Twee dagen naar Gamescom in Duitsland! 2/2

Goed! Waar was ik gebleven… Ohja! Bij die enorme cliffhanger of Dennis en ik de T-shirts van de Final Fantasy XIV stand nog hebben kunnen scoren. Het antwoord is…

Nee. Mensen stonden daar om 9 uur in de ochtend al in de rij, terwijl de beurs voor de “plebs” pas om 10 uur open ging. Blijkbaar hadden ze ook teveel aanmeldingen aangenomen en werd er tussen de mensen die zich hadden ingeschreven, ook nog eens een loting gehouden. Ja, dáág. Ik hoop dat dit de volgende keer beter geregeld is. Anyway! Lichtelijk gepikeerd, gingen we maar in de normale rij staan van Final Fantasy XIV om een tas en een zweetbandje te scoren. Het idee was om een party van 8 mensen te vormen waarmee je een (Extreme) Primal ging verslaan. Won je? Dan ging je er met een tas en zweetbandje vandoor. Verloor je? Dan kreeg je niks (behalve als je normale Primal deed, dan kreeg je een tas). Dennis wilde per se een Extreme Primal doen, waar ik geen voorstander van was. Het gaat namelijk zo vaak fout als je met random mensen een party moet maken, laat staan met Duitsers die (tot mijn verbazing) zó gebrekkig Engels spraken. De mensen bij de stand deden weinig tot geen moeite om een volle party voor ons te zoeken, dus gingen we het zelf maar aan mensen vragen anders stonden we 3 uur later nog steeds in de rij. De mensen die bij ons in de part zaten gingen ook nog eens met z’n allen in het Duits overleggen dus wij hadden ook zoiets van; waar hebben jullie het over? En toen was het van oh niks, komt goed. Om een lang verhaal kort te maken – we verloren, terwijl we nog maar 5 seconden bezig waren. Zucht. Nooit meer. Twee uur voor noppes in de rij gestaan.

De avond van te voren hadden we op internet gevonden waar je vette loot kon scoren, dus hadden we een lijstje gemaakt welke games we nog graag wilde spelen. Zo kreeg je bij verschillende games een T-shirt dus we dachten; als we bij Final Fantasy XIV geen T-shirt kunnen scoren, dan gaan we dat maar bij andere games doen. Ik wilde heel graag Life is Strange 2 spelen, maar we kwamen erachter dat de wachtrij 5 uur was – 5 uur?! Ja, nee dat wordt hem niet. Het verbaasde ons ook echt wel dat het die donderdag nóg drukker was dan die woensdag. Nou ja, goed, ik had me er maar bij neergelegd dat ik geen T-shirt van Life is Strange 2 kon scoren. Na al die teleurstellingen gingen we maar naar de Merchandise hal – we kochten zelf wel wat vette T-shirts. Zo gezegd, zo gedaan – in de Merchandise viel de drukte ook enorm mee – wat prettig was! Er stonden een hoop stands, maar niet té veel waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Tijdens Dutch Comic Con kan ik me heel de dag wel in de Merchandise hal vermaken als het moet, maar dat zou ik op Gamescom niet kunnen.

Nadat we “uitgeshopt” waren, gingen we maar weer in de rij staan voor een game. We kozen voor Darksiders III want ook daar zou je een tof T-shirt kunnen scoren! En het geluk was echt niet aan onze kant – iedereen uit onze groep kreeg een tas met daarin een T-shirt van Darksiders III – behalve wij twee. We waren als één van de eersten naar binnen gelopen en dan sta je automatisch het verste van de uitgang en doordat we zo aardig waren om mensen voor te laten, worden wij beloond met een lege tas en een “Sorry, we’re out of T-shirts! Try again tomorrow!” Ja, morgen zijn we alweer in Nederland. En daar sta je dan 2 uur (of langer?) voor in de rij. Toen hadden we het écht gehad en stonden we op het punt om maar meteen naar huis te gaan. Dennis gaf de hoop niet op en sprak nog een man aan van THQ, die ons dolgraag een T-shirt had willen geven, maar het echt gewoon niet meer ging vandaag. Wel gaf hij ons allebei een FastPass, waardoor we een hele rij van THQ konden skippen. Dennis wilde nog heel graag Biomutant spelen, een spel wat ik niet echt kende. We gaven onze FastPasses af en konden meteen aan de slag met Biomutant. En ik moet zeggen – de game heeft me enorm verrast! Ik vond het echt een hele toffe (en grappige) game!

Na het spelen van Biomutant, zijn we wel meteen richting huis gegaan. Gelukkig waren we niet al te teleurgesteld meer en heeft Biomutant ons zo weten te verrassen dat we er op de terugweg nog veel over gepraat hebben. Op een gegeven moment verveelde ik me wel enorm in de auto en toen heb ik de Nintendo Switch er maar even bijgepakt en ben ik verder gegaan met Octopath Traveler.

Al met al vond ik Gamescom erg tof om mee te maken en zou ik volgend jaar zeker weer willen gaan! Ik weet nu ook goed wat ik kan verwachten, op welke dagen het drukker is en als je bepaalde goodies van een game wilt scoren, gewoon meteen in de rij gaan staan en niet te lang wachten. Van die teleurstellingen heb ik toch wel weer veel geleerd voor de volgende keer! Ik zou overigens wel weer op woensdag en donderdag willen gaan en ik zou er niet zo snel heen gaan op een vrijdag of zaterdag. Het plan voor volgend jaar is – op woensdagen in de rij gaan staan voor games die ik écht wil spelen en op donderdag voornamelijk de Merchandise hal in duiken en wat kleinere games uitchecken.

Zou jij graag een keer naar Gamescom willen gaan?

1 Comments

  • Kirsty

    September 12, 2018 at 6:05 pm

    Dit lijkt mij heel leuk om eens mee te maken, maar wat naar van de lange wachtrijen! Dat is toch iets waar ik slecht tegen kan haha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post