Day 5: Twelve Days of Blossom Books Christmas + winactie!

Afgelopen zondag zijn de Twelve Days of Blossom Books Christmas van start gegaan! Voor alle fanatieke Blossom Books volgers is dit natuurlijk geen verrassing meer. Voor degene die het nog niet weten; dit houdt in dat er twaalf verschillende bloggers een opdracht hebben gekregen van de uitgeverij. Twaalf dagen lang, op twaalf verschillende blogs, komt er een andere opdracht online. Maar dat is nog niet alles! Alle bloggers mogen namelijk ook een winactie organiseren, geheel gesponsord door Blossom Books!

Vier bloggers gingen mij al voor. Op 6 december mocht Eline beginnen met haar opdracht wie het perfecte BB koppel zou zijn. Op 7 december beschreef Sanne hoe haar perfecte bende bestaande uit BB personages eruit zou komen te zien. Dag 3, 8 december, was weggelegd voor Marcia, haar opdracht was om een kerstkaart te schrijven naar haar favoriete BB personage. Gisteren antwoordde Maaike op de vraag hoe ze zou overleven, als ze één van de 100 zou zijn. En vandaag is het mijn beurt! De opdracht die ik gekregen heb luidt:

Maak een zo origineel mogelijke kerstfoto/-kaart met je favoriete Blossom Books-boek.

Nu ik niet meer bij mijn ouders thuis woon, en een hoop van mijn gelezen boeken daar heb achtergelaten (wegens ruimtegebrek hier), kon ik helaas niet mijn favoriete Blossom Books pakken (Ik Geef je de Zon), dus bleef als enige gelezen boek, Schim en Schaduw over! Ik had vrijwel meteen in mijn hoofd wat ik wilde maken. Afgelopen week ben ik dan ook snel naar de stad gefietst (zo snel, dat ik ook nog eens van mijn fiets afviel) en heb ik een kerstmuts en kerstslinger gekocht. En, tadaaa, dit is het uiteindelijke resultaat;

BBkerstkaart

Thanks Blossom Books voor deze leuke opdracht ^^

Morgen is het de beurt aan Joost van NerdyGeekyFanBoy om de volgende vraag te beantwoorden; Met welk Blossom Books-personage zou jij heel goed kunnen samenwonen, en met wie juist niet? Waarom?

Ik ben erg benieuwd naar Joost zijn antwoord op deze vraag ;D

Maar! Ho! Stop! Dat is nog niet alles. Zoals ik hierboven al vertelde, mag iedere blogger een leuke winactie organiseren; ik dus ook! En ik heb ook nog eens mazzel dat ik niet één, maar twee mensen blij mag gaan maken, wooptidoo! Wil jij graag kansmaken op één van de twee BB Stamp the booklove-sets, beantwoord dan de volgende vraag: stempels2_klein

Als jij een kerstkaart mocht ontwerpen met jouw favoriete BB boek, welk boek zou je dan kiezen en hoe zou jouw kerstkaart er uit komen te zien?

Ik zou het ook enorm waarderen als je me volgt op Bloglovin’

Laat je antwoord achter in de comments hier beneden. Vul een geldig e-mail adres in, zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt! Meedoen kan t/m 20 december, 23:59. Veel succes iedereen!

20 Comments

 • Eline

  December 10, 2015 at 10:30 am

  Oeeeh, dat ziet er echt super mooi uit!!!

  Ik denk met Simon (nog niet uit maar ach, LIEFDE), en dan de blauw/groenige cover. Dan hang ik er van die regenboog kerstlichtjes omheen, omdat de regenboog natuurlijk staat voor gay pride (ja, ik heb hier echt over na gedacht) en dan met allemaal sneeuwvlokjes en een sjaal om. Want een boek kan het ook koud krijgen. Natuurlijk is die sjaal mijn griffoendor Harry Potter sjaal :’)

 • zwartraafje

  December 10, 2015 at 12:07 pm

  Ik heb net zelf 40 kerstkaarten gemaakt en kijk er dus eigenlijk naar uit om eerst weer eens wat andere kaarten te maken. Maar vermits ik nu ook een snijvorm van een hert heb zou ik me wel aan een Grisha-waardige kaart willen wagen. De covers van deze serie vind ik prachtig (de inhoud uiteraard ook) en het zou dus nog een hele uitdaging worden om een kaart te maken die hier trots naast mag staan. Een lichtgrijze achtergrond met spiraal-reliëf, de spitsen van de torens (die met een beetje fantasie wel wat op kerstballen lijken) en dan een mooi helderwit hert er naast

 • Audrey

  December 10, 2015 at 1:46 pm

  Oké, maar 1 favoriet BB- boek? Helaas kan ik geen favoriet geven, want ik houd evenveel van ze. Dus mijn kerstkaart zal een element van elk boek hebben! Vrees me, de Grisha, silber. Alles in een. (Maar dan wel harmonieus!) Ja, een kerstkaart van al mijn Blossom Books helden is dé perfecte kaart die mij precies goed weerspiegeld! ?

