The Walking Dead: Season 2 (Game)

WalkingDeadSeason2Banner

Eens in de twee maanden, bracht Telltale een aflevering uit van de game; The Walking Dead: Season 2. In totaal zijn er vijf afleveringen uitgekomen. Ik kan je vertellen dat het echt super moeilijk is om telkens op een nieuwe aflevering te moeten wachten! Die cliffhangers aan het eind van elke aflevering zijn echt… Ik kan het niet omschrijven maar na iedere aflevering wilde ik meer!

WalkingDeadSeason2-2

Het verhaal

Clementine is terug! Ze is aan haar lot overgelaten en moet in haar eentje proberen te overleven in een wereld waar hordes zombies rondlopen. Maar Clementine is niet meer het kleine meisje wat we kennen uit seizoen 1; ze is wel een paar jaartjes ouder geworden en heeft een hoop nieuwe trucjes bijgeleerd zodat ze niet meer snel bang is in haar eentje. Clementine reist van hier naar daar en is op zoek naar een veilig onderkomen.

Wanneer ze denkt dat ze aardige mensen en een veilig onderkomen heeft gevonden, stoppen ze haar in de schuur. Ze denken namelijk dat Clementine geïnfecteerd is met het zombie virus. Clementine snapt dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen, vooral in zo’n wereld. Wanneer Clementine probeert te ontsnappen, wordt ze gepakt door een zombie. Gaat dit wel goed aflopen als ze het nu op een lopen zet?

WalkingDeadSeason2-3

Gameplay

Als speler, maak jij alle beslissingen voor Clementine. En geloof me; er zitten een hoop lastige beslissingen tussen en soms hoop je echt dat je even niet meer in de schoenen van Clementine staat. Je hebt niet al te lang de tijd om te beslissen en als je niks kiest, wordt er ook geen keuze gemaakt en houdt Clementine gewoon haar mond dicht. Je kunt de antwoorden gewoon aanklikken, maar als je bijvoorbeeld voor zombies moet vluchten, gebruik je de WASD toetsen.

Het is dus een point and click spel, wat erg leuk is en totaal niet saai! Bij dit soort games gaat het ook vooral om de verhaallijn – die in deze game erg sterk is.

WalkingDeadSeason2-4

Aaah, zombies!

RUN FOR YOUR LIFE! Letterlijk – als je leven je lief is tenminste. Als je eenmaal gepakt wordt door een zombie, kom je er niet levend vanaf. Soms moet je jezelf ook met grof geweld door een horde zombies dringen. Maar soms ook niet! Want wie niet sterk is – moet slim zijn.

Zombies staan erom bekend dat het wezens zijn die op zijn gestaan uit de dood. Die meestal ook nog eens wat ledematen missen of dat er hier en daar wat ingewanden naar buiten hangen. Kun je hier niet tegen? Dan is dit geen game voor jou. Alhoewel, ‘The Walking Dead’ heeft wel een bepaalde stijl, dat de zombies totaal niet echt lijken. (Duh Lieke, zombies bestaan toch helemaal niet die kunnen toch nooit echt lijken~) Anyway, je snapt vast wat ik bedoel :’D

WalkingDeadSeason2-5

Uiteindelijke conclusie

Ik ben verliefd op de ‘The Walking Dead’ games van TellTale <3 De verhaallijn is zo goed en het kan echt alle kanten op gaan. Oh, je hebt een favoriet personage? BAM, nu is hij/zij er niet meer T_T Maar! Dat maakt het juist goed, vind ik dan. Omdat je het totaal niet ziet aankomen. Ik heb ook weer eens lekker zitten janken bij de allerlaatste beslissing die je moet maken in deze game. Right in the feels Telltale, Y U do this?

Maar, ja, zoals ik hierboven al vertelde; je moet wel een beetje tegen grof geweld kunnen. Er komt een hoop bloed voor in deze game omdat je jezelf nou eenmaal moet beschermen en dat gaat haast niet anders dan zombies te vermoorden. Dode wezens nog eens extra dood maken (fuck logic). 5 Dikke sterren voor ‘The Walking Dead: Season 2’, want de verhaallijn weet me gewoon echt te raken!

Titel: The Walking Dead: Season 2 | Ontwikkelaar: TellTale | Uitgever: Easy Interactive Console | Genre: Action, Adventure, Horror, Zombies, Point and Click | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 18+ | Platform(s): PC, Mac, PS3, PS4, XBOX360, XBOX One | EAN: 5060146461535 | Waardering: ★★★★★

Je kunt ‘The Walking Dead: Season 2’ kopen via Steam. Geen Steam? Dan kun je nu alvast een exemplaar reserveren voor onder andere de Playstation 3!

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post