Into the Woods

IntoTheWoodsBanner

De Bakker en zijn vrouw hebben er alles voor over om zwanger te raken en een prachtig kindje op de wereld te zetten. Helaas zijn ze vervloekt en kunnen ze hun droom nooit werkelijkheid laten worden. Of misschien toch wel? Wanneer de heks langskomt en hen vraagt om vier wel heel aparte dingen, zal ze de vloek voor eens en voor altijd op kunnen heffen.

IntoTheWoods2

Maar waar vind de Bakker nou in hemelsnaam een ‘cow, as white as milk’, ‘a cape, as red as blood’, ‘hair, as yellow as corn’ en een ‘slipper, as pure as gold’? Hij is vastberaden om al deze dingen te gaan zoeken diep in het donkere bos. Tot zijn grote verbazing lopen er toch echt mensen, nja, sprookjesfiguren, rond in het bos die de dingen bij zich hebben die de Bakker nodig heeft om de vloek terug te draaien.

Hij moet een eerlijke manier vinden om deze spullen te ruilen tegen iets anders. Of misschien kan hij ze wel verdienen. Zo bevrijdt hij Roodkapje en haar oma uit de maag van de Grote Boze Wolf en maakt hij een deal met Jack; vijf magische bonen voor een spierwitte koe. Zal hij de overige twee dingen ooit nog in handen krijgen?

IntoTheWoods3

Musical films waren nooit echt mijn ding, maar na het zien van Les Miserables, wilde ik meer musical films zien. Maar ik had eigenlijk geen idee welke. Totdat ik erachter kwam dat er een musical film kwam van verschillende sprookjes, yes! Ik hou van sprookjes en zoals je misschien al kunt raden, had ik erg hoge verwachtingen van Into the Woods. Met pijn in mijn hart moet ik toch echt zeggen dat ik hem ontzettend vond tegenvallen.

De eerste helft van de film vond ik erg vermakelijk. De teksten van die liedjes waren grappig, alles klopte qua sprookjes en het was leuk om een aantal bekende acteurs en actrices te zien. Ik werd er helemaal blij en vrolijk van! Nadat het eerste uur voorbij was, had ik ook echt het gevoel alsof de film afgelopen was, maar raad eens; de film was nog maar op de helft!

IntoTheWoods4

Ik had dus eigenlijk totaal geen zin meer om verder te kijken, omdat ik zo sterk het gevoel had alsof de film al afgelopen was. Dat laatste uur was ook echt overbodig qua verhaallijn als je het mij vraagt. Alles werd zo rommelig en ik ging me ook steeds meer irriteren aan al dat gezang. Er zat namelijk totaal geen melodie meer in de liedjes. Voor mijn gevoel leek het echt of dat ze zomaar iets zongen wat nergens op sloeg.

Into the Woods begon voor mij als een film die ik wel eens zou kunnen belonen met vijf sterren. Vooral de scenes met Roodkapje en Johnny Depp als de Grote Boze Wolf vond ik geweldig. Helaas heb ik daar twee sterren af moeten trekken, omdat ik de tweede helft van de film gewoon drie keer niks vond. Ik kon m’n aandacht er ook amper bijhouden.

Titel: Into the Woods | Regisseur: Rob Marshall | Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment | Genre: Adventure, Fairtytales, Fantasy, Musical | Speelduur: 125 min. | Jaar: 2014 | EAN: ??? | Waardering:★★★☆&#9734

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

4 Comments

 • Lisa

  March 18, 2015 at 11:38 am

  Ik vond deze enorm tegenvallen! Ik houd ook niet echt van musicals (al vind ik Moulin Rouge geweldig), maar ik vond gewoon helemaal niks aan ITW. Jammer, want ik had heel veel positieve dingen gehoord! Al kreeg ik van bijna iedereen te horen dat zij het einde ook onnodig vonden.

 • joanydvv

  March 18, 2015 at 4:57 pm

  Ik houd normaal gesproken juist heel erg van sprookjes, maar ook ik vond deze film erg tegenvallen. Net als jij had ik halverwege het gevoel dat het einde al was bereikt en toen ging hij nog veel te lang verder.

  Behalve dat ik het laatste stuk onnodig vond, deed het voor mijn gevoel ook afbreuk aan de grootste kracht van sprookjes: het happy end. Nee, ik denk niet dat ik deze film vaak ga kijken.

 • Nikita

  March 19, 2015 at 8:32 pm

  Ik ken deze niet, maar hij spreekt me eigenlijk wel aan

 • Anouk

  March 23, 2015 at 5:08 pm

  Ik had precies het zelfde! Ik dacht okรฉ nu is het mooi geweest, was de film pas op de helft! Ik vond het tweede deel van de film ook nogal overbodig en ik begon steeds meer nummers te skippen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post