To the Moon

ToTheMoonBanner

Ken je dat? Van die dagen waarop je je echt dood verveelt? Gisteren was zo’n dag voor mij. Ik had niet goed geslapen, voelde me futloos en kon me nog geen vijf minuten ergens op concentreren. Gedurende de dag pakte ik mijn leesboek telkens op, probeerde ik verschillende games te spelen, maar nee, dat werd niks. Ik startte mijn PC op en keek een beetje rond in mijn Steam Library. Ik kwam To the Moon tegen – een game die ik ooit per ongeluk twee keer had gekocht. Deze game hield mij in zijn greep – ik heb hem in één zitting uitgespeeld.

TotheMoon1

Het verhaal

In To the Moon neem je de taak op je van Dr. Rosalene en Dr. Watts. Deze twee dokters hebben een nogal vreemde baan; ze geven mensen de kans om hun leven helemaal over te doen. Hun hele leven wordt geschrapt en er wordt plaatsgemaakt voor een nieuw leven – maar dit leven speelt dan alleen in het hoofd af van de patient.

Doordat het zo’n hevige operatie is, wordt het eigenlijk alleen toegepast op patiënten die op sterven liggen. Zo kunnen zij hun laatste droom nog werkelijkheid maken. Een droom die zij nooit hebben kunnen waarmaken. Johnny’s grootste droom was dan ook op naar de maan te gaan. Dit lijkt allemaal te mooi om waar te zijn – en dat is het ook. Er zit namelijk een addertje on het gras; om een droom waar te kunnen maken, wordt er één gebeurtenis uit hun leven voor eens en voor altijd gewist.

TotheMoon2

Gameplay

De dokters streven ernaar uit om te onderzoeken waarom Johnny’s grootste wens is om naar de maan te gaan. Ze reizen, door middel van machines op hun hoofd, door het verleden van Johnny. Je ziet de kleuren ook veranderen wanneer je in het verleden bent, wat erg goed gedaan is. Tijdens het tijdreizen wordt het wel duidelijk gemaakt waar je ongeveer bent in Johnny’s tijdlijn. En als je het bent vergeten, kan je altijd met je muis de bovenkant van het scherm aanraken – daar staat een tijdlijn van Johnny als kind tot Johnny als oude man.

Je Inventory ziet er erg simpel uit en ik heb er zelf niet eens gebruik van gemaakt omdat je toch geen wapens of kleding aan kunt doen. Het enigste wat ik in mijn Inventory deed, is mijn spel even saven, voor de zekerheid.

TotheMoon3

Graphics en controls

In deze game draait het echt om het verhaal. Hou je van spectaculaire graphics? Dan is dit zeker geen game voor jou. Hou je van een hele sterke verhaallijn met ontroerende elementen? Spelen die hap! Maar To the Moon bevat niet alleen maar ontroerende elementen, het bevat ook de nodige humor. Zo kun je namelijke quotes verwachten als ‘HULK, SMASH!’ en ‘KA-ME-HA-ME-HAAAA!’.

De controls zijn ook niet geweldig, maar deze gehele game kun je met alleen je muis spelen. Je zou ook kunnen lopen met de pijltjes toetsen, maar dit is eigenlijk een beetje overbodig. En alles valt toch in het niets dankzij het geweldige verhaal.

TotheMoon4

You’ll laugh. You’ll cry. You’ll cry some more.

Nee grapje, ik heb niet gehuild tijdens het spelen van deze game, maar het was erg close! Ik vond het namelijk zo ontroerend en mooi dat ik met tranen in mijn ogen zat. Ook kreeg ik nog eens een erg raar gevoel vanbinnen, wat me kippenvel gaf. Deze game heeft me echt wel geraakt en ik zal het dan ook niet zo snel van me af kunnen zetten.

Ik denk dat dit ook grotendeels komt door de muziek. Er wordt alleen maar piano muziek gebruikt in deze game en sommige stukken zijn zo super mooi, dat het je gewoon raakt. En van mooie muziek in combinatie met een mooi verhaal krijg ik kippenvel, dus, ja C:

To the Moon is verkrijgbaar voor 7,99 op Steam. Niet bekend met Steam? Klik dan even hier.

Titel: To the Moon | Ontwikkelaar: Freebird Games | Uitgever: Freebird Games | Genre: Adventure, Indie, RPG | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 12+ | Platform(s): Windows, IOS, Linux | Speeltijd: 4 – 5 uur | Waardering: ★★★★½

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post