The Hunger Games – Suzanne Collins

Iedereen kent het nu wel; The Hunger Games. Het is heel erg populair geworden, maar komt dit door de boeken of door de film? Waarschijnlijk zijn er meer mensen het gaan kennen doordat de film zo’n groot succes was. Nu wil ik jullie even inlichten over de boeken, die echt een plaatsje verdienen in je boekenkast!

HungerGames01_680
The Hunger Games:
“Winning will make you famous. Losing means certain death.”
Het begint allemaal met de 16-jarige Katniss Everdeen. Zij neemt de plek in van haar zusje, Primrose, in de jaarlijkse ‘Hunger Games’. Dit jaar, wordt het voor de 74ste keer gehouden. Katniss vertegenwoordigt District 12, samen met Peeta Mellark, de bakkersjongen. Katniss en Peeta moeten voor zichzelf vechten tegen 22 andere jongeren. De regels zijn simpel… Er kan maar één iemand overleven.

Catching Fire:
“Katniss Everdeen survived the Hunger Games. Now the capitol wants revenge.”
Doordat er een opstand plaatsvind tussen alle districten, gaat de 75ste ‘Hunger Games’ van start. Om de 25 jaar, veranderen de regels van de ‘Games’. De regel van dit jaar is dat oude winnaars terug moeten keren naar de arena. Maar niet álle oude winnaars; slechts 2 per district. Het District van Katniss, District 12, heeft echter maar 3 winnaars; Peeta, Haymitch en Katniss. Wie zullen er de 75ste ‘Hunger Games’ vertegenwoordigen?

Katniss bevind zich ook in een liefdesdilemma; Kiest ze voor Peeta of voor Gale? Het antwoord vind je in deel 3!

Mockingjay:
“If we burn, you burn with us.”
Katniss is het symbool geworden van de opstand die plaatsvond tussen de districten. Ze wordt ook wel de ‘mockingjay’ genoemd, omdat dat het symbool voor opstand is. ‘The Capitol’ maakt duidelijk dat de opstand Katniss’ schuld is. Het doel is dat president Snow vermoord wordt. Hij heeft namelijk duidelijk gemaakt, dat Katniss niet de enige is die voor de opstand moet boeten, maar heel District 12.

Het boek eindigt met een epiloog, de ‘Hunger Games’ zijn verleden tijd.
HungerGames02_680
Zelf heb ik de boeken gelezen in het engels, met de bovenstaande covers. De covers zijn niet echt de mooiste, maar je weet wat ze zeggen… Don’t judge a book by it’s cover!

‘The Hunger Games’ vond ik echt helemaal geweldig! Ik kon echt niet stoppen met lezen! Het is zo spannend en de dingen die gebeuren zijn ook erg slim bedacht. Deel 2 en 3 vond ik echter wat minder. Ze zijn niet slecht, maar ze kunnen deel 1 niet overtreffen. Ik denk ook dat er maar weinig boeken zijn die deel 1 kunnen overtreffen.

Het begin van ‘Catching Fire’ was een beetje moeilijk om in te komen. Maar als je steeds een stukje leest, kom je er wel doorheen. Na een tijdje wordt het weer spannend en kan je weer niet stoppen met lezen!

‘Mockingjay’ was soms een beetje moeilijk te begrijpen en ik moest een aantal keren wat teruglezen. Ook lijkt het einde wat afgeraffeld te zijn.

Al met al zijn het 3 geweldige boeken met een super inhoud en deel 3 bevat een mooi einde voor deze trilogie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post