Wolf Children

WolfChildrenBanner

Wolf Children is een verhaal over liefde en familie, over vallen en opstaan en over belangrijke keuzes maken in het leven. Hana heeft het er niet al te makkelijk mee. Het opvoeden van twee kleine weerwolfjes is namelijk lastiger dan je denkt…

WolfChildren2

Hana wordt tot over haar oren verliefd op een mede student die in haar ogen echt perfect is. Na een tijdje komt ze erachter dat hij een weerwolf is – hij laat het haar namelijk zelf zien. Ze is niet bang, want ze weet dat het haar grote liefde is en dat hij haar geen pijn zal doen. Wanneer Hana zwanger raakt, besluit ze om thuis te bevallen, omdat ze niet weten hoe haar kinderen eruit komen te zien en ze de dokters niet af wil schrikken door hun grote geheim.

Op een dag is de liefde van haar leven plots vertrokken en als alleenstaande moeder is twee kinderen/pups opvoeden een heel karwei. Ze krijgt ruzie met haar buren omdat Yuki en Ame veel te luidruchtig. Mensen denken dat Hana haar kinderen mishandeld. Ze besluit om te vertrekken naar een verlaten boerderij op het platteland om zo hun geheim te bewaren. In deze omgeving leren Yuki en Ame omgaan met wie ze werkelijk zijn en zo kunnen ze erachter komen wat ze nou werkelijk willen zijn – mens of weerwolf.

wolfchildren3

Hana raakt zwanger wanneer ze negentien jaar oud is. Yuki wordt als eerst geboren en een jaar later wordt haar broertje, Ame, geboren. Gedurende de film zie je Yuki en Ame samen opgroeien en het is erg moeilijk voor hun moeder, Hana, om hen onder controle te houden. Ze zijn erg luidruchtig en het is moeilijk voor de jonge kinderen om de wolf in hen onder controle te houden.

Deze Anime wilde ik al voor zó’n lange tijd zien en eindelijk heb ik hem dan ook gekocht. Hij werd mij aangeraden door Martine en bijna elke keer dat we elkaar zagen, zei ze dat ik deze film moest kijken, haha! En ik ben blij dat ik dat gedaan heb – want het is echt een prachtige film.

WolfChildren4

Het verhaal is echt heel sterk en je ziet ook gewoon dat de personages het er moeilijk mee hebben, vooral Hana. Haar twee kleine kinderen putten haar zo uit, maar toch houdt ze super veel van ze en wil ze alleen het beste voor haar gezin. Ook zie je herkenbare situaties terugkomen in deze film, zoals het ‘anders zijn dan anderen’. Mensen kunnen het gewoon niet accepteren als iets in hun omgeving anders is dan normaal en daardoor is het ook het beste om zoiets geheim te houden.

De regisseur, Mamoru Hosoda, noemen ze ook wel de opvolger van Hayao Miyazaki – de man die samen met iemand anders het bekende Studio Ghibli heeft opgericht. En dit is te zien ook want de stijl is ongeveer precies hetzelfde, op een hele goede manier natuurlijk! Ik hou van deze Anime stijl – alles is niet overdreven groot (zoals bijvoorbeeld de ogen) en vooral de omgevingen zijn ook super mooi gemaakt.

WolfChildren5

Vijf dikke sterren voor deze film – op het ene moment maakt het je aan het lachen en op het andere zit je weer met tranen in je ogen. Check hieronder ook nog even deze AMV; gemaakt door Jacco en Martine! Zo krijg je ook een beter beeld van het verhaal en hoe prachtig gedetailleerd de omgevingen er allemaal uitzien.

Titel: Wolf Children | Originele titel: Ookami kodomo no Ame to Yuki | Regisseur: Mamoru Hosoda | Genre: Animation, Drama, Family | Speelduur: 117 min. | Jaar: 2012 | EAN: 3700091027777 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

4 Comments

 • Emmy

  February 4, 2015 at 9:14 am

  Jaaaaa deze wil ik ook zien!

 • Martine

  February 4, 2015 at 1:06 pm

  Yaayyy! Ik ben blij dat je m leuk vind! :3 leuke review!

  Die AMV blijft me altijd een beetje kippenvel geven 🙂

 • Nathalie

  February 4, 2015 at 2:06 pm

  Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt!

 • isabel

  February 5, 2015 at 11:53 am

  Ik heb al zooo lang geen nieuwe anime meer gezien. Al heb ik onlangs wel Deathnote nog eens opnieuw gekeken. (en die blijft altijd goed)

  Misschien ga ik deze film wel eens kijken. Vraagt minder toewijding haha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post