The Lying Game – Season 1

Let op: Bevat spoilers!

The Lying Game seizoen 1

Omdat Pretty Little Liars nu voor een tijdje afgelopen is, wilde ik graag een nieuwe serie om te volgen. Ik ben dankzij de Pretty Little Liars serie, ook op de The Lying Game serie gekomen. The Lying Game is gebaseerd op de boeken van Sara Shepard, dezelfde schrijfster die ook de boeken van Pretty Little Liars schreef. Ik had dus hoge verwachtingen van deze serie!

De eerste aflevering was echter een beetje meh, maar toch ging ik verder kijken. En ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb! Het is namelijk een super leuke serie. Af en toe (helaas) wat voorspelbaar, maargoed, dat zien we dan maar even door de vingers, want op sommige momenten is de serie ook totaal niet voorspelbaar. Het eerste seizoen is uit 2011/2012

Benieuwd waar de serie over gaat? Lees dan verder!

ALICE GRECZYN, KRISTEN PROUT, ALEXANDRA CHANDO, BLAIR REDFORD, SHARON PIERRE-LOUIS, ALLIE GONINO

Mads – Char – Sutton – Ethan – Nisha – Laurel

Het verhaal

Emma Becker ontdekt dat ze een tweelingzus heeft genaamd Sutton Mercer. Toen ze net geboren waren, werden ze beide door andere families geadopteerd. Emma heeft al in verschillende pleeggezinnen gezeten en Sutton is opgegroeid in een rijke familie. Nu is het eindelijk zover; ze gaan elkaar ontmoeten. De reden daarvan? Sutton wil heel graag op zoek naar haar biologische moeder. Maar als ze dit wilt doen, moet Emma haar plaats innemen, zodat niemand erachter komt dat ze weg is. Emma twijfelt een beetje, maar ze voelt alsof ze geen andere keus heeft. Het is maar voor een paar dagen, toch?

Wie is hun biologische moeder, waarom zijn ze gescheiden van elkaar en waar komen ze nou eigenlijk vandaan? Sutton gaat dit allemaal uitzoeken.

ALICE GRECZYN, BLAIR REDFORD, ALEXANDRA CHANDO, ALLIE GONINO

Mads – Ethan – Emma – Laurel

De afleveringen

01. Pilot

Emma: Leaving something out isn’t a lie?

De tweelingzusjes, Emma en Sutton, wisselen van plaats. Emma zal zich voordoen als Sutton en Sutton als Emma. Sutton gaat op zoek naar hun echt ouders terwijl Emma haar tijd door gaat brengen bij Sutton’s familie. Dit kan nog wel eens goed fout gaan…

02. Being Sutton

Emma: How can I keep being Sutton if I know nothing about her?

Het is tijd voor de vader-dochter dans. Emma kan helemaal niet dansen maar Ethan, de vriend van Sutton, leert het haar. Sutton’s laptop wordt gestolen waar al haar geheimen op staan. Hoe moet Emma nu meer te weten komen over Sutton’s leven?

03. Double Dibs

Char: Did you see the super hot new guy? Let everyone know he is so mine.

Er verschijnt een nieuwe jongen op school, genaamd Justin. Laurel ziet hem wel zitten, maar Char ziet hem ook wel zitten. Ze is er van overtuigd dat hij haar vriend wordt. Maar Justin heeft meer een oogje op Laurel. Verder is Sutton weer een stapje dichterbij gekomen over wie hun echte moeder is

04. Twinsense and Sensibility

Nisha: Sutton Mercer keeps a journal? Or are you just adding to your list of enemies?

Emma heeft een nachtmerrie. Een nachtmerrie waarin het lijkt net of dat ze geen adem meer krijgt. Het voelt alsof ze verdrinkt, maar achteraf beseft ze zich ineens dat het vuur en rook is geweest. Sutton komt erachter dat de naam van hun echte moeder Annie Hobs is. Dit staat op het plafond geschreven in een afgebrand huis. Emma ziet het echter allemaal niet meer zitten om zich voor te doen alsof ze Sutton is.

LyingGame4

Links – Sutton, Rechts – Emma

05. Over Exposed

Ethan [to Emma]: I’m your secret boyfriend, remember?

