Jack the Giant Slayer

Ik denk dat vele mensen het bekende sprookje Jack and the Beanstalk (Sjaak en de Bonenstaak) wel kennen. Dat sprookje, waarbij boerenknecht Jack, met een paar ‘magische’ bonen terug thuis komt, in plaats van met geld. Zijn alleenstaande moeder is hier heel pissig over en gooit de bonen uit het raam. Terwijl Jack slaapt, gaan de bonen ook daadwerkelijk groeien. Ze groeien uit tot een enorme bonenstaak.

Jack1

Bron Foto: hdmoviewpp.com

Jack, een boerenknecht, woont samen met zijn vader op een alleenstaande boerderij. Ze hebben niet veel inkomsten en Jack moet dan ook naar de stad om paard en wagen te verkopen, voor geld natuurlijk. Jack komt echter niet thuis met geld, maar met een paar ‘magische’ bonen. Met volle trots, legt Jack de bonen op tafel en verteld aan zijn vader dat het magische bonen zijn. Zijn vader is zo kwaad, dat op de tafel slaat en zo rolt er één enkele boon van tafel. De boon valt op de houten vloer en rolt zo tussen een kier, waardoor hij ondergronds terecht komt.

Op een regenachtige dag begint de boon te groeien en groeit zo uit tot een enorme bonenstaak, die tot hoog in de lucht reikt. Iedereen weet, dat hoog in de lucht, een gevreesd reuzenvolk woont. Jack moet er voor zorgen dat de reuzen niet op aarde terug zullen keren, of anders zal er een enorme oorlog uitbreken tussen mens en reus.

JACK THE GIANT SLAYER

Bron Foto: jeffreyklyles.com

Jack and the Beanstalk is één van de vele boekverfilmingen van dit jaar. Het bekende sprookje is natuurlijk wel wat aangepast, maar is dit ook op een goede manier gedaan?

Mwah, redelijk. Het verhaal is dan wel een beetje cliché, maar er zijn maar weinig films die dat niet zijn tegenwoordig. De humor was ook niet echt denderend, al vond ik die kleine, rare reus, wiens hoofd op de schouder van de reuzenleider zit, wel heel lachwekkend. (Weet je niet wie ik bedoel? Kijk even op de bovenste foto en dan het linker hoofd.)

Verder waren de reuzen in de film echt super mooi geanimeerd! En zo was ook de beanstalk echt prachtig gemaakt. Op het einde bouwde er zich dan ook een hoge spanningsboog op, ik zat zo’n beetje op het puntje van mijn stoel, haha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post