zwangerschapsecho

Ik ben zwanger!

Guys, ik ben zwanger! Als je mij persoonlijk kent of mij volgt op Instagram of Facebook, dan heb je het goede nieuws wellicht al wel voorbij zien komen. Er groeit gewoon een kindje in mijn buik! Het is heel bijzonder om mijn droom na al die jaren daadwerkelijk uit te zien komen!

Eerste trimester

Het eerste trimester vond ik ontzettend spannend. Tijdens mijn vorige zwangerschap kreeg ik namelijk met 5 weken een miskraam. Ik had ontzettend veel buikpijn wat leek op menstruatiepijn maar dan tien keer zo erg. Ook verloor ik toen helderrood bloed. Eerst maar een beetje, maar diezelfde avond was het veel. Heel veel. Vol met stolsels en ander weefsel. Ik was als de dood dat dat me deze keer weer ging overkomen. Ik had namelijk wéér bloedverlies in het eerste trimester, maar geen krampen.

Elke keer weer vond ik het spannend om naar de wc te gaan, bang dat ik helderrood bloed zou zien. Maar dat gebeurde ditmaal niet. Ik had alleen last van wat donkerrood/bruin bloedverlies. Dit hield wel een paar weken aan. Op de 8 weken echo was er een kleine garnaal te zien met een kloppend hartje – ons kindje! Op dat moment viel er echt een last van mijn schouders. De gynaecoloog vertelde ons ook dat bloedverlies zeer regelmatig voorkomt in het begin van de zwangerschap.

15 weken zwanger

Op het moment van schrijven ben ik alweer 15 weken zwanger! Ik voel me goed. In het eerste trimester had ik vooral veel last van vermoeidheid en dat begint nu iets af te nemen. Maar is nog niet helemaal verdwenen. Dat komt waarschijnlijk door het ijzertekort wat ik momenteel heb. Ik heb daar ook pilletjes voor gekregen dus ik hoop dat ik me op korte termijn weer iets minder vermoeid voel.

De zwangerschap voelt voor mij nog steeds heel pril. Het gekke vind ik wel dat er nu van álles geregeld moet worden. Deze week hebben we de kraamzorg geregeld en zijn we al druk bezig met het uitzoeken van meubeltjes voor de babykamer. Ik heb al een beetje een idee hoe ik de babykamer in wil gaan richten en ik kan eigenlijk niet meer wachten om ermee aan de slag te gaan!

Het geslacht van de baby

Sinds afgelopen maandag weten wij ook het geslacht van de baby. We hadden hiervoor een speciale pretecho ingepland. In de eerste instantie wilden we wachten tot de 20 weken echo, maar we waren zó nieuwsgierig dat we niet langer meer konden wachten. Ik vond het spannend, terwijl het me eigenlijk niks uitmaakte. We hebben hier zo lang naartoe geleefd dat ik gewoon super blij ben dat het überhaupt allemaal gelukt is. De operatie die ik een aantal jaren geleden gehad heb aan mijn eierstokken gooide namelijk roet in het eten… Als ik eenmaal zover ben om erover te praten, deel ik graag mijn verhaal.

Maar laten we met een positief bericht dit blije nieuws afronden! Met volle overtuiging kan ik jullie vertellen dat we een jongetje verwachten, ahh! Ik ben zo excited! Ik heb zóveel zin om lekker met hem te gaan gamen en lego’en als hij daar oud genoeg voor is, haha! Maar dat duurt natuurlijk nog wel even 😉

Ben jij ooit zwanger geweest en heb jij eventueel nog tips voor mij tijdens de zwangerschap?

4 Comments

 • Esmee

  January 14, 2023 at 10:27 pm

  Gefeliciteerd en wat ontzettend fijn voor jullie! 💙 Een jongetje is superleuk, kan ik uit eigen ervaring vertellen 🥰
  Seb is nu bijna een jaar (02-02) en het is alsof hij er altijd geweest is.
  Ik herken jouw angsten wel hoor! Ik heb vorig jaar ook een miskraam gehad, rond week 9. Het duurde erg lang voordat ik met de zwangerschap van Seb kon genieten. Pas na de 20 weken echo, maar ook daarna vond ik iedere controle weer spannend. Mijn tip is neem je tijd en je rust, zeker met de laatste loodjes. Ik probeerde op het laatst nog een normaal ritme aan te houden en door oefenweeen van te voren erg moe de bevalling ingegaan. Had ik nou toch maar extra dutjes gedaan 😅

  1. Lieke

   January 16, 2023 at 11:37 am

   Ahh super lief dankjewel! 😀
   Ik heb Seb al een aantal keren voorbij zien komen op jouw Facebook en Instagram en wat een schatje is het ook! Super fijn dat je je verhaal vertelt, het voelt toch goed om je angsten te kunnen delen. Ik vond iedere controle ook echt weer spannend, voornamelijk omdat ik verder ook niks voelde. En bedankt voor de tip, dat ga ik zeker onthouden!

 • Emmy

  January 18, 2023 at 10:03 am

  Ik ben echt zooo blij voor jullie! Gefeliciteerd! Ik heb dan wel geen ervaring met een miskraam, wel weet ik hoe heftig het is om te moeten wachten op zo’n bijzondere droom.
  Ook met bloedverlies heb ik helaas ervaring. Wij hadden echt net een week iedereen het blije nieuws verteld en toen kreeg ik in week 13 een enorme bloeding mét stolsels. Ik lag echt te brullen als een gewond dier. Gelukkig bleek alles goed te zijn en iets te zijn wat vaker voorkwam. Hadden ze me dat maar verteld! Ik heb daardoor best veel angst gehad tijdens de zwangerschap. Ook pas na de 20-weken echo kon ik iets meer ademhalen.
  Stuur me vooral een berichtje als je je struggles ergens kwijt moet <3

  1. Lieke

   January 18, 2023 at 3:29 pm

   Super lief, dankjewel Emmy! Ik heb al jouw verhalen ook toentertijd gelezen op jouw blog over al je struggles met het zwanger worden. Super knap dat je dat je er zo open over was en het zo kon delen. Ik merk dat als ik er iets over wil schrijven, dat ik alweer met tranen in mijn ogen zit.

   Pff, ja dan schrik je je ook helemaal rot! Vooral omdat je zo op die roze wolk leeft op dat moment. Gelukkig is alles goed gekomen en is Lily echt een pracht van een meisje!

   En dat zal ik zeker doen! Thanks <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post