TTT: Top 10 Klassieke boeken

Top10KlassiekeBoeken

En het is alweer Top Ten Thursday tijd! Het onderwerp van vandaag; Top 10 Top 10 Klassieke boeken! En laat ik nou nog nooit een klassieker hebben gelezen ^^”

Iedere week organiseert De Lady Library een TTT; Top Ten Thursday. Een hoop bookbloggers doen hier aan mee. Ik ook! Vandaag is het tijd om tien klassieke boeken op een rijtje te zetten. Ik denk dat ik het iets anders heb aangepakt dan de meeste blogger; ik ga namelijk een lijstje maken met de top tien klassieke boeken die ik nog wil gaan lezen. Want – om heel eerlijk te zijn – ik heb nog nooit een klassieker gelezen. Tenminste, niet dat ik weet. Of ik kom er zo één, twee, drie niet op.

Natuurlijk heb ik vroeger wel een hoop sprookjes gelezen en ben ik ook voorgelezen uit sprookjes boeken. Maar ik kan nou niet zeggen dat ik bijvoorbeeld ooit het enige echte originele verhaal van Alice in Wonderland heb gelezen. Ik heb wel een poging tot gedaan, maar daar blijft het ook wel bij. Laat ik eens kijken welke mooie klassiekers ik op een rijtje heb gezet!

IMG_4039_2

1. Robinson Cruso – Daniel Defoe (1719)
Ik ken het verhaal wel en ik heb de film ‘Cast Away’ gezien, die film met Tom Hanks – erg goede film btw. ‘Cast Away’ is losjes gebaseerd op het originele verhaal van Robinson Cruso. I will never forget you ; WILSON!

2. Gulliver’s Travels – Jonathan Swift (1726)
Je hebt natuurlijk die verschrikkelijke verfilming met Jack Black, maar ik kan me ‘Gulliver’s Travels’ herinneren van een tekenfilm die ik ooit gezien heb toen ik nog klein was. Ooit zal ik dit boek eens moeten gaan lezen.

3. Frankenstein – Mary Shelley (1818)
Ik denk dat iedereen dit verhaal wel kent, zo ook ik. Ook al heb ik nog nooit een Frankenstein film gezien. Tja…

4. Moby-Dick – Herman Melville (1851)
Ik weet zeker dat ik een film van Moby-Dick heb gezien – maar welke? Ik heb echt geen flauw idee! Maar ik ken het verhaal wel in ieder geval :’D

5. Alice’s Adventures In Wonderland – Lewis Caroll (1865)
Jaaa, natuurlijk kent iedereen het verhaal van Alice in Wonderland wel (althans, dat mag ik hopen). Als klein meisje begon het natuurlijk met de gelijknamige Disney film! Mijn moeder had op het Boekenfestijn een keer zo’n heel dik, blauw boek met alle verhalen van Alice in Wonderland erin gekocht (ook met Through the Looking Glass enzo) dus die kan ik nog wel een keer gaan lezen! Ik heb ooit een keer een poging tot gedaan, maar ben nooit echt ermee verder gegaan.

6. The Wind in the Willows – Kenneth Grahame (1908)
Dit is dat verhaal met al die beestjes! En dat is eigenlijk het enige wat ik er écht van weet, hehe ^^”

7. The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald (1923)
Als ik heel eerlijk moet zijn, weet ik niet echt goed waar het verhaal van The Great Gatsby nou eigenlijk over gaat. Ik heb die ene film met Leonardo DiCaprio ook nog steeds niet gezien trouwens. En zo zijn er nog wel meer verfilmingen van dit boek. Maar ja, ik weet dus nog steeds niet waar dit nou eigenlijk precies over gaat.

8. A Christmas Carol – Charles Dickens (1843)
Natuurlijk zijn hier ook duizenden verfilmingen van, maar mijn favoriet blijft nog steeds ‘Mickey’s Christmas Carol’ met Scrooge McDuck! Ohhh, die film is zo leuk! Die arme Mickey Mouse die zo weinig eten met heel zijn gezinnetje moet delen.

9. The Count of Monte Cristo – Alexandre Dumas (1844)
Als ik het goed heb, gaat dit over een man die vals beschuldigd is van… iets? Tenminste, dat kan ik me herinneren. En verder – ik heb eigenlijk geen flauw idee.

10. Sense and Sensibility – Jane Austen (1811)
Deze film heb ik gezien met onder andere Kate Winslett en Alan Rickman (Snape, Snape, Severus Snape) als ik het me goed herinner. Ook heeft mijn moeder een keer zo’n mega boek gekocht op het Boekenfestijn met allemaal verhalen van Jane Austen erin. Super mooi boek dat wel, maar ook mega zwaar, haha!

Tijd om klassiekers te gaan lezen dan maar! Maar waar te beginnen… Aan jullie de volgende vraag; welke klassieker móét ik echt gelezen hebben?

10 Comments

 • Jantine

  October 9, 2014 at 10:01 am

  Klassiekers lezen natuurlijk wel een stuk lastiger dan veel ‘moderne’ boeken ;-). Ik kan nu wel een hoop roepen (Jane Eyre van Charlotte Brontë, Wuthering Heights van Emily Brontë, Bleak House van Charles Dickens, Mrs. Dalloway van Virginia Woolf, van Jane Austen al haar andere boeken), maar ik denk dat je een mooi lijstje hebt om maar eens mee te beginnen.

 • sam

  October 9, 2014 at 10:12 am

  Ik lees graag boeken maar ik heb ook nog nooit een klassieker gelezen :)is niet echt mijn genre denk ik 😉

 • supernaturalreadingaddict

  October 9, 2014 at 10:15 am

  Wat een leuke oplossing zo! Dat had ik inderdaad ook kunnen doen haha

 • Kiss & Make-up

  October 9, 2014 at 12:48 pm

  Oops, ik heb van heel deze lijst enkel The Count of Monte Cristo gelezen.

 • Kirsty

  October 9, 2014 at 12:52 pm

  Ik ben gek op klassiekers, dus het grootste deel van dit lijstje heb ik al wel gelezen hihi! Vind het vaak nog leuker dan sommige moderne boeken, omdat er nét iets meer diepgang in lijkt te zitten en het minder commercieel is. Het is natuurlijk wel nét iets minder vlot geschreven, wat iets minder makkelijk wegleest, maar ik vind dat nooit zo erg. The Great Gatsby vond ik zelf trouwens wel erg makkelijk weglezen, maar dat boek is ook al wat moderner (jaren 20 dacht ik?). Frankenstein leest een stuk minder makkelijk weg, maar oohh ik vind dat zo’n leuk boek!

 • Malou

  October 9, 2014 at 1:29 pm

  Ik heb ze geen van allen gelezen, wat slecht eigenlijk..

 • Nadine

  October 9, 2014 at 4:45 pm

  Ondanks dat je geen klassiekers hebt gelezen, toch leuk gedaan! Ik ben ook nog een echte noob, maar ik wil denk ik beginnen met The Great Gatsby!

 • Jacoline

  October 9, 2014 at 5:10 pm

  Ik heb geen van deze boeken gelezen, maar The Great Gatsby staat zeker op mijn to-read lijstje.

 • Shanti

  October 9, 2014 at 6:41 pm

  Ik heb nog nooit klassiekers gelezen, schaam schaam 😉

 • Bouchra

  October 11, 2014 at 12:35 pm

  Ik heb eigenlijk ook geen van deze klassiekers gelezen, best slecht eigenlijk :’)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post