The Walking Dead (Game)

WalkingDeadSeason1Banner

The Walking Dead is razend populair als tv-serie en er zijn ook al heel veel comics van verschenen. TellTale heeft ervoor gezorgd dat een The Walking Dead game zeker niet aan dit rijtje mocht ontbreken!

WalkingDead

In The Walking Dead volg je Lee Everet, een geschiedenisleraar die verdacht wordt van moord. Aan het begin van de game word je in een politiewagen naar de gevangenis gebracht. Althans, dat is het plan. Dit plan loopt echter al snel ten einde wanneer de agent iemand aanrijdt en zo een auto-ongeluk veroorzaakt. Je beland midden in het bos en word al snel aangevallen door, jawel, zombies.

Al snel kom je een meisje tegen wiens ouders vermist zijn. Ze stelt zich voor als Clementine en je besluit om samen met haar op zoek te gaan naar haar vermiste ouders. En vanaf dat moment begint de grote reis om een manier te vinden om de zombies uit te schakelen. Maar wat vooral het allerbelangrijkste is van deze reis; zien te overleven.

WalkingDead2

Zelf heb ik de tv-serie niet gezien en ook geen comics gelezen maar wauw! Deze game is echt geweldig! Het verhaal is super goed en je kan jezelf echt goed inleven in deze game. Soms had ik het gevoel alsof ik Lee zelf was, haha! Het is echter geen vrolijke game want je moet natuurlijk wel zombies doodmaken en zien te overleven. Ook sta je voor moeilijke keuzes en dan moet je binnen de tijd toch proberen om een goede beslissing te maken. Alles wat jij kiest, wordt opgeslagen in de game. En de mensen met wie je op reis bent, onthouden al jouw keuzes.

The Walking Dead is een soort van point and click adventure game, maar dan met een twist. Het is eigenlijk een soort film waar je naar zit te kijken waarin jij alle beslissingen mag nemen. Vaak is het gewoon klikken waar je heen wilt lopen maar soms maak je ook gebruik van de WASD toetsen om zelf een stukje te kunnen lopen.

WalkingDead3

Season 1 van The Walking Dead bevat maar liefst vijf afleveringen. Met iedere aflevering ben je zo’n anderhalf uur bezig.

Het enige minpuntje is dat de game niet echt een uitdaging is, waar je heen kan lopen en wat je kan doen is heel beperkt. Opzich is dit voor mij eigenlijk wel een pluspunt want zo kan ik tenminste niet verdwalen, haha!

The Walking Dead is verkrijgbaar voor de volgende platformen; XBOX360, Playstation 3 en PC. Tegenwoordig wordt The Walking Dead verkocht samen met The Walking Dead: 400 Days. Deze bundel wordt de Game Of The Year Edition genoemd. Door middel van 400 Days te spelen, komen al de beslissingen die je daar in hebt gemaakt, ook weer terug in The Walking Dead Season 2. 400 Days is dus ook een echte must-have als je alles uit deze game wilt halen!

Titel: The Walking Dead | Ontwikkelaar: Telltale Games | Uitgever: Easy Interactive Console | Genre: Action/Adventure, Point ‘n Click Adventure | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 18+ | Platform(s): Windows, Mac OS X, iOS, Playstation Vita, Playstation 3, Playstation 4 (Binnenkort beschikbaar), XBOX 360, XBOX One (Binnenkort beschikbaar) | EAN: 5060146460927

Koop The Walking Dead bij Bol.com;

Bron foto’s: 1, 2, 3

7 Comments

 • Mayara

  March 25, 2014 at 4:54 pm

  Ik ben al een tijdje opzoek naar nieuwe games (ik spel op Xbox 360) en deze lijk me erg tof, ik ga kijken of Game Mania hem heeft.

  1. Lieke

   March 25, 2014 at 10:24 pm

   Oh, gaaf! Het verhaal is erg goed dus ik hoop dat je het leuk vind 😀

 • Lies

  March 25, 2014 at 9:15 pm

  Ziet er wel uit als een hele gave game, maar ik denk toch dat het niet echt een game voor mij zal zijn om te spelen.

 • LifeOfBun

  March 27, 2014 at 10:15 pm

  You read my miiiind! Ben er ook gek op, en ben ze ook nog maar recent beginnen spelen, vorige week denk ik. 😀 Kga wel vaak even spieken online wat voor consequences mn beslissingen hebben. Ahum-hum. The pressure!

  1. Lieke

   March 28, 2014 at 1:42 pm

   Oh, gaaf 😀 Toen ik eenmaal begon met spelen kon ik niet meer stoppen, haha!

 • Eva

  March 27, 2014 at 10:42 pm

  Ik vind die serie zo creep.Denk niet dat dit een game voor mij is 😉

  1. Lieke

   March 28, 2014 at 1:41 pm

   Ik ben net met de serie begonnen en ik vind hem wel leuk 😀 Wel erg smerig soms, maar goed ^^”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post