 • Arwen

  December 10, 2015 at 2:42 pm

  Jouw kaart is echt super! Zelf zou ik zou ik geef je de zon gebruiker voor een kerstkaart. Dan zou ik een mini kerstboom uitknippen en die dan precies in het midden voor het boek zetten zodat het zou lijken of de stralen van de zon op het boek van de kerstlichtjes zouden komen.

 • Rani

  December 10, 2015 at 3:40 pm

  Awh, je kaartje is echt heel leuk! Ik denk – standaard – dat ik List & Leugens zou nemen. Die criminelen verdienen toch ook wel een kerstkaartje? Ik zie het al voor me. Sowieso steekt Kaz alle versiering of de kaart gewoon omdat hij nou eenmaal alles moet stelen. Maar hé. Hij is een schatje, dus hij mag mij ook wel eens stelen.

  1. Rani

   December 10, 2015 at 3:40 pm

   Steelt*

 • Minca Huiberts

  December 10, 2015 at 4:05 pm

  Als ik een kerstkaart met een boek zou maken, zou ik ‘Vrees Me’ van Tahereh Mafi gebruiken. Ik zou mijn mok waar op staat ‘Shut up I’m reading’ erbij zetten. De ondergrond versieren met nep sneeuw en van die zilveren knutselsterretjes. En mijn wit met lichtblauwe kerst uiltje erbij zetten 😀

 • senne

  December 10, 2015 at 6:22 pm

  Ik zou Robijrood gebruiken en dan Gideon en Gwendolyn een kerstmuts opzetten en dan aan de rand waar al die (soort van) monsters staan? Daar zou ik wat kerstelfjes tussen doen en de monsters ondertussen een sneeuwbal gevecht laten houden:)

 • Maria

  December 10, 2015 at 7:52 pm

  Ik denk dat ik elementen van vrees me zou gaan gebruiken! Ik vind die kaften zoooo mooi! En dan misschien zo een kerstboom gereflecteerd in het oog. En de wimpers vol met lichtjes. Ik zie het al helemaal voor me!En dan met iets zachts eronder als sneeuw doen. *zwijmel*

 • Rosalie

  December 10, 2015 at 8:19 pm

  Super leuke kaart! Die zou ik wel willen krijgen, hihi. Ik zou zelf er een maken met de robijnrood trilogie, omdat dat mijn favoriete boeken zijn én de covers zien er erg kerstachtig uit. Met wat vrolijke kerstlichtjes erbij zou het denk ik super leuk staan! Ook zou ik (met photoshop) sneeuw ‘erover heen laten sneeuwen’, zodat het lijkt alsof het sneeuwt. (Ik hoop dat he dit snapt…)En dan op de achterkant in letters met het lettertype van die covers “Merry Christmas, liefs Gwendolyn & Gideon.(en Rosalie ;-D)

 • Saskia

  December 11, 2015 at 7:00 am

  Ik zal een foto maken van een kleine versierde kerstboom. Met daar in de Blossombooks nagemaakt op miniformaat. Als je googled vind je er tal van. Ik zal een rode achtergrond hebben genomen. Met fotoshop zou ik de tekst ‘een boekrijke kerstvakantie’ en onderaan de kaart ‘veel goeds voor 2016 groetjes Saskia’

 • Insoon

  December 11, 2015 at 1:11 pm

  Zelf ben ik totaal onbekend met Blossom Books… maar leuk hoe je dat gemaakt hebt met die kerstkaart/-foto 🙂

 • Jing

  December 11, 2015 at 3:45 pm

  Voor mijn kerstkaartje zou ik ‘Silber: het eerste boek der dromen’ gebruiken. Liv zou dan een mooie kerstmuts op haar hoofd krijgen en een hele boel vanillehalvemaantjes om haar heen. Als achtergrond gebruik ik dan een gezellige kamer met een haardvuur en een kerstboom met daaronder de tweede en derde deel van Silber 😀

 • Edriënne

  December 11, 2015 at 5:18 pm

  Wat een mooie kaart! Kan je niet voortaan mijn kerstkaarten maken? Haha. En dat uiltje erop ken ik denk ik, van de Xenos? Daar heb ik een vosje gekocht voor in de kerstboom. Ik doe overigens niet mee met de winactie, want ik heb al een eigen stamp the booklove set! =D Maar ik zou denk ik het liefst allemaal Blossom Books nemen en die neerleggen in de vorm van een kerstboom! Of een kerstdiner met boeken als gasten op de stoelen.

