bbq

Hoe organiseer je een winter BBQ?

De gezellige feestdagen zijn achter de rug en het gewone leven is wederom begonnen. De kerstpullen staan inmiddels weer op zolder en de dagen van heerlijk uitgebreid eten met de familie zijn ook alweer voorbij. Als je een beetje outside of the box denkt, dan hoef je niet iedere avond een AVG’tje te eten. Wat dacht je ervan om een winter BBQ te organiseren?

Winter BBQ organiseren

Als ik aan barbecueën denk, dan denk ik aan de zomer. Gezellig buiten eten met lekker (vegetarisch) vlees op de barbecue en heerlijke bijgerechten erbij. Laatst zag ik in een vlog dat iemand een winter barbecue had georganiseerd. In de eerste instantie dacht ik dat is raar, barbecueën in de winter. Maar waarom ook niet eigenlijk? De BBQ geeft veel hitte af en als het alsnog te koud is buiten, steek je desnoods een vuurkorf aan. Als iedereen dan nog met een extra dekentje is voorzien, dan kan het feest beginnen!

Alhoewel ik totaal geen feestbeest ben, lijkt het me wel erg gezellig om een BBQ in de winter te organiseren. Ik ben nooit echt een partyplanner geweest, maar het organiseren van een winter BBQ is super laagdrempelig. Gezellig samen lekker eten met leuke mensen om je heen, wat wil je nog meer?

Wat zijn lekkere bijgerechten?

Naast het hoofdingrediënt, wat natuurlijk BBQ vlees is, vind ik het ook altijd heerlijk om wat bijgerechten op tafel te zetten. Deze kun je lekker opsmikkelen terwijl je aan het wachten bent op je stukje vlees. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren alvast wat salades te maken zoals bijvoorbeeld een rucolasalade met fruit of tomaatjes en mozzarella. Klinkt dit iets te zomers? Dan kun je er ook voor kiezen om een heerlijk winters bijgerecht zoals warme rodekool met appeltjes te serveren.

Ook kun je tijdens het barbecueën eenvoudig bijgerechten maken door groenten te grillen zoals aubergine of paprika. Ook pof je eenvoudig (zoete) aardappelen op de barbecue, mits je daar nog ruimte voor hebt. Deze vul je met een heerlijke sour cream en top je af met wat lente-uitjes!

Een heerlijk warm toetje

Ik heb een zogeheten toetjesmaag. Er is bij mij altijd ruimte over voor een toetje. En je kunt je gasten natuurlijk niet zomaar naar huis sturen zonder toetje! Op Inamood zag ik een heerlijk recept voor appeltaartjes op de BBQ voorbijkomen. Er ging echt een wereld voor me open, ik wist niet eens dat je ook gewoon taartjes kunt bakken op een BBQ!

Nu ik zwanger ben moet ik wel een beetje oppassen met het eten van appeltaartjes, want daar zit namelijk kaneel in verwerkt. Het is bewezen dat teveel kaneel schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby. Gelukkig zit er in zo’n klein appeltaartje niet heel veel kaneel, dus ook ik kan die zonder zorgen naar binnen schuiven!

Heb jij weleens de BBQ aangestoken in de winter?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post