Zwerkbal Door de Eeuwen Heen – J.K. Rowling

Als u zich ooit heeft afgevraad waar de Gouden Snaai vandaan komt, hoe Beukers zijn ontstaan en waarom de Wigtown Wanderers de afbeelding van een hakmes op hun gewaad hebben, moet u Zwerbal Door de Eeuwen Heen kopen.

Deze uitgave is een facsimile van het boek uit de schoolbibliotheek van Zweinstein, die vrijwel dagelijks door jonge Zwerkballers wordt geraadppleegd.

IMG_0793_1

Zwerkbal (Quidditch), welke Harry Potter fan kent het niet? Twee teams die tegen elkaar spelen terwijl ze door de lucht vliegen op bezemstelen. Ze moeten proberen om zoveel mogelijk punten te scoren, terwijl de Zoeker (Seeker) de Snaai (Snitch) probeert te vangen, die 150 punten oplevert. Wanneer de Snaai is gevangen, is het spel afgelopen.

IMG_0795_1

Wie het boek voor je heeft geleend? Dat is natuurlijk Harry Potter!

Zwerkbal Door de Eeuwen heen is een heel dun, hardcover boekje van 99 pagina’s. In het boekje wordt onder andere uitgelegd wat de regels zijn binnen het spel Zwerkbal, welke bekende teams er zijn, welke ballen wat doen en wat de spelers moeten doen binnen het team.

IMG_0796_1

Het boekje bevat ook een hoop leuke afbeeldingen, zoals de afbeelding hierboven. Er wordt uitgelegd dat het vogeltje een Smiecht heet en dat het vogeltje de oorsprong is voor de vormgeving van de Snaai. En hij lijkt er ook wel een hoop op!

Zwerkbal Door de Eeuwen Heen is echt een hele leuke toevoeging voor de Harry Potter reeks! Het geeft een hoop achtergrond informatie over de magische sport.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post