Tag: The 90’s Kid

90sTagBanner

Wat ben ik blij dat ik een 90’s kindje ben. Wat hadden we toch veel gave spullen in die tijd ;D Benieuwd wat mijn favoriete bezigheden waren in de 90’s? Lees dan snel verder!

Op 7 november 1991 kwam ik op de wereld terecht, zo maar, uit het niets. Nee, grapje. Anyway – Ik heb dus zo’n beetje alle jaren van de 90’s meegemaakt, al kan ik me van mijn babyjaren niet echt iets meer herinneren. Ik weet wel dat de rages van toen echt veel leuker waren dan die van nu – flippo’s, Pokémonkaarten, Fox Kids TV cards en ga zo maar door. Lees snel verder om meer over de jongere mij te weten te komen ;D

1. Favoriete Fox Kids programma?
Ik denk niet dat jullie er raar van staan te kijken als ik zeg dat Pokémon mijn favoriete TV programma was. Verder keek ik ook altijd naar The Power Rangers, Yu-Gi-‘Oh, Chin Chan, Hamtaro, Beugelbekkie en Totally Spies. En waarschijnlijk nog wel meer die ik me niet zo één, twee, drie kan herinneren.

2. Favoriete Cartoon Network programma?
Daar hoef ik niet over na te denken; The Powerpuff Girls!

3. Favoriete artiest (muziek gerelateerd)?
Toy Box? Aqua? Britney Spears? The Spice Girls? A*Teens? Ik weet het echt niet meer. In ieder geval één van deze.

4. Favoriete snoepgoed?
Die lollies van Pokémon en The Powerpuff Girls waar stickers bij zaten? Dat als je ze op had er een stukje kauwgom over bleef. Geen idee of dat mijn favoriete snoep was, maak ik herinner ze nog zo goed! Omg en PEZ!

5. Favoriete bordspel?
Hmm.. Lastig. Ik weet nog dat ik vaak Monopoly speelde met mijn knuffels, hoe vriendloos dit ook klinkt xD

IMG_5906_2

Jaaa, Krokkie!

6. Favoriete McDonalds speeltje?
Omg, dat is mijn krokodilletje – Krokkie xD Ik heb hem nog steeds. Hij staat zelfs voor m’n neus op mijn bureau! Huilen toen ik die kwijt was, HUILEN! Niet normaal. Maar die Krokkie had gezellig een wereldreis naar Groningen gemaakt met mijn vader in de auto. Pfft~

7. Favoriete boek?
Vroeger las ik al erg veel. Ik denk dat favoriete boek er een beetje aan lag hoe oud ik was. Toen ik heel jong was vond ik Jip en Janneke leuk en Mijn Grote Beestenboek. Toen ik wat ouder was, las ik Harry Potter en de Steen der Wijzen.

8. Favoriete kledingwinkel?
Pff.. Geen idee! C&A misschien? Of V&D. Ik kan me herinneren dat één van de twee Pokémon T-shirts verkocht.

9. Welk TV programma keek voordat je naar school ging en welke toen je weer terug thuis kwam?
Pokémon of Yu-Gi-‘Oh. En ik denk precies hetzelfde toen ik thuis kwam.

IMG_5909_2

Ik vond deze Pokémonkaarten vroeger veel cooler dan die andere~

10. Wat verzamelde je?
Ha! Veel te veel dat sowieso :’D Zo had ik een miljoen knuffels, dolfijnen -en schildpaddenbeeldjes, Winnie de Poeh spullen, Pokémonkaarten/flipp’s/stickers en nog meer van die troep (nee, grapje, deze spullen zijn heilig), spulletjes van The Powerpuff Girls zoals cadeaupapier/etui’s/magazines/knuffeltjes en noem maar op, Playmobil en weet ik veel wat nog meer~ Laat ik het zo zeggen – ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn vader een keer zei; ‘s Lieke verzamelt verzamelingen. Kinda true, I guess~

11. Met welk speelgoed speelde je het meest?
Ik speelde vroeger heel vaak met Barbie’s, Playmobil en knuffels. Oh! En die Hamtaro poppetjes, die waren ook geweldig.

12. Favoriete reclames?
Oh wauw, ik heb echt geen flauw idee. Het zal waarschijnlijk wel iets van een speelgoed reclame zijn geweest of een McDonalds reclame.

13. Favoriete liedje?
Hit me baby one more time!

14. Raarste kledingtrend?
Ik denk van die rare, gekleurde jasjes met rare patroontjes :’D

15. Favoriete rage?
Pokémonkaarten natuurlijk! Of die Fox Kids TV cards waren ook geweldig.

16. Hoeveel Tamagotchi’s heb je gedurende je kindertijd versleten?
Ik denk dat ik er maar eentje gehad heb? En volgens mij ben ik die kwijtgeraakt. Ik weet nog wel dat hij donkerblauw was met gele knopjes.

