TTT: Top 10 Boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

Top10DikkeBoeken

Het is weer donderdag, dus het is weer tijd voor een nieuwe Top Ten Thursday! Vandaag gaan we het hebben over boeken die zo dik zijn, dat je ze liever overslaat.

Zoals jullie misschien al wel weten, verschijnt er iedere donderdag een nieuwe Top Ten Thursday, met iedere week een nieuw onderwerp. De meiden van de Lady Library waren er mee gestopt en dankzij Emmy kan de TTT gewoon iedere week weer doorgaan, yay!

Deze TTT vond ik eigenlijk best wel lastig om te maken. Ik ben dan uiteindelijk ook maar uitgekomen op zeven boeken in plaats van tien. Ik weet uit mijn hoofd namelijk niet zo te zeggen welke boeken er nu zo ontzettend dik zijn, dat ik ze veel liever over zou slaan. De onderstaande boeken zou ik nog steeds wel heel graag willen lezen trouwens ;D

01DikkeBoeken

1. Les Miserables
De film vond ik echt geweldig en daarom wil ik ook erg graag het boek lezen. Alleen het origineel is gewoonweg een gigantische dikke pil met zijn 1463 pagina’s. Gelukkig bestaat er ook een verkorte versie van dit verhaal ^^

2. Game of Thrones serie
Begrijp me niet verkeerd – ik vind Game of Thrones echt awesome en ik wil graag weten hoe gedetailleerd alles er in de boeken aan toe gaat. Maar toch best ik stiekem wel een beetje bang voor de dikte van deze boeken. En dan is het ook nog eens een erg lange serie, dus dat betekend – véél dikke boeken D:

3. City of Heavenly Fire
Want, jeetje, dat boek is massive o.o Ik heb trouwens alleen nog maar het eerste deel gelezen, maar ik zie nu al op tegen het laatste deel ja xD

02DikkeBoeken

4. Eragon serie
Ik ben erg blij dat ik deze boeken voor een prikkie bij elkaar gespaard heb – maar toch zijn deze boeken best wel dik. Ooit, op een dag!

5. Harry Potter: From Page to Screen
Dit boek is GROOT en DIK, holy moly. Maar wel heel erg mooi <3 6. The Lord of the Rings
Oké, als je alle boeken apart hebt dan zijn deze boeken heus niet zo dik. Maar thuis hebben wij een gebundelde versie van The Lord of the Rings en die bevat zo’n 1250 pagina’s. Elke keer als ik die zie, weet ik niet zo goed of ik er ooit wel doorheen kom :’D

03DikkeBoeken

7. The Chronicles of Narnia
Hetzelfde verhaal eigenlijk als met The Lord of the Rings hierboven; alle zeven Narnia delen gebundeld in één, dik boek.

… En verder weet ik het even niet meer D:

Welk boek zou jij liever overslaan als het gaat de dikte van het boek?

11 Comments

 • Kirsty

  May 21, 2015 at 9:25 am

  Leuk artikel! Ik moet eerlijk bekennen dat ik boeken soms juist op dikte bestel, onder het mom van “hoe meer pagina’s hoe langer ik er plezier van heb” haha!

 • sammie

  May 21, 2015 at 9:58 am

  Ik had best wat moeite met het vreselijk dikke boek, de davinci code. Wel blij dat ik hem uiteindelijk uitgelezen heb.

 • Annabel

  May 21, 2015 at 10:22 am

  Ik vond het best een lastige top tien, bij mij stond Game of thrones er ook in.

 • Marcia

  May 21, 2015 at 1:06 pm

  Ik heb die dikke versie van Narnia in mijn kast staan, en heb me er een aantal jaar geleden doorheen gesleept 😉 ‘t is inderdaad een behoorlijk dikke pil, maar zeker wel een aanrader!

 • Fleur

  May 21, 2015 at 5:11 pm

  Oh my god, ik vind lezen super leuk, maar een boek van 1463 pagina’s… No thank you haha! Maar het lijken me inderdaad wel allemaal prachtige verhalen!

 • Jacoline

  May 21, 2015 at 6:09 pm

  Over het algemeen sla ik boeken niet echt over, maar nu ik Eragon in dit lijstje zie staan herinner je me er wel aan dat ik het laatste deel nog steeds uit moet lezen. Of misschien beter gezegd: doorworstelen. Ik vond de eerste drie delen wel goed, maar Erfenis kom ik gewoon echt niet door heen.

 • Gerrianne

  May 22, 2015 at 9:40 pm

  Soms is het handiger om een dik boek op een e-reader te lezen. Dan valt de dikte niet zo op…

 • Lilian

  May 23, 2015 at 7:10 pm

  Oooh ja Game of Thrones is ook zo dik ja..

 • nicole

  May 24, 2015 at 1:43 pm

  Game of Thrones is precies hetzelfde bij mij. Vind de serie heel gaaf en zou de boeken graag lezen, maar ze zijn zo dik. Ook de Outlander boeken.

 • DQ

  May 27, 2015 at 7:41 pm

  Ik ben momenteel bezig in de Game of Thrones-serie (momenteel bij deel twee van boek 3 (het feit dat een boek opgedeeld moet worden in twee boeken zegt al iets…)) en het is zo verslavend dat je er alsnog niet al te lang over doet. Maar het is zeker een toewijding haha! X

 • Daenelia

  May 28, 2015 at 8:48 pm

  Geen een. Maar dat had ik op een ander blog ook al geschreven. Boeken kunnen me niet dik genoeg zijn.
  Ik geef meestak op bij boeken die slecht geschreven zijn. Vaak is het een combinatie van dingen waarom ik een boek wegleg. Ik heb nog maar één keer een boke echt weggegooit. Dat ging over een prins die zijn zuster moest redden, van de gemene heksen, die gemeen waren omdat zij magische machten hadden, en alleen MANNEN konden magie gebruiken zonder gek en machtsbeslust te worden, Vrouwen moest vooral maar netjes thuisblijven en doen want de mannen zeiden. Serieus, dat was de insteek. Boek is in de prullemand gegooit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post