The Selection – Kiera Cass

TheSelectionBanner

When we got the letter in the post, my mother was ecstatic. She had already decided that all out problems were solved, gone forever. The big hitch in her brilliant plan was me.
~
I didn’t want to be royalty.
And I didn’t want to be a One.
I didn’t even want to try.

IMG_4088_2

Voor vijfendertig jonge vrouwen, tussen de zestien en twintig jaar, is het een grote droom; uitgekozen worden om deel te nemen in de Selectie. Degene die wint, trouwt met prins Maxon en krijgt alles wat haar hartje begeerd. Jurken, juwelen, het leven in een paleis en trouwen met de prins van Illea. Alleen America ziet het niet zitten. Voor haar betekend het maar één ding; haar rug toekeren naar haar grote, geheime liefde Aspen, die eigenlijk niet genoeg is voor haar. Aspen vind dat America mee moet doen met de Selectie, omdat hij het allerbeste voor haar wilt. America heeft zo haar twijfels.

Maar dan wordt America toch uitgekozen om deel te nemen aan de Selectie. Ze wil absoluut geen prinses worden. Al die rijkdom is niks voor haar. En ze moet ook nog eens met vijfendertig anderen voor een tijd in het koninklijk paleis gaan wonen, weg van haar familie. En weg van Aspen. Ze denkt dat prins Maxon een verwend nest is, maar wanneer ze hem uiteindelijk leert kennen, begint America toch te twijfelen. Misschien had ze geen vooroordelen over hem moeten maken.

IMG_4082_2

Wat een super lief boek is dit! Dit is echt het eerste wat ik me opkwam toen ik het boek uit had. Dit boek zit vol met romantiek, drama en behulpzaamheid. America is erg eigenwijs en ik herken mezelf daar wel in. Het was voor mij dan ook niet heel moeilijk om me in te leven in haar situatie, want ik denk wel dat ik me ongeveer hetzelfde zou gedragen als dit mij zou overkomen.

Het verhaal leest ook super snel weg en alles wordt uitgebreid omschreven. Ik zag het al helemaal voor me hoe het paleis er van binnen uit zou zien en hoe de jurken eruit zagen van de verschillende personages. Ook in dit boek komt weer een driehoeksverhouding voor trouwens. Ik merk eigenlijk dat ik dit niet eens zo erg vind, ik vind het juist altijd wel leuk om over te lezen. En omdat je zo in het verhaal zit, ga je zelf ook twijfelen welke jongen jij het leukst vind, haha!

IMG_4090_2

Een paar minpuntjes vond ik onder andere de namen van de personages. Ik vond ze… Mee, ik vond ze niet erg leuk. Met name de naam van hoofdpersonage America. En het zijn erg stereotype personages. Maar eigenlijk hoort dat ook wel thuis in zo’n soort verhaal. Dus ja, genoeg geklaagd, want verder zijn er alleen maar pluspunten aan dit boek, zoals je hierboven al kon lezen.

Ik ben erg benieuwd hoe deze serie verder gaat, maar eigenlijk kan je het al wel voorspellen x; Of er moet ineens een hele grote plottwist komen, maar ik schat van niet. Dus ik hoop dat ik de volgende twee delen snel in de kast heb staan!

IMG_4092_2

Titel: The Selection | Serie: The Selection #1 | Auteur: Kiera Cass | Uitgeverij: Harper Teen | Genre: Young-Adult, Romance, Fiction, Dystopian, Drama | Pagina’s: 327 | ISBN: 9780062059932 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop bij bol.com

Wie ga ik op 2 november bij het Best of YA evenement zien 😀 ?

12 Comments

 • Ellis

  October 22, 2014 at 9:17 am

  Goeie foto’s Lieke <3

  1. Lieke

   October 23, 2014 at 11:32 am

   Thanks 😀

 • Annabel

  October 22, 2014 at 9:41 am

  Ik heb de hele serie voor zover hij uit is al gelezen en er zitten nog wel een aantal verrassende dingen in! Ga je ook naar het Best of YA event?

  1. Lieke

   October 23, 2014 at 11:33 am

   Ik ben erg benieuwd naar die verrassende dingen! En ja, ik ben ook bij het YA event 😀

 • Jessica

  October 22, 2014 at 10:55 am

  Jaaaa, ik ga naar het Best of YA Event! 🙂 Heb de trilogie al uit en ben nu bezig in de novella’s 🙂

  1. Lieke

   October 23, 2014 at 11:33 am

   Whoohoo! Dan zie ik je daar wel waarschijnlijk 😀

 • Martine

  October 22, 2014 at 3:33 pm

  Yaaa, ben blij dat je t eerste boek al leuk vind!
  Kan niet wachten tot je de andere leest, er zitten wat verassingen in ;D

  Mooie foto’s ook! Past bij t boek :3

  1. Lieke

   October 23, 2014 at 11:33 am

   Dankjeweeeel <3 Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat dankzij jou o.o

 • Anneke

  October 23, 2014 at 10:15 am

  Ik lees toevallig het boek nu in het Nederlands!

  1. Lieke

   October 23, 2014 at 11:34 am

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vind :3

 • Emmy

  October 25, 2014 at 5:46 pm

  Ik vind die laatste foto echt pwetty. <3

  1. Lieke

   October 25, 2014 at 10:28 pm

   Thanks 😀 Het boek ziet er echt super mooi uit zonder die dustcover D:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post