online marketing

Is offline marketing achterhaald?

Is door de grote opkomst van Social Media kanalen zoals Facebook en Instagram offline marketing achterhaald? Natuurlijk wordt er tegenwoordig veel reclame online gemaakt. Op deze manier kun je heel eenvoudig jouw posts boosten door er wat geld voor neer te leggen. Je stelt zelf een bereik in en de grote Social Media kanalen doen de rest voor je. Je hebt snel inzicht in hoe vaak jouw campagne bekeken wordt en hoeveel mensen je met je campagne hebt bereikt. Maar wees eens eerlijk – hoe vaak zie jij zo’n reclamecampagne over het hoofd? Ik scroll er zelf namelijk meestal gewoon voorbij zonder er aandacht aan te besteden.

De voordelen van offline marketing

En daarom is offline marketing nog steeds niet achterhaald! Integendeel zelfs – offline marketing is nog steeds een goede manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Wellicht bereik je wel wat minder mensen, maar het is toch een stuk persoonlijker. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in jouw woonwijk flyers rond te brengen. Of als je wel eens op een evenement staat kun je bij jouw kraam een stapeltje visitekaartjes en/of flyers neerleggen. Probeer dan ook meteen om een leuke kortingscode aan die flyers te koppelen, zodat het aantrekkelijk is voor mensen om er eentje mee te nemen.

Snel en eenvoudig zelf flyers maken

Een flyer maken hoeft niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig kun je online snel en eenvoudig zelf jouw eigen flyer samenstellen die perfect bij jouw product of dienst past. Je kunt zelf het formaat kiezen en ook de kwaliteit van het papier. Staat jouw bedrijf bijvoorbeeld voor duurzaamheid? Kies dan voor de optie om jouw flyers op milieuvriendelijk papier te laten drukken!

Heb je moeite met kiezen? Dan kun je het standaardformaat aanhouden. Volgens Flyeralarm is het meeste gekozen flyer formaat A5. Het meest gekozen papiersoort is 135 grams papier houtvrij mc (maco) gesatineerd. Zowel het formaat als de dikte van het papier ligt lekker in de hand en de kwaliteit van het papier geeft een mooie glans! Ook kun je ervoor kiezen om een papiersamplesboekje aan te vragen. Hierin vind je 75 materiaalsoorten die je allemaal kunt voelen!

Flyeren voor mijn webshop Beyond Stories

Zelf ben ik laatst in mijn woonwijk aan de slag gegaan met offline marketing. Ik heb namelijk wat flyers rondgebracht voor mijn webshop Beyond Stories. Doordat ik een grafische achtergrond heb, heb ik het design op de flyers zelf ontworpen. De flyers had ik daarna ook zelf afgedrukt op printpapier. Het was voor mij een snelle en goedkope optie om nog voor de feestdagen wat extra reclame te maken.

Echter kan ik je niet echt aanraden om dit te doen. De kwaliteit is toch een stuk minder dan als je de flyers af laat drukken bij een (online) drukkerij. Ik had namelijk bij een aantal huizen wat moeite om de flyers netjes door de brievenbus te doen omdat de kwaliteit van het papier gewoon niet optimaal was. Waarschijnlijk waren er veel wel wat gekreukt en dat wil je natuurlijk voorkomen! Niemand die iets gaat lezen wat op een gekreukt stukje papier is gedrukt. Dit was zeker een les voor de volgende keer!

Heb jij weleens flyers uitgedeeld?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post