Je krijgt eerst een aantal tutorials zodat je op de hoogte wordt gebracht van alle opties. Handig! Vele iconen spreken wel voor zich, dus ik ben gelijk aan de slag gegaan.

Schermafbeelding 2015-01-15 om 15.04.39

En dit is je werkveld! Links kun je onder andere foto’s toevoegen en verwijderen, verschillende indelingen maken voor pagina’s, clipart toevoegen en een achtergrond toevoegen. De foto’s sleep je overigens gewoon naar de indeling die je gemaakt hebt in je fotoalbum. Het is zo simpel! Ook kun je rechts de kosten van je fotoalbum zien.

Het resultaat

Na ongeveer een week te hebben gewacht, mocht ik mijn zelfgemaakte fotoalbum in het echt bewonderen. En wauw, wat een mooie en scherpe foto’s! Ook het fotoalbum is netjes afgewerkt, zoals de hoekjes. Ik ben echt zeer tevreden over de kwaliteit van Webprint. Hieronder kunnen jullie wat foto’s bewonderen van het eindresultaat. Het enigste nadeel wat ik me kon bedenken, was dat je geen andere keuze had dan de voor -en achterkant van het fotoalbum, volledig te vullen met een foto. De indeling van de kaft kan namelijk niet worden veranderd. Desalniettemin vind ik de cover eigenlijk toch wel erg mooi geworden!

IMG_4490_2

IMG_4492_2

IMG_4493_2

IMG_4495_2

IMG_4496_2

IMG_4499_2

IMG_4507_2

IMG_4505_2

2 Comments

  • Dina

    January 20, 2015 at 4:02 pm

    Wat leuk dat je een digitaal fotoalbum hebt gemaakt. Ik heb er ook een paar, maar ik vind ‘echte’ fotoalbums toch echt veel leuker.

  • Zwartraafje

    January 21, 2015 at 12:13 pm

    Ondanks dat ik de ouderwetse foto-albums aangenamer vind, heb ik al wel enkele van deze boeken laten drukken. Eentje voor mijn moeke haar verjaardag met allemaam foto’s van haar gezin, ons trouwalbum en enkele kleinere trouwalbums voor onze ouders en grootouders. Een verbouw-album staat nog steeds op de planning. Het lijkt me wel leuk om daar nadien in te kunnen bladeren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post