IMG_5905_2

Mijn eerste handheld ;D

17. Hoe oud was je toen je je eerst handheld kreeg/kocht en welke was het?
Misschien 5 of 6 jaar oud? En het was een gele Game Boy Pocket! Mijn broer had de eerste Game Boy – die koelkast – en natuurlijk moest ik er ook eentje hebben. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik er een Kirby game bij nam, maar dat was het toch niet helemaal. Toen zijn we terug naar de winkel geweest en had ik hem omgeruild voor Super Mario Land 2 :’D

18. Favoriete spel en spelcomputer?
Moeilijke! Ik speelde vroeger namelijk al heel veel games. Favoriete zijn onder andere Heroes of Might and Magic II + III, Age of Empires I + II (bij zowel Heroes als Age of Empires gebruikte ik cheats, anders kon ik niet winnen ;D), TOM EN DE TOVERAARDBEI, Secret of Mana, Bomberman (bij deze twee games wilde ik altijd dat er iemand meespeelde, maar dit gebeurde niet vaak xD) en Donkey Kong Dixie Kong’s Double Trouble. Mijn favoriete spelcomputer was toch wel de SNES. En nog steeds eigenlijk :3

19. Van wie was je fan?
Winnie de Poeh?

IMG_5903_2

Selectie van mijn favoriete games

20. Wat was je ideale, zelf samengestelde Pokémonteam?
Als ik het me goed herinner bestond mijn ultieme team uit; Raichu, Pidgeot, Arcanine, Raticate, Ponyta ennnnn…. Geen idee. Maar volgens mij heb ik hier nog ergens een boekje liggen waar het in staat ;D Laat me even zoeken~

Ik tag niemand in het bijzonder maar voel je vrij om deze tag over te nemen! Ik heb de originele ‘The 90’s Kid Tag’ aangevuld met een hoop andere vragen. De originele tag bestond namelijk maar uit een stuk of 10 vragen. Als je hem ook gaat invullen, laat het me vooral even weten 😀

12 Comments

 • Emmy

  May 26, 2015 at 1:00 pm

  Ik vond die pokemonkaarten ook mooier.

  1. Lieke

   May 26, 2015 at 4:14 pm

   Mooi! Dan ben ik gelukkig niet de enige ;D

 • Roos

  May 26, 2015 at 2:10 pm

  Hahaha ik was hamtaro helemaal vergeten! Ik vond de series toen echt veel leuker dan nu :p en die pokemon kaarten vond ik ook mooier.

  1. Lieke

   May 26, 2015 at 4:13 pm

   Cartoons van vroeger waren gewoon veel beter dan die troep van nu :’D

 • sammie

  May 26, 2015 at 3:08 pm

  Hihi, leuke tag! Ik heb wat uurtjes tetris gespeeld op de gameboy 🙂

  1. Lieke

   May 26, 2015 at 4:14 pm

   Tetris! Ook erg leuk 😀

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  May 26, 2015 at 3:48 pm

  Chin Shan en Pokémon waren vroeger echt de bom, dat waren pas goede tijden! :O

  1. Lieke

   May 26, 2015 at 4:13 pm

   Haha, ja echt he 😀

 • Rowan

  May 26, 2015 at 5:32 pm

  Haha, deze tag is zo leuk om te lezen. Vooral omdat ik ook allerlei jeugdherinneringen terugkrijg.

 • Marcia

  May 26, 2015 at 7:37 pm

  Ik had nooit een tamagotchi 🙁 dat is mijn jeugdtrauma haha.. Wel verzamelde ik flippo’s en keek ik heel graag naar Beugelbekkie & The Powerpuff Girls!

 • Gerrianne

  May 26, 2015 at 8:47 pm

  Grappig, dat krokodilletjezat volgens mij bij het Happy Meal in het eerste jaar dat ik bij de Mac werkte ;-). Ik had de reclameposters mee naar huis genomen na die tijd. Kan maar zo dat ze nog op mijn oude slaapkamer hangen :-).

 • Ilse

  May 26, 2015 at 9:22 pm

  Oe, tof om te lezen! Deze kende ik nog niet! Jammer dat ik vroeger nooit echt naar Fox Kids keek, want wij hadden geen tv met kabel of zo. Dat kwam pas bij ons thuis toen ik een jaar of acht was. =P Dus ik weet niet of ik alle vragen ga kunnen invullen, maar het lijkt me wel een toffe tag om te doen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post