Snow White – The Brothers Grimm & Camille Rose Garcia

SNowWhiteBanner

“Mirror, mirror, on the wall, who’s the fairest one of all?”

Originating in seventeenth-century French folklore, the story of Snow White has long been one of the world’s most memorable childhood tales. It is the story of an evil queen determined to do away with a girl – with skin as white as snow, lips as red as blood, and hair as black as ebony – who threatens the queen’s quest to remain the most beautiful in her kingdom. This new gift edition presents the unabridged version of the Grimm’s tale, with an original interpretation by renowned artist Camille Rose Garcia that artfully combines wit and dark romance.

IMG_5927_2

Snow White’s stiefmoeder wil maar รฉรฉn ding en dat is dat Snow White voor eens en voor altijd uit haar leven verdwijnt, zodat zij op een dag te horen krijgt wie de mooiste van het land is. Maar iedere keer weer zegt de magische toverspiegel dat Snow White de mooiste van het land is. Snow White’s stiefmoeder geeft de jager de opdracht om Snow White te doden en wat ingewanden mee terug te brengen. De jager kan het niet over zijn hart halen om haar te doden en laat haar gaan.

Snow White ontdekt een eigenaardig, verlaten huisje midden in het bos. Alles is klein en alles is ook best wel smerig, dus ze besluit om de boel eens schoon te maken. Wanneer ze uitgeput is, valt ze op de kleine bedden in slaap. Maar dan staan er ineens zeven kleine mannetjes om haar heen die graag willen weten wie ze is en wat ze in hun huis doet. Als dit maar goed afloopt!

IMG_5929_2

Ik denk dat iedereen het sprookje van Snow White wel kent dankzij de bekende Disney film uit 1937. De perfecte film voor kinderen om ze te leren dat ze nooit iets van een wildvreemde aan moeten nemen, am I right? En als ze een verlaten huisje zien, dat ze de boel maar even moeten gaan schoonmaken. Okรฉ, nu even zonder gekkigheid~

Het originele verhaal van Snow White is echter iets of wat grover dan het welbekende Disney sprookje. Daarom is dit boek in mijn ogen niet geschikt voor kleine kinderen, mede dankzij de illustraties, die best wel duister zijn. Ikzelf hou daarentegen echt heel erg van mooie, duistere illustraties. Camille Rose Garcia maakt werkelijk echt prachtige illustraties!

IMG_5928_2

Het is weliswaar een erg dun boekje (80 pagina’s), maar het is -naar mijn mening- het dubbel en dwars waard. Je spendeert echt wel een paar minuten per pagina om de prachtige illustraties te bewonderen. De personages stralen ook emoties uit de perfect bij het verhaal passen. De line art is helemaal met de hand gedaan, met penseel en inkt, maar zo zijn alle illustraties ook ingekleurd met aquarel.

IMG_5922_2

Omdat ik zelf niet echt wist wat ik van dit boekje moest verwachten, heb ik voor jullie een filmpje gemaakt met de inhoud van het boekje! Ik kocht dit boek echt puur op de gok omdat ik de cover zo mooi vond. Hopelijk kan ik jullie hiermee over halen om deze uitgave van Snow White aan te schaffen – want het is echt een plaatje!

Titel: Snow White | Auteur: The Brothers Grimm | Illustrator: Camille Rose Garcia | Uitgeverij: Harper Design | Genre: Fairytale | Pagina’s: 80 | ISBN: 9780062064462 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Rowan

    May 27, 2015 at 11:51 am

    Wow, die graphics zijn echt geweldig!

  • Zwartraafje

    May 28, 2015 at 11:56 am

    Wat een knappe graphics en lay-out. Ik kwam zelfs een zwarte raaf tegen als ik goed heb gekeken. ๐Ÿ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post