Het Meisje met alle Gaven – M.R. Carey

HetmeisjemetallegavenBanner

Niet elke gave is een zegen…

Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht. Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht.

IMG_5887_2

Melanie is een heel bijzonder meisje. Samen met een hoop anderen, maar toch springt zij er wel tussenuit. Iedere dag wordt ze naar een klaslokaal gebracht met een hoop andere kinderen, waar zij les krijgen van verschillende leerkrachten. Maar voordat ze naar dit klaslokaal gebracht wordt, wordt ze vastgebonden in haar rolstoel. Ze kan haar armen, benen en zelf haar hoofd niet bewegen. Ze vind het altijd leuk als Helen Justineau weer voor de klas staat – dat is haar favoriete juf. Ze kijkt tegen haar op en leert een hoop van haar. Maar… Wat is er in vredesnaam mis met haar en de andere kinderen?

IMG_5882_2

Okรฉ, ik heb er best wel een tijdje over gedaan voordat ik dit boek uit had. Veel te lang eigenlijk in mijn ogen. Misschien omdat ik nog nooit een boek van dit genre heb gelezen? Ik dacht namelijk altijd dat thrillers nooit echt mijn ding zouden zijn maar, wow, dit boek! Het is geweldig! Al moet ik toegeven dat ik het nooit op zou pakken vanwege de cover. Al vind ik het er aan de andere kant wel heel erg mysterieus uit zien, vooral de tekst ook op de achterkant – nieuwsgierig! De rede dat ik dit boek wilde lezen is omdat het werd aanbevolen voor fans van The Walking Dead. En laat ik nou helemaal weg zijn van deze serie ;D

Ik vind het erg moeilijk om een recensie over dit boek te schrijven, omdat ik vind dat je gewoon niet te veel over dit verhaal hoort te weten voordat je er aan begint. Laat het allemaal op je af komen! Dat is wat ik ook deed en ik was verre van teleurgesteld – dit boek heeft me behoorlijk verrast!

IMG_5886_2

Wel kan ik zeggen dat ik Melanie echt een geweldig personage vond. Ook al is ze nog maar tien jaar oud – ze is zo intelligent, trouw en dapper. Haar relatie met Helen Justineau is ook zo lief. Je merkt echt goed dat ze super veel om haar geeft en haar beschouwd als moeder en grote voorbeeld. Verder kan ik je vertellen dat het verhaal wel heel erg intens was. Hoe ver kan men gaan om de mensheid te redden?

Minpuntjes aan dit boek vind ik toch wel dat het soms wat langdradig is, daardoor dwaalde mijn gedachtes even af naar heel iets anders. Verder vond ik ook dat er wel een aantal dingen worden voorgekauwd, zodat je niet altijd je fantasie de vrije loop kan laten gaan. Ik kon de wereld echter wel erg goed voor me zien, wat ik altijd erg fijn vind – zo kan ik namelijk helemaal opgaan in het verhaal.

Als je een liefhebber bent van The Walking Dead en een post-apocalyptische wereld, dan is dit boek echt een aanrader! Dankzij dit boek heb ik ook meer intresse gekregen in het lezen van Thrillers! Ik denk dat ik echt even een keer iets anders nodig had dan een Young-Adult boek ;D

IMG_5894_2

Graag wil ik A.W. Bruna nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Het Meisje met Alle Gaven | Originele titel: The Girls with All the Gifts | Auteur: M.R. Carey | Uitgeverij: A.W. Bruna | Genre: Thriller, Adult, Fiction, Post-Apocalyptic, Stand-alone | Pagina’s: 432 | ISBN: 9780356500157 | Waardering: ★★★&#9733ยฝ

Koop bij bol.com

3 Comments

 • Lisa – Elisabeths Musthaves

  May 20, 2015 at 9:00 am

  Je hebt me aandacht getrokken met dit boek. deze gaat zeker op mijn vakantie wishlist ;).

 • Rowan

  May 20, 2015 at 9:48 am

  Hup, deze gaat ook op mijn TBR lijstje haha!

 • sammie

  May 20, 2015 at 1:37 pm

  Ik lees eigenlijk nooit thrillers, ik kom er nooit doorheen. Is niet mijn genre ๐Ÿ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post