Botanicula

In Botanicula is het jouw taak om de boom waarop je leeft te redden van donkere, schaduwachtige spinnen die het leven uit de boom zuigen. Dit moet je doen door verschillende puzzeltjes op te lossen. Zo moet je onder andere veren, miereneieren en vermiste kinderen vinden om zo bij een ander gedeelte van de boom te kunnen komen. Je speelt met vijf personages, die ik hieronder nog even stuk voor stuk behandel.

bot5b

Bron: rockpapershotgun.com

Zoals ik hierboven al vertelde, speel je in Botanicula met vijf verschillende personages. Zo heb je Mr. Lantern, hij is een lantaarntje (van een lantaarnplant). Zijn specialiteit is dat hij licht kan geven in het donker doordat hij op het begin van het spel een lichtbolletje heeft ingeslikt. Mr. Twig is een takje die kan groeien waar en wanneer hij maar wilt. Je kan zelf bepalen welke kant hij op groeit. Ms. Mushroom is een paddestoel en zij kan dingen laten stuiteren op haar hoofd. En dan de grootste en domste van het stel, Mr. Poppyhead! Maar hij is toch wel het sterkst. Als laatste heb je nog Mr. Feather, hij is een veertje. En je raad het misschien al, hij kan dus vliegen en zo bij hoger gelegen plekken komen waar de rest niet bij kan.

botanicula-wallpaper-06-1920x1200

Bron: botanicula.de

Zelf vind ik Botanicula echt heel erg mooi gemaakt! Door de mooie bijpassende achtergronden lijkt het net of dat je zelf ook bij de personages in de boom bent. Jijzelf speelt eigenlijk het zesde personage, in plaats van dat je de rest alleen maar in de juiste richtingen stuurt. Je moet soms echter ook wel heel goed kijken, want er kan zo iets verstopt zitten wat je over het hoofd ziet! Ook zijn de stemmetjes van de personages echt super cute, haha!

Botanicula-review-2

Bron foto: media.pcgamer.com

Botanicula is een point and click adventure game, waarin je verschillende puzzeltjes moet oplossen. Als je goed na denkt en goed kijkt, hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het spreekt allemaal een beetje voor zich. Maar af en toe kan er nog wel eens een lastig puzzeltje tussen zitten!

Botanicula is verkrijgbaar op Steam voor €8,99.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post