Top 10 Onderwerpen die we vaker mogen terugzien in boeken

Top10OnderwerpenVakerTerugzien

Het is weer donderdag en dat betekend; Top Ten Thursday tijd!

Helaas lieten de meiden van De Lady Library weten dat ze gingen stoppen met hun blog. Super jammer! Maar gelukkig blijft de Top Ten Thursday nog wel bestaan. Emmy, van Zon en Maan, heeft het namelijk overgenomen! Ik weet vast en zeker dat de TTT in goede handen is bij Emmy. Er staat al een hele lijst met onderwerpen klaar voor de komende TTT’s, dus dat komt wel goed :3 Het onderwerp van vandaag is; Top 10 Onderwerpen die we vaker mogen terugzien in boeken.

1. Depressie
Ik vond dit namelijk zó goed uitgewerkt in het boek It’s Kind of a Funny Story dat ik hier nog wel meer boeken over wil lezen! Het was namelijk op zo’n goed manier verteld dat het grappig is om te lezen en dat het niet overkomt als één of ander depressief boek. Het onderwerp blijft natuurlijk nog steeds niet grappig – maar hoe het omschreven is in dit boek is gewoon geweldig!

2. Ziektes
Ik denk dat vele van jullie The Fault in Our Stars ook wel gelezen hebben. Het boek gaat namelijk over kanker – een verschrikkelijke ziekte. John Green heeft dit, net zoals Ned Vizzini, op zo’n mooie manier verteld – op het ene moment zit je hardop te lachen en op het andere zit je weer met tranen in je ogen.

3. Weeshuizen
Ook dit onderwerp spreekt mij altijd heel erg aan. Een weeshuis vol met mensen met speciale krachten zoals in Bezwering van Kelley Armstrong. Of een weeshuis met bijzondere kinderen zoals in Miss. Peregrines Home for Peculiar Children van Ransom Riggs – ja, vind ik leuk!

4. Leugens
De Pretty Little Liars serie van Sara Shepard vind ik echt geweldig. Mensen zijn ook totaal niet eerlijk tegen elkaar en hoewel ik leugens verafschuw in het echt – in boeken vind ik het wel een heel gaaf onderwerp om over te lezen.

5. Afwijkingen
Zoals Auggie in het boek Wonder. Ik vond dit zo’n prachtig verhaal. Hij is misvormd en maakt daardoor niet snel vrienden. Maar, *zucht*, zo’n mooi boek!

6. Zombies
Want zombies zijn cool. Maar wel andere zombies dan in Alice in Zombieland please – geef mij maar de soort zombies die inThe Walking Dead voorkomen!

7. Pokémon-achtig
Net zoals Fire & Flood van Victoria Scott! Ik vond dat zó cool dat ze een wezentje (een Pandora als ik het me goed herinner) kregen die aan hun zijde staat om mee te vechten!

8. Poppen
En dan ook het liefst van die enge poppen die ‘s nachts tot leven komen of zoiets :p Maar nu ik er zo aan denk, ken ik helemaal niet van dat soort boeken. Aanraders zijn dus van harte welkom!

9. Nachtmerries
Net als in het boek Nachtmerries zijn Blauw! Die nachtmerries leken altijd zo echt voor het hoofdpersonage en dat was gewoon cool :3

10. Conventies
In Pindakaas & Sushi (waar binnenkort een multi review van online komt – jaja!) speelt het verhaal zich ook af op een conventie. Ik had nog nooit eerder zoiets gelezen en ik vond het wel heel leuk!

Oké, niet alle onderwerpen die ik heb gekozen zijn even vrolijk ^^” En op de één of andere manier blijft een boek gewoon altijd beter hangen als er mensen in het verhaal dood gaan. Ja, dit klinkt eigenlijk best wel hard. Maar ja, het is wel zo ._.

Welk onderwerp zou jij vaker terug willen zien in boeken?

13 Comments

 • Emmy

  February 5, 2015 at 9:06 am

  Wat een super leuke lijst, Lieke! 😀

  1. Lieke

   February 5, 2015 at 10:26 am

   Ik vond deze TTT ook super leuk om over na te denken 😀 Eerst wel lastig, maar daarna wist ik het ineens ^^

 • Amy

  February 5, 2015 at 9:37 am

  Ahh ik wil zo graag Pindakaas & Sushi lezen. Ik heb echt ruim 5 jaar lang op conventies rondgelopen (en nu nog steeds ook op fair’s) en het boek lijkt me zo heerlijk! Alles herbeleven <3

  1. Lieke

   February 6, 2015 at 12:10 pm

   Dan is het zeker een aanrader 😀

 • sammie

  February 5, 2015 at 9:51 am

  Niet een heel vrolijk lijstje zo 😉

 • Annabel

  February 5, 2015 at 11:02 am

  Leuke lijst!

 • Lilian

  February 5, 2015 at 11:03 am

  Ik wil Wonder nog heel graag lezen, lijkt me een mooi boek!

  1. Lieke

   February 6, 2015 at 12:09 pm

   Jaaa, doen doen doen!

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  February 5, 2015 at 12:49 pm

  Leuk lijstje! Meer Pokémon graag 😀 (Het lijkt me nog steeds cool als er een echte geschreven boekenserie zou zijn van een Pokémontrainer :O )

  1. Lieke

   February 6, 2015 at 12:10 pm

   Dat zou inderdaad wel heel vet zijn D:

 • Martine

  February 6, 2015 at 11:01 am

  Als je een goed zombieboek wilt lezen: The girl with all the gifts door M.R. Carey (schreef ook voor DC en Marvel).
  Het is een bijzonder boek en ook vrij revent uitgebracht. ^^

  1. Martine

   February 6, 2015 at 11:01 am

   Recent dus

   1. Lieke

    February 6, 2015 at 12:09 pm

    Ik snap, haha xD Maar cool! Ik ga hem meteen opzoeken 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post