Ethan is er een beetje klaar mee dat Sutton het tussen hun niet openbaar wilt maken. Emma heeft echter geen keuze, ze neemt de rol op zich om Homecoming Queen te worden. Ze vraagt aan Ethan of hij mee wilt gaan naar het Homecoming feest. Maar Ethan vind het allemaal een beetje onzin, of heeft hij het toch wel over voor Emma?

06. Bad Boys Brake Hearts

Laurel: He said he needs to rest up for a game of golf tomorrow. A game normally played by 80 year olds.

Ethan maakt het uit met Sutton om zo te kunnen daten met Emma. Hij vind haar namelijk veel leuker en eerlijker dan Sutton. Tussen Laurel en Justin loopt het niet helemaal lekker. Hij houdt iets voor haar verborgen, maar wat? Eduardo, (Mads danscoach), komt in een auto ongeluk terecht en Mads denk dat het de schuld is van haar vader

07. Escape From Sutton Island

Thayer: I get it dude. She’s just like Sutton.
Ethan: But better.

Sutton is in een psychiatrische instelling belandt, waar haar moeder, Annie Hobbs, ook zit. Ze probeert contact met haar te zoeken, maar dit gaat niet al te makkelijk. Laurel komt erachter dat Justin in een leeg huis woont, zonder ouders. Ze denkt dat ze er klaar voor is om ‘het’ te doen dus gaat ze naar hem toe.

08. Never Have I Ever

Ted: Yeah I liked the guy. But when I found him in bed with my daughter, I liked him a hell of a lot less.

Travis, Emma’s stiefbroer, komt onverwachts opdagen. Hij kust Emma om een deal te sluiten, maar zij wil dit helemaal niet. Ethan ziet het en wacht geduldig af totdat Emma er iets over zegt. De ouders van Sutton en Laurel gaan een weekeindje weg. Laurel en Emma hebben het huis voor zichzelf en geven daarom ook een klein feestje. Ze drinken veel alcohol en spelen het spel ‘Never Have I Ever’.

LyingGame5

Emma

09. Sex, Lies and Hard Knocks High

Alec [to Ted]: We both know why Sutton can never find out who her birth mother is.

Wanneer Sutton uit de gevangenis mag, ziet ze Emma’s beste vriendin, Lexi. Ze verteld Sutton dat ze meteen wist dat zij Emma niet was. Want ja, beste vriendinnen merken dat toch meteen? Laurel heeft het bed gedeeld met Justin en daar zijn haar ouders niet zo blij mee.

10. East Of Emma

Sutton: When you steal someone else’s life, there’s always a price to pay.

Emma kan er niet meer tegen en wil de waarheid zeggen over wie ze echt is. Tegen Ted en Kristen, haar vrienden, iedereen. Maar Sutton steekt hier weer een stokje voor. Ze is Emma altijd te slim af.

11. Twin Where Art Thou

Thayer: I think we all know that once Sutton gets something in her head, she doesn’t give up.

Sutton is nog maar net terug en wordt nu al weer vermist. Thayer denkt dat Ethan er iets mee te maken heeft, maar Emma vertouwd erop dat Ethan niet liegt. Laurel verliest de armband die Justin aan haar had gegeven, die van zij moeder is geweest.

12. When We Dead Awaken

Thayer: The only way to win a lying game is not to play.

“Keep on being Sutton… Or you’re next. Sutton Mercer is… dood? Of toch niet? Emma, Ethan en Thayer doen er alles aan om Sutton te vinden. Justin maakt het uit met Laurel, omdat hij gewoon niet meer wilt liegen.

LyingGame03

Laurel

13. Pleased To Meet Me

Ethan: So you guys wanna go or should we go next door and look for the Easter Bunny?

Tijdens een feestje, gaat Sutton stiekem naar huis om zichzelf eens lekker te verwennen. Een warme douche, haar nagels lakken etc. Dan denkt ze dat er iemand thuis komt en vlucht naar het feestje toe, waar Emma ook is. Alleen, Sutton heeft een flinke barst in haar hoofd en Emma niet. Wanneer haar moeder dit ziet, zijn de rollen weer omgedraaid en is Sutton weer gewoon Sutton en Emma weer gewoon Emma…

14. Black and White and Green All Over

Ethan [to Sutton]: Nice to see you’re undoing all of Emma’s good work on your first day back.

