Op vakantie met je hond: een paar praktische tips

Vorig jaar in september zijn Dennis en ik samen op vakantie geweest. We hadden een roadtrip gemaakt naar Zwitserland en Duitsland. We besloten om de hond niet mee te nemen op vakantie. Onze lieve Jaina verbleef een paar dagen bij mijn ouders waar ze altijd graag komt. We willen echter graag een keer terug naar Zwitserland en het lijkt ons geweldig om Jaina dan lekker mee te nemen!

Kies de juiste vakantie bestemming

Je wil niets liever dan het allerbeste voor jouw trouwe viervoeter. Daarom begint je reis met het uitkiezen van de juiste bestemming. Kan je hond goed tegen hitte of juist niet? Wordt je hond wagenziek of zijn lange afstanden geen probleem? Alleen jij kent jouw hond het allerbeste, dus houd hier rekening mee!

Zoals jullie wellicht wel weten, hebben wij een Berner Sennenhond genaamd Jaina. Berner Sennenhonden hebben een hele dikke vacht, dus met haar moeten we niet op vakantie gaan naar een warm land. Wij zouden haar bijvoorbeeld dus meenemen naar Zwitserland, waar het ras oorspronkelijk ook vandaan komt. Heerlijke lange wandelingen door de bossen en de bergen lopen zou ze echt geweldig vinden!

Hondvriendelijke accommodaties

Het allerleukste van de reis is het uitzoeken van de accommodaties waar je gaat verblijven tijdens je vakantie. Voor je hond is het fijn als hij of zij lekker naar buiten kan. Boek bijvoorbeeld een bungalow of een vakantiehuisje en kijk goed of huisdieren toegestaan zijn! Als je hond buiten kan liggen, zorg er dan ook voor dat je een goede, stevige grondpen en een lange lijn bij je hebt zodat je hond er niet zomaar vandoor kan gaan als hij of zij zich buiten de accommodatie bevindt.

Handige hondenaccessoires voor op vakantie

Uiteraard moet je zorgen dat je genoeg eten en beloningen bij je hebt voor je trouwe viervoeter. Je kunt zijn of haar dieet niet ineens om gaan gooien. Zorg er ook voor dat je een voer- en drinkbak bij je hebt. Er bestaan ook handige meeneem bakjes voor onderweg die je eenvoudig mee kan nemen in je tas. Vergeet ook niet zijn of haar favoriete speeltjes, een extra riem, halsband en een heerlijk hondenkleed waar hij of zij lekker op kan liggen.

En last but definitely not least – een speciale hondentracker. Je wil immers niet dat je hond verdwaalt op vakantie! Zo’n hondentracker kun je eenvoudig aan zijn of haar halsband bevestigen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een AirTag voor gebruiken.

Invoereisen, een geldig paspoort en vaccinaties

Vergeet niet dat je rekening moet houden met de invoereisen van het land waar je naartoe reist (en ook alle landen waar je doorheen komt!). Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond gechipt is en een geldig Europees dierenpaspoort heeft.

Zorg er ook voor dat je hond op tijd alle verplichte vaccinaties heeft gekregen voordat je op reis gaat. Vergeet daarbij ook niet om jouw trouwe viervoeter te ontwormen. Dit kun je eenvoudig zelf doen met de producten van Milbemax. Je kunt kiezen voor de gewone tabletten of de kauwtabletten. De kauwtabletten bevatten een heerlijke kipsmaak voor alle fijnproevers onder de honden.

Overigens geldt dit niet alleen voor honden, maar ook voor katten en andere huisdieren. Ontwormen kat? Dit kun je doen in de vorm van tabletten of een pasta die je door het eten doet. Persoonlijk weet ik niet of mensen echt met hun kat of een ander huisdier op vakantie gaan. Dit zou natuurlijk wel kunnen als je in je accommodatie verblijft, zoals een bungalow of vakantiehuisje.

Gaat jouw hond ook mee op vakantie?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post