“Break the Boundaries of Your World.”

Afgelopen zaterdag was het zo ver – het derde Best of YA Event werd gehouden in Tilburg, met als grote ster; Veronica Roth! Zo’n twee weekjes terug vertelde ik al dat ik super enthousiast was dat er een boeken event zo dichtbij huis gehouden werd. Meestal worden zulke events in Amsterdam gehouden of daar in de buurt. Maar, ik vertelde ook dat ik de boeken van Veronica Roth nog steeds niet gelezen had, ai! Met goede hoop begon ik aan de Divergent serie, maar helaas had ik de serie niet afgerond voordat het Best of YA Event voor de deur stond. De boeken die ik gelezen had; Divergent en Insurgent.

Vrijdagavond 4 december kwam Joost gezellig bij mij slapen (op de bank hoor, rustig maar) zodat we zaterdagochtend vroeg konden vertrekken richting Breda station, waar Ellis, Lilian en haar zusje, Annemieke, al op ons zaten te wachten. Samen met en hun lekkende StarBucks bekers, vertrokken we richting Tilburg.

In Tilburg aangekomen, moesten we om de één of andere reden, zo snel mogelijk het station verlaten. Er ging ook een alarm af en ik heb nog steeds geen idee wat er nou aan de hand was. Waarschijnlijk gewoon vals alarm, zoals gewoonlijk. Anyway~ Er stonden al een aantal mensen te wachten bij de bushalte (die wind was echt ijskoud trouwens) dus wij voegden ons bij al deze onbekende mensen. Gearriveerd bij de Euroscoop Bioscoop, liep heel de bus leeg, wat stiekem wel grappig was om te zien. Zo zit je in een overvolle bus, en zo is de bus helemaal leeg!

Na een tijdje gewacht te hebben, mochten we rond een uur of tien de bioscoop zaal binnen. Er werd ons verteld dat we een stoel moesten zoeken met een tasje erop. Zo gezegd, zo gedaan! Op vrijwel iedere stoel lag een toffe goodiebag met een Allegiant poster, het boek Endgame, een boekenlegger van één van de Selectie boeken, een button en nog wat reclame foldertjes. Super gaaf natuurlijk! Nu werd het wel eens tijd om de film Insurgent te gaan kijken, want ik was één van de weinige die hem nog niet gezien had. (Recensie volgt binnenkort!)

Buddy

Daarna was het tijd met een praatje met de auteurs van de dag. Eerst kwam Buddy Tegenbosch iets vertellen over zijn nieuwste boek ‘Oog om Oog’. Ik vond Buddy echt een geweldige vent. Hij heeft me ook meerdere malen aan het lachen gekregen met zijn droge humor, haha! Daarna was Veronica Roth aan het woord. Ook zij heeft me constant laten lachen, wat een leuke, sympathieke vrouw was dat zeg! Ze beantwoordde een hele hoop vragen, waaronder een vraag over het einde van Allegiant. Presentator Bart vroeg voordat hij de vraag ging stellen, of er mensen in de zaal waren die Allegiant nog niet hadden gelezen. Heel genant was ik de enigste die mijn vinger opstak. Ik kon wel door de grond zakken :’D

Veronica01

Na de hele vragensessie werd er nog een discussiepanel gehouden met Buddy, Veronica, blogster Emmy en de vertaalster van de Divergent-boeken, Maria. Bart vroeg aan hen verschillende stellingen en ik zat er zelf ook over na te denken, wat ik van deze verschillende stellingen vond. Vaak waren ze het toch wel met elkaar eens. Nadat het discussiepanel was afgelopen, was het tijd voor de signeersessie! Mensen die helemaal vooraan zaten, mochten als eerste signeren. Het ging namelijk rij voor rij, wat ik overigens heel goed gedaan vond! Zo kon je lekker in je bioscoopstoeltje blijven zitten en awkward selfies gaan maken met je vrienden. Ik heb me dan ook prima vermaakt tijdens het wachten!