Een Black and White feestje, waar iedereen verkleed moet in het zwart of het wit. Emma had Ethan opgegeven als de persoon die met haar mee zou gaan. Maar nu Sutton zelf naar dat feestje kan, moet Ethan met haar mee. Annie Hobbs ligt in het ziekenhuis en Sutton en Emma besluiten om haar op te zoeken.

15. Dead Man Talking

Sutton: Derek is a stoner and a moron, I doubt he realizes there’s two of us.

Ethan wordt verdacht van de moord op Derek. Dit is natuurlijk niet het geval maar het is te gevaarlijk voor hem om in Phoenix te blijven. Hij moet Emma vinden, zodat ze samen weg kunnen vluchten. Helaas komt dit allemaal op het verkeerde moment. Het is te gevaarlijk om Emma en Sutton bij elkaar op één plek te houden dus Sutton gaat met Ethan mee, of hij nou wil of niet.

16. Reservation For Two

Emma [to Mads]: I’m not Sutton Mercer! I’m Emma Becker, her twinsister!

Laurel zit in een band! En zij en Justin zijn weer bij elkaar, maar ze houden het nog geheim. Justin lijkt er echter niet zo blij mee te zijn dat Laurel met de jongens van de band optrekt. Ethan is aanbelandt bij zijn vader op de ranch, samen met Sutton. Hij mag maar voor een week blijven en dan moet hij weer ophoepelen van zijn vader.

LyingGame04

Ethan

17. No Country For Young Love

Emma: I trust Ethan.
Mads: That’s great…
Emma: What?
Mads: I’m just wondering if you can trust Sutton.

Laurel maakt het uit met Justin, ze kan hem gewoon niet langer meer vertrouwen. Ethan wordt opgepakt als verdachte voor moord op Derek. Alhoewel Alec, de vader van Thayer and Mads, ook verdacht veel met de zaak te maken heeft. Hebben ze dan toch de verkeerde persoon opgepakt?

18. Not Guilty As Charged

Emma: Ok people are staring at me.
Laurel: It’s probably that “A” you got on your history final. Or that your boyfriend just got arrested for murder.

Sutton gebruikt Emma’s mobiel om zo Ethan te zien in de gevangenis. Ethan weet niet dat het Sutton is en verteld haar dat hij niks voor haar voelt. En dat hij met haar heeft gezoend op de ranch een ongelukje was. Sutton verteld aan Ethan dat Emma en Thayer met elkaar naar bed zijn geweest, maar dit is natuurlijk niet waar. Emma weet nu bijna zeker dat Alec, Derek’s moordenaar is.

19. Weekend of Living Dangerously

Laurel: Well, we’re in a motel. We’re at least 100 miles from any parental supervision, your boyfriend is two doors down probably shirtless, do I need to go on?

Laurel mag met haar band gaan optreden voor een heleboel mensen. Helaas gaat dit allemaal niet zoals gepland. Thayer en Sutton komen nog een stapje dichterbij het geheim van Rebecca, een jeugdvriendin van Ted en Alec. Ook hebben Alec en Rebecca groot nieuws te melden.

20. ASAP Unholy Matrimony

Kristen: Why is it that around here, the first thing out of people’s mouths is a lie.

Alec en Rebecca besluiten om zo snel mogelijk te trouwen. Dat houdt in; zo’n twee dagen na hun verloving. Iedereen denkt dat ze dit doen, omdat Alec verdacht wordt op de moord van Derek. Als hij met Rebecca trouwt, kan hij vrijgesproken worden, anders niet. Er is ook nog iets wat Ted verborgen heeft gehouden voor zijn vrouw, Kristen.

LyingGame9

Mads

Dat was heel seizoen 1 van The Lying Game! En wat een super leuke serie is dit zeg! Als je fan bent van Pretty Little Liars, mag je deze serie echt niet missen. Ik ben van plan om binnenkort de gelijknamige boeken te lezen, want ik bent daar wel erg benieuwd naar geworden. Seizoen 1 is echter nog niet op DVD uitgekomen, dus als je deze serie wilt kijken, zal je hem moeten streamen.

Seizoen 2 is ook al in volle gang! Ze zijn nu al bij aflevering 10 aanbelandt. En het wordt steeds spannender!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post