 • JJ

  December 11, 2015 at 11:45 pm

  Jezus, hoe moet ik een kerstkaart maken met maar één BlossomBooks boek? Blossombooks heeft zoveel boeken met geweldige covers! Ik ga gewoon 3 covers gebruiken, 3 covers die wel bij 1 serie horen haha, namelijk: De Edelstenen trilogie.
  Van alle 3 de covers zou ik de personen ( Gideon en Gwen, ik heb altijd gedacht dat zij op de cover stonden, dus voor mij zijn de 2 zwarte silhouetten ook Gideon en Gwen ) die op de overs staan , naast elkaar zetten. Natuurlijk wel met een beetje ruimte tussen de afbeeldingen van de silhouetten van elke cover- dus dat de twee silhouetten niet elke keer tegen de andere silhouetten die op de covers van de andere delen staan zijn geplakt. En op de laatste afbeelding, dus waar Gideon en Gwen naar elkaar toe staan en elkaar bijna kussen en elkaar diep in de ogen kijken zou ik een mistletoe boven plaatsen ( met mijn prachtige photoshop kunsten, of gewoon getekend hahaha ). Dat past toch mooi in de kerst sferen? Een mistletoe boven een bijna zoenend koppel haha. Mijn kaart moet dus eigen een timelapse zijn en de op de laatste afbeelding/silhouetten met de mistletoe moet de happy ending, de vreugde van kerst voor stellen. Tadaaaa.

 • diana

  December 11, 2015 at 11:50 pm

  Leuke kaart heb je gemaakt! En hopelijk ben je nog heel! (Van je fiets vallen is nooit fijn)
  mijn kerstkaart; mijn boom vol met BlossomBooks stoppen. En daar een leuke foto van maken. Een kijkje op mn instagram voor een idee. Had helaas alleen maar 1 boek in mn bezit van BlossomBooks…..

 • Monique

  December 18, 2015 at 7:36 pm

  Ik zou voor de kerstkaart het boek vrees me kiezen.
  Deze boekenreeks heeft niet alleen een geweldig verhaal, maar ook prachtige covers met ogen.
  Ik zou mijn kaart dan ook vol plakken en tekenen met ogen. Daarbij zou ik in het groot de tekst zetten ´´In 2016 wil ik je niet uit het oog verliezen´´.

 • Sylvia

  December 19, 2015 at 10:34 pm

  Leuke vraag!
  Als het om een boek moet gaan dan zou ik voor Storm & Stone gaan, als je dat boek een kerstmuts opzet dan heb je niet zomaar een boek met een kerstmuts op, maar ook de persoon die op de cover staat heeft dan de kerstmuts op. De buitenste rand van de kaart zou ik rood maken met tussen de foto en de rand een golvende rand van witte kerststerren en vlokken (soort waas) die de kaart tot een geheel maakt en een echt kerst gevoel geeft.
  Als we meerdere boeken mogen kiezen, dan lijkt het mij leuk om een kerstboom te maken van alleen maar BB boeken ;).

 • Kiki @ De BookGeek

  December 20, 2015 at 12:44 am

  Ik zou een kerstkaart kiezen met Ik Geef Je de Zon. Dat boek is gewoon mijn favoriet der favorieten. 🙂
  De kaart zou dan het boek in het midden hebben, die in de lucht wordt gehouden. Vanachter het boek komen zonnestralen (want ja, er zit niet voor niets “zon” in de titel) en in de achtergrond zijn er ook nog schilderijen op ezels geplaatst, op een plein, in Parijs of zo. En dit allemaal met foto’s, dus niet getekend of met de computer gemaakt. Dat lijkt me een geweldig mooie kaart die ik super graag zou willen krijgen.

 • Nienke

  December 20, 2015 at 11:03 pm

  Ik weet echt niet welk BB boek ik nou zou kiezen ik vind er zoveel leuk! Het was een lastige keuze maar uiteindelijk ben ik toch voor Vrees me gegaan. Omdat dat boek toch wel echt geweldig is. En het boek is echt girl-power tot de max! Maar warner mag er ook wel wezen hoor <3.
  Ik zou Vrees me neerzetten met een wit/grijze achtergrond. Iets zoals een ondergesneeuwd bos maar dan een beetje wazig. Het boek dan scherp op de voorgrond. En dan 3 kleine zilveren kerstballen in de rechterhoek van het boek, net half voor half naast het boek. Ook (nep)sneeuw eromheen. En een bosje zwarte takken links naast het boek. Die steekt boven het boek uit en hangt een beetje voor het boek (linkerbovenhoek). In dat bosje takken zitten een paar subtiele blauwe kerstlampjes. Half voor de takken en het boek, staat een grijs stenen kerstmannetje. En schuin voor het boek op de tafel, ligt een witte dennentak. Door al deze witte, grijze en zilveren kleuren komen de kleuren op het boek beter uit. Vooral de blauwe iris. Die moet dan ook een beetje het middelpunt vormen zodat er nog meer aandacht op het oog ligt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post