Blog Hop #11: Ergernissen in de Boekenkast

BlogHopBanner

Eens in de zoveel tijd – al dacht ik dat het nu iedere week is – organiseert Joany van Craving Pages een Blog Hop op haar blog. Wat is een Blog Hop nou precies? Lees snel verder en je komt er vanzelf achter ;D

In een Blog Hop wordt er één vraag besproken. Een aantal boekenbloggers doen er aan mee en zij bespreken dan hun eigen antwoord in een blogpost of een filmpje. Zelf heb ik eigenlijk nog nooit meegedaan, maar de vraag van deze week vond ik toch wel erg leuk omdat ik me er erg goed in kan vinden. We kunnen deze keer namelijk lekker klagen over ergernissen in een boekenkast! En laat ik daar nou eens heel goed in zijn – in klagen ;D

– Misschien herken je het volgende ook wel – je bent lekker je boekenkast aan het inrichten en hebt alle boeken gesorteerd op grootte. Dan kom je erachter dat één boek echt nét niet meer ernaast past. Ohh, zo vervelend! En dan moet je een boekje ernaast gaan proppen die totaal niet in het rijtje past, ugh…

– Of de rug van sommige boeken steken net iets verder uit dan van andere boeken. Oké, dit is nog wel makkelijk te verhelpen door een beetje met de boeken te schuiven zodat ze gelijk komen te staan. Maar dan nog!

– De hoogte van de boeken moeten aan elkaar gelijk lopen! Zo kan je namelijk makkelijker boeken op elkaar stapelen. Een voordeel hiervan is dat je nog meer boeken kwijt kunt, yay!

– Verschillende uitgaven van boeken. Ja, hier kan ik me mateloos aan irriteren T_T Een complete serie moet voor mijn gevoel precies hetzelfde uiterlijk hebben als de rest van de serie. Niet kleiner of groter, geen paperbacks als je begonnen bent met de serie compleet te maken in hardcovers, geen Nederlands en Engels door elkaar, geen cover changes en ga zo maar door.

Ik kan er even niet meer bedenken op dit moment, maar degene die ik genoemd heb, zijn toch wel mijn grootste ergernissen in de boekenkast.

Waar irriteer jij je mateloos aan als je naar je boekenkast kijkt?

4 Comments

 • Amy

  January 18, 2015 at 10:11 am

  Alle stof op m’n boeken! Ze lijken zo grijs dan 🙁

 • Anneke

  January 18, 2015 at 12:22 pm

  Ik categoriseer voornamelijk op genre en soms hou ik dan een halve plank over en voor mijn gevoel past er dan niets naast. Of ik heb juist weer net een aantal boeken die dan niet meer op die plank passen. Ik moet sowieso hoognodig eens mijn kasten opnieuw indelen…

 • Zwartraafje

  January 21, 2015 at 11:37 am

  Bij mij zijn het toch vooral de verschillende edities en hoogten in boeken. Ik sorteer immers op genre en plaats boeken van hoog naar laag naast elkaar zodat de kaften goed bescherm zijn. Heel vervelend dus wanneer je zo’n mooi aansluitende reeks hebt en de nieuwe delen plots in een kleiner of groter formaat worden gedrukt. 🙁

 • Bregje

  January 22, 2015 at 9:06 pm

  Ik kan met vooral ergeren aan verschillende edities van boeken. Van de Hunger Games trilogie heb ik de eerste twee boeken als paperback end de laatste is een hardcover. Ook al hou ik meer van hardcovers dan van paperbacks heb ik nog liever dat ze allemaal matchen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post