Hyperbool en nog wat – Allie Brosh

HyperboolBanner

Gerommel, gedoe, ontkenning en verdringing. En andere dingen die gebeuren.

Dit boek heb ik geschreven. En omdat ik het geschreven heb, moest ik ook de tekst op de achterkant schrijven om uit te leggen waar het over gaat. Ik heb geprobeerd een lange samenvatting in de derde persoon te schrijven om uit te leggen hoe geweldig dit boek is. Alsof iemand ander het boek heeft geschreven. Maar al snel kwam ik erachter dat ik niet sluw genoeg ben om dat overtuigd te doen.

IMG_4022_2

Dit boek bevat een aantal verhalen over wat Allie zoal in haar verleden heeft meegemaakt. Alle verhaaltjes in dit boek zijn uitgebeeld in illustraties, met een beetje tekst erbij. Je komt er onder andere achter hoe Allie als kind was, hoe het was om een zwakzinnige hond op te voeden, hoe ze de ‘taartgod’ werd en nog veel meer!

Allie Brosh is bekend van haar super populaire blog genaamd Hyperbole and a Half. Ze begon een blog omdat ze noodgedwongen thuis moest blijven vanwege een achillespeesblessure. Allie zet er de leukste verhaaltjes op en haar blog trekt maandelijks dan ook vijf miljoen bezoekers. Wauw!

IMG_4029_2

Ik zag dit boek als eerst voorbijkomen bij iemand op Instagram volgens mij. Ik dacht meteen; Hee, dat is toch van die meme ‘EAT ALL THE FOODS’? Ik ging het opzoeken en ja hoor, ik had gelijk! Ik wist eigenlijk nooit dat het van een mega bekende blog is van Allie Brosh *oepsie*. Maar nu dus wel! En ik ga die blog zeker in de gaten houden want dit boek is echt hilarisch en ik zal je vertellen waarom ;D

Voor mij persoonlijk komen er heel veel dingen in dit boek voor die mij ook overkomen zijn, of waar ik me heel erg bij aan kan sluiten. Zoals dat stukje met die hond; je zegt zit, zit, ziiiiiit, en de hond gaat vervolgens liggen of ze geeft een poot. Ja, heel typisch! Of dat Allie vertelde over dat ze vroeger in het donker gewoon ergens ging staan omdat ze niet kon slapen – ik weet dat dit creepy klinkt, maar dat deed ik vroeger ook altijd ^^”

IMG_4031_2

Al moet ik wel toegeven dat ik niet zo’n taartgod was als dat zij vroeger was – ik had wel een obsessie met aardbeien. Als ik een aardbei zag, moest en zou ik hem te pakken krijgen. Maar ook die gebeurtenis in de supermarkt – gewoon een product ergens in een schap leggen waar het totaal niet hoort en verder lopen alsof er niks gebeurd is, geweldig! Oké, oké, ik hou al op, want ik kan nog wel even doorgaan wat er nog meer zo herkenbaar was uit dit boek!

Tijdens het lezen en bekijken van de vele illustraties die dit boek bevat, heb ik gewoon hardop zitten lachen. Ik vind dit boek écht geweldig! En alhoewel ik het in één ruk uitgelezen heb, ik zal dit boek zeker nog vaak uit de kast pakken om weer even een verhaaltje tussendoor te lezen. Ik kan echt lachen om dit soort droge humor, dit is echt mijn ding, haha :’D Ik kan ook niks negatiefs vertellen over dit boek. Ik word er gewoon vrolijk van en ik zou dit boek zo cadeau geven aan iemand die ik tegen zou komen op straat. Ik vind dit echt een must-read voor iedereen (maar je moet wel een beetje van droge humor houden ;D)

IMG_4018_2

Graag wil ik Xander Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Hyperbool en nog wat | Auteur: Allie Brosh | Uitgeverij: Xander Uitgevers | Genre: Columns, Fiction, Humor | Pagina’s: 182 | ISBN: 9789401602853 | Waardering:★★★★&#9733

Koop ‘Hyperbool en nog wat’ bij Bol.com!

5 Comments

 • Anneke

  October 8, 2014 at 12:01 pm

  Mooie foto’s heb je erbij gemaakt. 🙂 En ik vond het zooooo’n leuk boek(je)!

 • Shanti

  October 8, 2014 at 2:24 pm

  Wat lijkt dit me een leuk, bijzonder en origineel boek 🙂

 • Sas

  October 8, 2014 at 8:47 pm

  Dit lijkt me een erg gaaf en vooral mooi boek!

 • niesca

  October 8, 2014 at 8:53 pm

  Leuk boek lijkt me heel leuk!

 • Sara – Window On My Wardrobe

  October 8, 2014 at 10:42 pm

  Wat een cool boek! Klinkt echt leuk om eens te lezen

  X Sara

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post