Steam

Steam, jullie hebben me er waarschijnlijk wel vaker over horen praten, zoals in mijn artikel van Botanicula. Maar, wat is Steam nou precies?

Steam is een programma voor games dat je kan installeren op je pc. Steam kan zowel op Windows, Mac en Linux worden geïnstalleerd. Je kunt er een heleboel games op vinden, die je kunt kopen tegen aantrekkelijke prijsjes. Natuurlijk zijn nieuwe spellen wel wat duurder maar Steam heeft vaak hele goede deals! Ook kun je van veel games eerst een demo downloaden, om te zien of je een bepaalde game wel echt leuk vind. Demo’s zijn overigens gewoon gratis.

Schermafbeelding 2014-03-21 om 14.09.47

Hierboven zie je de Homepagina van Steam. Ik gebruik even mijn eigen account als voorbeeld, dat is wel zo leuk! Op de Homepagina vind je altijd leuke deals. Zo staat er iedere dag wel een andere game in de spotlight die bijvoorbeeld afgeprijsd is!

Zoals je kunt zien heb je verschillende tabjes bovenaan; Winkel – waar je alle games kunt vinden, Bibliotheek – hier staan de games die jij gekocht hebt, Community – Wat zijn de meeste populaire games en hoeveel Steam users zijn er online? En als laatste jouw gebruikersnaam, in mijn geval heet die tabje Liekeuh, haha! Hier kun je zien wat de activiteiten van je vrienden zijn en je kunt je profiel bewerken etc.

Schermafbeelding 2014-03-21 om 14.15.25

Laat ik even mijn Bibliotheek laten zien. De Bibliotheek is eigenlijk het meest boeiende van Steam. Hier staan namelijk al jouw gekochte games! De games staan allemaal in een rijtje onder elkaar en door op een game te klikken, kun je gelijk gaan spelen. Zo simpel is het nou! Ook staan er prestaties (achievements) die je hebt unlocked. Het is erg leuke om te proberen om álle prestaties te ontgrendelen van een game, maar het is vaak ook erg moeilijk dus je bent er wel even zoet mee, haha!

Schermafbeelding 2014-03-21 om 14.27.01

Je kunt ook zien welke games Steam voor jou aanbeveelt. Dit is gebaseerd op je lijst van games. Soms staan er wel eens leuke games tussen, maar soms zit Steam er ook compleet naast. Achja, dat komt waarschijnlijk door al die Humble Bundle games. (Meer informatie over Humble Bundle binnenkort!)

Ik denk dat ik het meestal zo wel behandeld heb, de rest spreekt eigenlijk wel voor zich. Oh ja, tijdens het spelen van Steam games kun je trouwens ook nog communiceren met je vrienden via een chat venster. Die vind je rechtsonder!

Ben jij een gamer en heb je nog geen Steam? Download Steam dan hier! Je kunt mij trouwens ook toevoegen als je dat leuk vind! Zoek mij op één van de volgende namen; Liekeuh, Raichu27 of Lieke Jongenelis.

4 Comments

 • Lies

  March 22, 2014 at 2:39 pm

  Lijkt mij wel een erg leuk en handig programma! Ik ga er zeker eens even naar kijken, want ik ben gek op gamen.

 • Eva

  March 23, 2014 at 3:05 pm

  Mijn vriend gebruikt ook Steam voor een aantal games. Ik vond het nooit zo interessant (dat geknal en geschiet enzo), maar er zitten dus ook leuke games tussen! Thanks voor de tip!

 • Karlijn

  July 21, 2015 at 10:10 am

  Handig artikel! Ik heb zelf Origin, voor alle EA games. Ik had steam ook wel eens voorbij zien komen op internet maar wist niet echt wat het nu was 🙂

 • – Stardew Valley |

  April 13, 2016 at 7:33 am

  […] kocht ik de game Stardew Valley op Steam. Ik had er al eerder over verteld in mijn Harvest Moon artikel en ik was eigenlijk zo nieuwsgierig […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post