Epic

Geloof jij in dingen die je met het blote oog bijna niet kunt zien? Nee? Kijk dan maar eens naar Epic! Deze prachtige animatiefilm laat je geloven dat er meer op de wereld te zien is dan de standaard dingen die je gewend bent, je moet echter wel goed om je heen kijken…

epic01

Bron foto: hdmoviewpp.com

De zeventienjarige Mary Katherine keert na een lange tijd weer terug naar het huis waar haar vader woont. Mary Katherine, die nu liever wordt aangesproken als M.K., ziet het eigenlijk niet zo zitten bij haar vader. Hij denkt namelijk dat er mini, elfachtige wezentjes in het bos wonen en is hier tamelijk geobsedeerd door. Hij doet er alles voor om deze wezentjes in het echt te zien en heeft zo geen tijd voor zijn dochter. Mary Katherine gelooft niet in al deze onzin en verliest zo haar geduld. Wanneer ze besluit om weg te lopen, komt ze in het bos terecht en ziet daar Tara, de koningin van de boswezentjes. Tara laat M.K. krimpen tot de grootte van de boswezentjes.

Mary Katherine kan haar ogen niet geloven wanneer ze in de bijzonder wereld terecht komt. Ze komt erachter dat de boswezentjes eigenlijk Leafmen heten en dat hun wereldje in gevaar is. Goed tegen slecht, of in dit geval, leven tegen verrotting. Ze maakt een hoop nieuwe vrienden, zoals onder andere slakken en wordt verliefd op een wel hele leuke jongen. Maar…

Lukt het de Leafmen om kwaadaardige wezens te verslaan?

epic02

Bron foto: hdwallpapers.in

Wauw, wat een prachtige animatiefilm is dit zeg! Ik weet er eigenlijk weinig negatiefs over te zeggen. De personages zijn leuk (vooral de slakken, zij zijn echt epic, haha), het is schitterend geanimeerd, er wordt gebruik gemaakt van prachtige kleuren en er zitten een hoop bekende acteurs in die de Engelse stemmen doen van de personages.

Het enige minpuntje was dat het verhaal wat afgezaagd is; er is een held, er is een meisje, meisje wordt verliefd op held, etc. Maar goed, dit blijf je toch altijd wel houden met zulke films. De rest van het verhaal, zoals de kleine wezentjes die in het bos wonen, is waarschijnlijk ook niet het meest origineel, maar wat is dat nog wel tegenwoordig?

Epic vond ik echt een hele leuke film om naar te kijken en heeft ook de nodige humor. Ikzelf heb echt telkens moeten lachen om de twee slakken!

1 Comments

  • DaniëlleSabine

    August 19, 2013 at 9:50 am

    Ik ben het helemaal met je eens! Het is zo mooi en kleurrijk. Het verhaal is inderdaad niet super origineel, maar daar stoorde ik me gelukkig niet zo erg aan. De humor en de mooie animaties maakten alles goed!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post