Discussiepanel01

Tijdens de signeersessie vertelde ik aan Veronica dat ik Allegiant zo snel mogelijk zou gaan lezen. Ze schrok even, omdat ze bang was dat ze spoilers verteld had tijdens haar vragensessie, haha! Maar ik zei dat ik nog helemaal niks wist over het einde, en dat verraste haar wel denk ik. Ik vind het stiekem ook wel knap van mezelf dat ik er nog steeds niks over opgezocht heb na al die jaren. Ze was wel heel lief en nam voor iedereen even de tijd. Ik liet overigens Divergent signeren. Ook had ik Oog om Oog meegenomen, om door Buddy te laten signeren. Tegen hem zei ik dat ik zijn boek ga lezen zodra ik Allegiant uit heb gelezen. Het bericht wat hij in mijn boek schreef was dan ook; Voor Lieke, snel Veronica uitlezen 🙂, haha!

SamenmetVeronica

Na afloop was er nog tijd over om temporary tattoo’s te laten zetten. Zo heb ik een dagje of twee rondgelopen met de vogeltjes tattoo die Tris ook heeft. Stiekem vond ik hem super gaaf en liepen we met z’n allen heel trots rond met onze tattoo’s. Nog bedankt Esmee voor het zetten!

Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan! Na afscheid te hebben genomen van Lilian en Annemieke, pakt ik samen met Ellis de trein terug naar Breda. ‘s Avonds was ik echt kapot, maar het was een zeer geslaagde dag ♥

Ben jij ook naar het Best of YA Event geweest?

19 Comments

 • Emmy

  December 9, 2015 at 10:33 am

  Ik vond het zo leuk <3

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 6:28 pm

   Ik ook 😀

 • Katja

  December 9, 2015 at 11:15 am

  Ik krijg nog steeds een fijn gevoel vanbinnen wanneer ik terug denk aan afgelopen zaterdag! 🙂

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 6:29 pm

   Haha, ik ook! Het liefste zou ik de hele zaterdag nog een keer over willen doen 😀

 • Lilian

  December 9, 2015 at 11:45 am

  Ja ik was er ook. Wist je niet he? (Het was leuuuuk <3)

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 6:29 pm

   Shit, ik heb jou helemaal niet gezien D:

 • Ellis

  December 9, 2015 at 11:58 am

  Zeg. wat sta ik daar awkward te zijn op jouw foto:P

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 6:30 pm

   Ja, best wel eigenlijk, haha :’D

 • Robin

  December 9, 2015 at 5:52 pm

  Het was zo leuk!

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 6:30 pm

   Jaaa <3

 • Charelle

  December 9, 2015 at 8:10 pm

  Ik las ook al een verslagje bij Lilian, maar volgens mij was dit echt een hele leuke dag! Ik ben benieuwd wie ze volgend jaar vragen, misschien ga ik dan ook! ^^

  1. Lieke

   December 9, 2015 at 8:31 pm

   Zeker gaan! Het is echt de moeite waard 😀 Ik heb zo het gevoel dat ze Rainbow Rowell gaan vragen, geen idee waarom eigenlijk :p

 • Maria

  December 9, 2015 at 8:55 pm

  Wauw wat leuk zeg! Ik was er niet 🙁

  1. Lieke

   December 10, 2015 at 10:06 am

   Ah, helaas D: Ga je volgend jaar wel?

 • Hilde

  December 10, 2015 at 8:57 am

  Oh wat leuk dit! Als ik het had geweten was ik er graag naartoe gegaan 🙂 Ik heb de hele Divergent serie met veel plezier gelezen 🙂 Alleen ‘Four’ heb ik nog niet gelezen.

  1. Lieke

   December 10, 2015 at 10:07 am

   Four ben ik op dit moment aan het lezen! Hij is wel leuk, maar lijkt wel veel op Divergent.

 • zwartraafje

  December 10, 2015 at 11:42 am

  Hé, het ziet er hier plots helemaal anders uit. Leuk gedaan met die rubrieken. Ik heb het jammer genoeg niet kunnen meemaken, maar ondermeer door jouw verslag kan was ik er toch een beetje bij.

 • – 1000 Vragen aan Jezelf #21 |

  December 13, 2015 at 8:06 am

  […] Wat was een onvergetelijke dag? Best of YA Event 2015 […]

 • Jessica

  December 23, 2015 at 2:11 pm

  Wat een leuk verslag Lieke! Baal nog steeds dat ik er niet bij kon zijn.
  En je doet het inderdaad goed dat je geen spoilers over het einde te horen hebt gekregen. Ik las de boeken in 2014, en hoewel ik niet het einde precies wist, wist ik helaas wel ongeveer wat er ging gebeuren 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post