Dark Shadows

Dark Shadows is pas geleden op dvd en blu-ray uitgekomen en het wordt dan ook eens tijd om deze film voor jullie te reviewen!

Het verhaal:
Het verhaal begint in 1752 wanneer Barnabas Collins (Johnny Depp) met zijn ouders naar Amerika gaat. Hier wordt hij verliefd op de mooie Josette waarbij hij het hart breekt van zijn voormalige liefde, Angelique Bouchard. Ze is een heks en neemt het leven af van Josette. Dit is echter niet het enige wat ze heeft gedaan. Ook heeft ze namelijk Barnabas in een vampier veranderd. Zo zal hij voor altijd blijven treuren om zijn geliefde Josette. Maar hij kan zo natuurlijk niet rond blijven lopen. Angelique begraaft hem levend.

Het verhaal gaat verder in de Jaren ’70. Je ziet Victoria Winters in de trein zitten op weg naar de familie Collins. Zij wordt het aanstaande kindermeisje. Ze lijkt sprekend op Josette. Wanneer ze bij de familie Collins aankomt, merkt ze dat het een beetje een eigenaardige familie is. Intussen wordt Barnabas ook perongelijk uit zijn graf bevrijd.

Dark ShadowsBarnabas (je raad het natuurlijk al) weet niet wat hij meemaakt als hij in de Jaren ’70 terecht komt. Hippies, motorvoertuigen, elektriciteit en lava lampen komen er allemaal bij kijken. Zelfs Alice Cooper komt een optreden doen, terwijl Barnabas het maar een lelijke ‘vrouw’ vind.

Ook is Barnabas ervan overtuigd dat Victoria zijn tweede kans is als het op ware liefde aankomt. Maar weer staat Angelique in de weg; Als hij zich niet bij haar aansluit, sluit ze hem weer voor altijd op in zijn kist. Kan Barnabas Angelique uit de weg helpen?

Kort samengevat:
De film begint allemaal heel duister maar eigenlijk is ‘Dark Shadows’ gewoon een komedie. Je ziet ook echt Tim Burton’s droge humor er in terug. De samenwerking van Tim Burton en Johnny Depp is (in mijn ogen) altijd een groot succes. Ook mag de muziek van Danny Elfman niet ontbreken. Het sluit echt perfect aan op het verhaal.

Trailer:

Bron foto: 1

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post