The Walking Dead: 400 Days

400DaysBanner

Al eerder plaatste ik een recensie over de game The Walking Dead: Season 1. Het vervolg hiervan, The Walking Dead: Season 2, is in december vorig jaar uitgekomen en het werd aangeraden om eerst The Walking Dead: 400 Days te spelen voordat je aan Season 2 zou beginnen. En dat heb ik dan ook gedaan!

Nu moet ik oppassen dat ik geen spoilers ga vertellen, maar dat zal wel meevallen want Lee en Clementine komen in 400 Days niet voor dus dan hoef ik het over hun ook niet te hebben. The Walking Dead: 400 Days bevat namelijk vijf korte verhaaltjes waarin vijf verschillende mensen de hoofdrol spelen. Vince, Wyatt, Russell, Bonnie en Shel vertellen zo hun eigen verhaal. Ik zal al hun verhalen even kort samenvatten;

Vince – Dag 2

400Days3

Vince zit samen in een busje met nog een hoop andere mensen. Zij zijn allemaal gearresteerd wegens criminaliteit. Ze weten eigenlijk nog niet wat er aan de hand is, totdat er ineens een zombie het busje binnen stapt.

Wyatt – Dag 41

400Days2

Wyatt slaat op de vlucht samen met een vriend van hem genaamd Eddie. Ze vluchten voor Nate, wie hen forceert om mensen neer te schieten. Alleen maar omdat Nate dacht dat deze mensen voedsel van hen hadden gestolen. En zo belanden Wyatt en Eddie in een donker, mistig bos.

Russell – Dag 184

400Days4

Russell loopt aan de kant van de weg en hij ziet een truck aankomen in de verte. Moet hij zich verstoppen, of om hulp vragen? Driemaal raden wie de truck bestuurd… Het is diezelfde Nate waarvoor Wyatt op de vlucht is geslagen.

Bonnie – Dag 220

400Days5

Bonnie wordt achterna gezeten door een mysterieuze groep mensen met zaklampen. Ze staat er echter niet alleen voor want er zijn nog twee mensen bij haar. Ze worden een beetje in het nauw gedreven en eindigen in een maisveld, waar hen niet echt een leuke verassing staat te wachten.

Shel – Dag 236 & 259

400Days6

Shel zit veilig samen met nog een aantal mensen in een wegrestaurant. Maar niet voor lang. Eรฉn van hun medemensen is veranderd in een zombie en het is aan Shel de taak om hem of haar dood te schieten. Nu sta jij voor de keuze om die persoon dood te schieten, of te vluchten samen met je zusje.

En dan heb je nog Dag 400, waar ik lekker niks over ga vertellen ^^

Toen ik in december begon met het spelen van The Walking Dead Season 2, had ik niet echt het gevoel dat 400 Days een toevoeging was geweest. Maar er zijn alweer 3 afleveringen uitgebracht en nu merk ik toch wel dat 400 Days degelijk een toevoeging geeft aan Season 2.

De aparte verhaaltjes zijn erg leuk om te spelen, je leert zo meer personages kennen en jij mag beslissen wat voor beslissingen zij maken (mwuhaha >:3) The Walking Dead: 400 Days is ook weer een soort van point and click adventure game, maar dan met een twist, wat ik ook al vertelde over The Walking Dead: Season 1.

The Walking Dead: 400 Days is verkrijgbaar voor de volgende platformen; XBOX360, Playstation 3 en PC. Tegenwoordig wordt The Walking Dead: 400 Days verkocht samen met The Walking Dead Season 1. Deze bundel wordt de Game Of The Year Edition genoemd. Door middel van 400 Days te spelen, komen al de beslissingen die je daar in hebt gemaakt, ook weer terug in The Walking Dead Season 2. 400 Days is dus ook een echte must-have als je alles uit deze game wilt halen!

Titel: The Walking Dead: 400 Days | Ontwikkelaar: Telltale Games | Uitgever: Easy Interactive Console | Genre: Action/Adventure, Point ‘n Click Adventure | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 18+ | Platform(s): Windows, Mac OS X, iOS, Playstation Vita, Playstation 3, Playstation 4 (Binnenkort beschikbaar), XBOX 360, XBOX One (Binnenkort beschikbaar) | EAN: 5060146460927 | Waardering: ★★★★★

Koop The Walking Dead: 400 Days (inclusief The Walking Dead Season 1) bij Bol.com;

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6

1 Comments

  • Svenja

    May 21, 2014 at 7:23 pm

    Leuke game! Ik heb seizoen 1 eens op de Ipad gespeeld!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post