Mijn cosplay op Animecon 2017

Vorig jaar was Animecon een groot succes voor mij! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en het was ook de allereerste keer dat ik in cosplay naar een conventie ging. Ook dit jaar liep ik in cosplay rond samen met vriendinnetjes Angelieke en Martine. We waren verkleed als personages uit de film My Neighbour Totoro. Angelieke was Totoro, Martine was Chu en ik, als kleinste, was verkleed als Chibi!

my_neighbour_totoro_1_make_it_personal

We hadden van te voren één weekend uitgekozen waarin we onze cosplays gingen maken. Eén weekend is natuurlijk niet heel lang, maar ik vond dat het best vlot ging! Naderhand hebben we de kleine dingetjes van onze cosplays thuis nog verder afgerond, zoals bijvoorbeeld de oortjes, meer soot sprites (die zwarte dingetjes die aan onze petticoats hangen) enzovoort!

totoro_chibi_chu_cosplay_mikobura_photography_03_make_it_personal

Tijdens de con heb ik samen met Martine een workshop ‘Woolfelting’ gevolgd. Ik had het al een keer eerder geprobeerd thuis, maar toen heb ik echt een mislukte zeehond gemaakt. In deze workshop kregen we de perfecte hoeveelheid wolvilt, oogjes en de benodigdheden om zo ons eigen kuikentje te maken! Ik laat hem binnenkort nog wel een keertje voorbijkomen op Instagram, zodat jullie mijn creatie kunnen aanschouwen *ahum*

totoro_chibi_chu_cosplay_mikobura_photography_02_make_it_personal

Verder heb ik op deze super leuke dag lekker Bubble Tea gedronken, lekkere dingetjes gegeten en weer veel te veel geld uitgegeven. En tja, wat kan ik zeggen – I love it!

totoro_chibi_chu_cosplay_mikobura_photography_04_make_it_personal

Alhoewel ik het het heel leuk om met z’n drietjes in deze cosplay rond te lopen, ga ik denk ik volgende keer toch voor een wat bekender personage. Ik weet niet wat het is, maar ik voel me daar toch iets zekerder in omdat mensen je dan ook herkennen en misschien niet denken van; wat moeten hun voorstellen (geen idee of mensen zo denken hoor, haha)?

Op naar mijn volgende cosplay avontuur!

Alle foto’s zijn gemaakt door MikoBura Photography!

Bron foto: My Neighbour Totoro

4 Comments

 • Robin

  July 21, 2017 at 10:40 am

  Ziet er heel leuk uit! Vooral zo met drieën lijkt me heel leuk. Weet je al wat je hierna gaat cosplayen?

 • NerdyGeekyGanboy

  July 21, 2017 at 1:34 pm

  Superleuke cosplay hoor! Ik zou het meteen herkennen 😀

 • zwartraafje

  July 22, 2017 at 2:12 pm

  Ik ben zelf totaal niet thuis in het manga-wereldje maar vind jullie Cosplay er wel super uitzien. Eigenlijk vind ik het altijd leuk om groepscosplays te zien.

 • Marcia

  July 25, 2017 at 9:24 pm

  Super leuke foto’s! Ik zou de outfits niet herkennen maar dat heb ik op elke conventie waar ik kom XD

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post