Tokyo Ghoul

TokyoGhoulSeason1Banner

Tokyo Ghoul – nooit had ik gedacht dat het een anime voor mij zou zijn. Ik dacht namelijk dat er veel geweld en bloed in voor kwam, wat ook zo is. Maar Dennis zei op een dag; ‘Kom, laten we de eerste aflevering van Tokyo Ghoul gaan kijken.’ en vanaf dat moment was ik hooked :’D Maar waar gaat het verhaal eigenlijk over?

TokyoGhoul04

“If, for argument’s sake, you were to write a story with me in the lead role it would certainly be a tragedy.”

Ken Kaneki is een onschuldige student, totdat hij op een dag wordt aangevallen door zijn date, Rize Kamishiro. Samen hadden ze plannen gemaakt om ergens te gaan dineren. En laten Rize’s diner plannen nou heel anders zijn dan die van Kaneki. Rize is namelijk een ghoul – een wezen dat er op het eerste gezicht menselijk uit ziet, totdat je hun rode ogen ziet en erachter komt dat ze op mensen jagen en mensenvlees eten. Na de aanval komt Kaneki erachter dat hij zelf ook in een halve ghoul getransformeerd is – wat heel erg zeldzaam is. Rize is namelijk doodgegaan tijdens het aanvallen van Kaneki en een aantal van haar organen zijn bij Kaneki binnengedrongen.

Net zoals alle andere ghouls, moet Kaneki ook mensenvlees eten om te overleven. Hij weigert en wordt doodziek. Hij wordt ingenomen door de mensen die de plaatselijke coffee shop runnen. Zei leren hem alles wat hij moet weten over het zijn van een ghoul. Kan Kaneki zijn identiteit van half-ghoul/half-mens geheim houden voor de buitenwereld?

TokyoGhoul02

“Yes, you’ve got it Kaneki kun. To live is to consume others.”

Ik weet niet wat ik heb met gore en bloed in animes hoor, haha :’D Op de één of andere manier spreken van die zieke onderwerpen me altijd wel aan. Maar het is niet alleen het zieke wat me aanspreekt – de verhaallijn van Tokyo Ghoul is echt gewoon heel goed. Kaneki zit er namelijk mee dat beide soorten hem niet waarderen – mensen zijn bang voor hem en de ghouls beschouwen hem ook niet als één van hem omdat hij geen ‘perfecte’ ghoul is.

Ghouls zijn er namelijk op uit om mensen te vermoorden en hun op te eten, terwijl Kaneki nog een hart heeft en zich beseft wat hij nou eigenlijk aan het doen is. Hij wilt geen mensenvlees eten, maar ook hij moet kunnen overleven in deze, gruwelijke wereld. De enige goede ghouls in de wereld zijn de ghouls die bij coffeeshop Anteiku werken (waaronder Touka, Touka is cool), de ghouls waarbij Kaneiki mocht intrekken. Zij jagen ook niet op mensen, maar zoeken naar dode mensen, die bijvoorbeeld zelfmoord gepleegd hebben.

TokyoGhoul03

“If I had just went mad like this, how pleasant it would be.”

Ghouls worden ziek door het eten van mensen voedsel. De goede, getrainde ghouls kunnen mensenvlees doorslikken, om het later weer uit te spugen. Ze worden er namelijk doodziek van als het voedsel hun maag bereikt. De vechtscenes waren overigens behoorlijk bloederig maar ze waren echt mega spannend. Het was zo vet gedaan en ze konden je nog wel eens verrassen! Echt, wat sommige ghouls nog voor je in petto hebben is echt super cool gedaan.

Het einde van deze anime vond ik wel een beetje… jammer denk ik. De laatste paar afleveringen voelden ook zo gehaast aan, net of dat ze alles even in de laatste paar afleveringen wilden proppen. Gelukkig zijn alle afleveringen van Tokyo Ghoul Root A (seizoen 2) ook alweer uit, dus het wordt hoog tijd om die maar eens te kijken binnenkort! Want pff, die cliffhanger jongens. Ik kan het niet aan :c

Ik moet ook even zeggen dat ik heel vaak de openingsnummers van animes doorspoel, maar die van Tokyo Ghoul bleef ik altijd braaf kijken. Dat nummer geeft me echt kippenvel <3 Check hem hier beneden;

Titel: Tokyo Ghoul | Geschreven door: Chūji Mikasano | Regisseur: Shuhei Morita | Genre: Action, Dark Fantasy, Seinen | Afleveringen: 12 | Speelduur: ~24 min. | Jaar: 2014 | Waardering: ★★★&#9733½

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

5 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  August 22, 2015 at 5:58 pm

  Hmmm, denk dat ik deze anime eens ga kijken, klinkt wel heel spannend 😀

  1. Lieke

   August 24, 2015 at 11:55 am

   Ik denk wel dat je hem leuk gaat vinden ^^ Hij is inderdaad wel heel spannend en je wil alleen maar verder kijken, haha :p

 • Malou

  August 25, 2015 at 10:29 am

  Zoveel mensen die ik ken hebben deze anime gekeken! Op youtube kon je er echt niet omheen, haha en juist omdat ik het toch al overal zag dacht ik van: nah, de volgende hype, ga ik niet kijken. Jouw post maakt het een stuk aantrekkelijker om deze anime te gaan kijken!

  1. robin

   August 31, 2015 at 10:15 am

   een hype is niet voor niets toch? :’) maakt toch niet uit als iets populair is..

 • robin

  August 31, 2015 at 10:14 am

  IK HOU VAN TOKYO GHOUL <3 Ken <3333

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post