Warm Bodies – Isaac Marion

R is a young man with an existential crisis–he is a zombie. He shuffles through an America destroyed by war, social collapse, and the mindless hunger of his undead comrades, but he craves something more than blood and brains. He can speak just a few grunted syllables, but his inner life is deep, full of wonder and longing. He has no memories, no identity, and no pulse. Just dreams.

12440-warm-bodies

Bron foto: CoverMyFB.com

R is een zombie. Hij wil een hoop dromen waarmaken, maar dit gaat moeilijk als je geen indentiteit, geen herinneringen en geen hartslag hebt. Hij heeft een hekel om mensen te doden en zo hun hersens op te eten, maar hij heeft geen keus; zo kan hij zich blijven voortbewegen. R is niet zoals alle andere zombies, die het wel leuk vinden om mensen te doden / op te eten.

R heeft een beste vriend, genaamd M. Samen proberen ze gesprekken te voeren, maar er komt alleen maar wat gegrom uit. Niet erg handig dus.

Wanneer R de hersens van een jongen opeet, krijgt hij de herinneringen van die jongen. Zo ontmoet hij Julie, de vriendin van de jongen. Julie geeft kleur aan het leven van R. Hij besluit haar te beschermen, in plaats van op te eten. Heeft R de juiste beslissing gemaakt, of had hij Julie beter op kunnen eten?

warm-bodies-image-nicholas-hoult-2

Bron foto: Blogspot.com

Ik kwam echt heel moeilijk door het boek heen. Op sommige momenten is het verhaal echt zo vaag en best moeilijk te volgen. Maar ik heb me er overheen gezet en het boek toch nog uitgelezen. Ik vond dat aan het einde van het boek, het verhaal best wel snel afgekapt werd, wel jammer dit, want in het begin was het echt heel uitgebreid allemaal.

Al met al was het op sommige momenten wel heel grappig, echt van die droge humor komt er in voor. Ik heb het boek op mijn eReader in het Engels gelezen. Warm Bodies is ook vertaald naar het Nederlands.

Warm Bodies is ook verfilmd! De film lijkt me wel een stuk leuker dan het boek en dit zeg ik niet vaak! De film verschijnt op 25 april in Nederland in de bioscoop (volgens Imdb.com) Ik ben er heel erg benieuwd naar. Bekijk hieronder de trailer:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post